Boğa burcu kadını, yaşam enerjisi yüksektir. Ancak genel ve en çok bilinen özelliği yemek yemeyi seviyor olmasıdır. Ailesine ve diğer sevdiği insanlara karşı düşkün yapısı bulunur. Boğa burcu kadınının özellikleri neler, aşk hayatı, cinsellik, iş hayatı, nelerden hoşlanıp hoşlanmadığı sorularının yanıtlarını derledik.
#Boğa BurcuTürkiye’nin en iyi kadın oyuncularından. Şehrazat, Feride, Azize... Ekranda birçok önemli karaktere can verdi. Şimdi mesleğe başladığı yılları düşününce “23 yaşında bu mesleğe girdiğimde şoka girdim, hakikaten çok şaşırdım” diyor. Eşi oyuncu Halit Ergenç’le ülkenin rüya çiftlerinden biri olarak görülüyorlar. Bergüzar Korel senaryosunu ilk okuduğunda elinden bırakamadığını söylediği; Kanal D’de yayımlanan ‘Annem Ankara’ dizisiyle karşımızda. Zuhal karakteriyle bizi 90’lara ışınlıyor, kendisi o yılları şöyle hatırlıyor: “Aklıma Nişantaşı’ndaki sobalı evimiz ve Halıfleksli odam geliyor. Jenerikteki gibi mavi bir teybimiz vardı ve en net aklıma gelen şey Nilüfer ve şarkıları.” Korel’le buluşuyor; hayatını, projelerini, anneliği ve evliliğini konuşuyoruz.
#Bergüzar KorelOECD’ye göre halen 2 milyar insanı temsil eden Z kuşağı, yakın zamanda işgücünün yaklaşık yüzde 30’unu oluşturacak. Bu gerçek şirket yönetimlerine ezber bozan kararlar aldırsa da iş dünyasının içinde bulunduğu yetenek sorununun tek muhatabı Z kuşağı değil. Dört kuşağın bir arada çalıştığı bir dönemden geçilirken tek bir formülle bu çıkmazı aşmanın bir yolu yok. Uzmanlar artık terzi işi insan kaynakları yönetiminden bahsediyor. Şirketlerin sürdürülebilirliği için yetenek mühendisliğinin şart olduğunu anlatıyorlar. Kilit kelimeler ise esneklik, sürekli yenilenme, güven, anlayış, kapsayıcılık, samimiyet.
#Yasemin SALİHTürkiye’de işsizlikten daha büyük bir sorun var, o da mesleksizlik. Bir yandan diplomalı işsizlerin sayısı artarken, diğer yandan birçok sektörde nitelikli eleman krizi yaşanıyor. Sorunun temelinde ise mesleki eğitimdeki negatif algı yatıyor... İşte öğrencilerden mezunlara, ailelerden işverenlere kadar tüm paydaşların mesleki eğitime bakış açısı ve atılması gereken kritik adımlar...
#Gülistan ALAGÖZMilli Eğitim Bakanlığı( MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. Yaklaşık 1 milyon adayın girdiği sınavda 352 öğrenci 500 tam puan alarak şampiyon oldu. Ancak bu başarıya ulaşan bazı adayların yoluna akademik zorluklardan daha büyük engeller çıktı. Yurt genelindeki şampiyonlardan bazıları başarı sırlarını anlattı.
#LGS6 Şubat felaketini yaşayan depremzedelerin yaralarını sarmak için afet bölgesindeki gönüllü çalışmalar devam ediyor. ‘Güzel Yarınlar Hareketi’ projesi kapsamında yola çıkan gezici TIR’da da çocuklara sanat, teknoloji ve bilim alanında atölyeler düzenleniyor. Amaç onların sosyal hayattan kopmaması. Şimdi bu TIR’ın uğradığı şehirlerde gençler ellerinde kamera, fotoğraf çekmeyi öğreniyor.
#Uygar TaylanGösteri dünyasının her an göz önünde olan ünlülerinin çoğunun çocuklarını tanıyorsunuz değil mi? Doğdukları andan itibaren hatta daha doğmadan milyonlarca kişinin merak dolu bakışlarını üzerlerinde topluyorlar. Dünyaya geldikten sonra da kelimenin tam anlamıyla kameralar karşısında büyüyorlar.
#Marc AnthonyUmut Kaşan’la Vitrin’de bu hafta Hisar Eğitim Danışmanlık Kurucu işletmecileri Melis Sarp Jajova ve İsmail Jajov ile Yurtdışında özellikle de Makedonya’da üniversite eğitimi almak üzerine bilgilendirici ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdim…
#1Binlerce öğrencinin heyecanla beklediği YKS sonuçları perşembe günü açıklandı. Şimdi sırada tercihler var. Sürecin hemen öncesinde 16-20 yaş arası 100 gençle görüştük ve onlara en havalı buldukları meslekleri ve seçecekleri meslekleri sorduk. Çoğunluk spor, sanat ve havacılığı havalı bulsa da aile baskısı ve daha iyi gelire sahip olabilmek için mühendis, mimar ya da doktor olmayı düşünüyorlar.
#GençSıralama mı önemli, puan mı sorusu YKS sonuçları akabinde öne çıktı. YKS tercihleri için puan mı önemli sıralama mı sorusu, sonuçların açıklanmasının akabinde pek çok adayın gündeminde yer almaya başladı. Eğitim uzmanı Salim Ünsal, tercih aşamasında puanın mı yoksa sıralamanın mı ön planda yer alması gerektiğine değinerek tercih esnasında dikkat edilmesi gereken 10 püf noktayı sıraladı. İşte, YKS tercihleri öncesi dikkat edilmesi gerekenler
#SıralamaUsta oyuncu Şerif Erol, Kanal D’nin yeni dizisi “Ya Çok Seversen”le ekrana döndü. Dizide Acarlı ailesinin karakutusu olan İlter karakterine hayat veren Erol, “Senaryo komik, akıcı ve eğlenceliydi. Yaz günlerinde ağır öykülerden uzak durmak fikri iyi geldi bana ve bu projede yer almak istedim” diyor.
#Şerfi ErolCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğitimde yapacağım en büyük devrim; Milli Eğitim Bakanlığı'nı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası gibi bağımsız bir yapıya dönüştürerek, içine asla siyasetin girmeyeceği bir kurum haline getirmektir" dedi.
#CHPHatay’daki farklı inançların bir arada yaşama kültürünü göstermek için kurulan Antakya Medeniyetler Korosu 6 Şubat depremlerinde yedi sanatçısını kaybetmişti. Şimdi tekrar bir araya gelip konser vermeye hazırlanıyorlar. Koronun şefi Yılmaz Özfırat “Deprem gerçeğini insanlara hatırlatacağız. Elde edilecek gelir sadece Hatay’daki değil, 11 ildeki depremzedeler için kullanılacak” diyor.
#Antakya Medeniyetler KorosuTürkiye’nin tanınmış karikatüristlerinden Serkan Yılmaz maddi sıkıntılar çekmeye başlayınca boyacılık işine girmiş. “Bizde bir aile geleneği vardır, parasız kalırsan boya-badana işleri yaparsın” diyor. Yılmaz ayrıca evleri renklendirirken çektiği videoları da bir YouTube projesine dönüştürmek niyetinde.
#Serkan YılmazYKS tercihleri için puan mı önemli sıralama mı sorusu, sonuçların açıklanmasının akabinde pek çok adayın gündeminde yer almaya başladı. Eğitim uzmanı Salim Ünsal, tercih aşamasında puanın mı yoksa sıralamanın mı ön planda yer alması gerektiğine değinerek tercih esnasında dikkat edilmesi gereken 10 püf noktayı sıraladı. İşte, YKS tercihleri öncesi dikkat edilmesi gerekenler
#Puan Mı ÖnemliBilim dünyası günlerdir Google'ın kıdemli yazılım mühendisi Blake Lemoine'ın sözlerini tartışıyor. Şirketin üzerinde çalıştığı LaMDA isimli yapay zekanın bilinç kazandığını 'bir insanla konuştuğumda anlarım' sözleri ile duyuran Lemoine'ın açıklamaları sonrası 'şimdi ne olacak?' sorusu yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Peki bilinçli makineler dünyası nasıl olacak, içinde bize de yer var mı? İşte makinelerin bilinçlendiği bir dünyada insanoğlunu bekleyenler...
#Yapay Zekaİkisi de genç, enerjik ve yetenekli… Bu yaz ekranın en çok konuşulan çifti olmaya ve izleyiciye neşe vermeye adaylar. Kanal D’nin yeni dizisi ‘Seversin’in başrol oyuncuları İlayda Alişan ve Burak Yörük’le buluştuk. Partnerlik müessesesini, keşfedilme hikâyelerini, oyunculuğu, yeni projelerini ve aşkı konuştuk.
#İlayda AlişanAlman fütürist Gerd Leonhard, Hürriyet’e geleceğin dünyasından önemli ipuçları verdi: “2030 yılında şu an var olan mesleklerin yüzde 70’i kalmayacak. Makineyi insana karşı değil de insanla kullanan yeni meslekler gelişecek. İklim değişikliğinden etkilenmeyen şehirler kuran, doğayı, yeşili koruyan insanlar olacak.”
#Fütürist LeonhardBaba dizisinin 'Sevil'i Beril Pozam, hurriyet.com.tr'de Ferit Ömeroğlu'nun konuğu oldu. Karakteri ile ilgili, "Sevil'i bana verdiler. Evde okudum ve ağladım. Kalbime bir hançer saplandı. Bu kadar sevmek, unutamamak, vazgeçememek özellikle yarım kalma hali benim canımı hep acıtır." dedi. Ayrıca Haluk Bilginer ile ilgili de "Bu kadar hayranlık duyduğun bir insanın bir de iyi bir insan çıkması o kadar güzel bir şey ki... 0 hayal kırıklığı... Bazısı öyle oluyor ya... Çok hayransın, tanışıyorsun, çok kötü davranıyor. Asla... Aşırı kibar, çok komik, seni gerçekten dinliyor." itirafında bulundu. İşte devamı...
#Beril PozamTroya’nın Homeros’u, Cimri’nin Harpagon’u, oyuncu, yönetmen, eğitmen, Uluslararası Adana Tiyatro Festivali ve Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali’ni hayata geçiren, sanata katkılar sağlayan, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt’la; tiyatro ve sanat dolu keyifli, samimi sohbetimiz…
#Mustafa KurtMilli Eğitim Bakanlığı’mızın son yıllarda mesleki eğitimi ön plana çıkaran girişimlerini arka arkaya ve artarak devam ettirdiğini görüyoruz. Sektörler giderek eğitimin bir parçası haline geliyor ve paydaşlarıyla buluşturuluyorlar. Bilhassa sivil toplum kuruluşlarının mesleki eğitime sahip çıkmaları ile ülkemiz bu alanda bir merkez haline dönüştürülebilir.
#Konuk Yazar