Marmara Bölgesinin Trakya tarafında yer alan turistik bir ilimizdir. Türkiye’nin en kalabalık şehirleri arasında yer alan şehir, son derece modern bir çehreye sahiptir. Tekirdağ’ın tabiat güzellikleri yanında, genişte bir mutfak kültürü vardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tekirdağ Yemekleri17 Kasım 2011 tarihinde ilk şubemiz ve ilk üretim hanemiz kuruldu. Evimizden, Sn. Ümran Dedezade ‘nin mutfağından başlayan bir hikâye bu… Çok becerikli bir ev hanımı ve onun gıda mühendisi oğlu Ümit Dedezade ile evde başlayan üretim sürecimiz, talebin artmasıyla artık eve sığmamaya başladığında; küçük bir işletme hayali doğurdu. Çoğu kişiye göre küçük, ancak o dönem şartlarında bizler için büyük olan bu hayal, şuan gelinen son noktada yaklaşık 250 kişilik bir ekip ile 7 şube ve 1 üretim tesisi ile tamamı el yapımı sürdürülen büyük bir üretim sürecini kapsıyor.
#1Hem yemeklerde hem de tatlılarda kullanılması ile bal kabağı en önemli besin kaynakları içerisinde yer alır. Özellikle sağlamış olduğu faydalar ile bir adım öne çıktığını ifade etmek mümkün. Peki balkabağının faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Nasıl tüketilmeli? İçinde hangi vitaminler var tüm detayları ile derledik.
#BalkabağıRamazanda iftar sonrası özellikle hafif tatlılar tercih ediliyor. Bunun yanı sıra şerbetli tatlı tariflerinin de yeri ayrıdır. Ancak bazı püf noktaları takip ederek şerbetli tatlıları da en hafif haliyle sunuma hazırlamanız mümkün. İşte, zamandan tasarruf edebileceğiniz en lezzetli, en kolay ve az malzemeleri Şerbetli, sütlü, çikolatalı, irmikli tatlı tarifleri...
#Kolay Tatlı TarifleriÇiğ veya çok az pişmiş istiridye... Suşi veya saşimiler, çamur yengeçleri ve envai çeşit karides... İşte uzun yıllardır yaşadığım Avustralya’da yılbaşı sofralarının vazgeçilmez ürünleri... Tüm bahçe ve parklarda barbeküler yanıyor, deniz mahsulleri, sosisler ve etler pişiriliyor. Uzun saatler süren bu yemeklerin sonunda masaya gelen pavlova tatlısıysa Avustralyalıların sofralarını süsleyen bir sanat eseri gibi...
#Yılbaşı SofrasıGeçenlerde katıldığım bir ceviz hasadında faydaları kadar cevizli tatlılarımızı, kalamarın yanı sıra sebze ve otlara da çok yakıştırdığım taratoru hatırladım. Ne yazık ki yerli üretimimiz tüketimdeki hızı yakalayamıyor ve ülkemizdeki ceviz açığı büyüyor. Ama bu tabloyu değiştirmek mümkün...
#CevizRamazan'ın gelişiyle birlikte sevdiklerine özel lezzetler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerini titizlikle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için Ramazan'ın 7. gününe güzel enfes bir menü hazırladık. İşte 19 Nisan Pazartesi günü 'lezizz' iftar menüsü...
#İftar MenüsüSoğuk kış akşamlarında sıcacık bir yemekten daha güzeli yoktur. Bu yüzden de pratik bir şekilde hazırlayıp keyifle yiyebileceğimiz enfes tarifler olmazsa olmaz. Bu tariflerin de nerede olduğunu soracak olursanız, Lezizz günün menüsünde olduğunu söyleyebiliriz. Lafı faza uzatmadan, karşınızda birbirinden güzel yemek tariflerimiz... Şimdiden afiyet olsun...
#Bugün Ne PişirsemBütün gününü iş yerinde geçiren birçok çalışan için akşam yemeği sofrasına yakışacak hızlı ve pratik tarifler çok önemli. Hele ki haftanın sonu yaklaşırken önceden hazırlanmış seçenekler de tükenmeye başladıysa kısa sürede yapıp yiyebileceğiniz lezzetli yemek tariflerinin önemi daha da artıyor. O halde lafı daha fazla uzatmayalım ve çorbadan tatlıya en fazla 1 saat içinde yapıp yiyebileceğiniz enfes yemek tariflerimize geçelim. Şimdiden afiyet olsun...
#Bugün Ne PişirsemKurban Bayramı’yla özdeşleşen kırmızı etin, kemiğiyle birlikte pişirilerek tüketildiğinde sağlığımız için daha da şifa kaynağı olduğunu vurgulayan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, “Kemikli etle ya da kemik suyuyla hazırlanan yemekler ile sakatat türleri, sağlığımız açısından son derece zengin protein ile vitamin ve mineral kaynağı barındırır. Kemik suyunda bulunan kolajen maddesi vücudumuzun yenilenmesini destekler. Kurban Bayramı’nda kemikli etle hazırlayacağınız et yemekleri, kemik suyuyla pişireceğiniz çorbalar ve sakatat çeşitleriyle şifalı sofralar kurun” diye öneriyor.
#Kurban BayramıKurban Bayramı’nda et, hamur işi ve tatlı tüketimi en yüksek seviyelere çıkıyor. Özellikle kurban kesiminin hemen sonrasında yenilen kavurma ile bayram boyunca aşırı tüketilen et, sindirim ve kalp-damar sistemi başta olmak üzere genel sağlık durumunu olumsuz etkiliyor. Bayram ziyaretleri sırasında ikram edilen tatlılar ise kan şekerinin hızla yükselmesine yol açıyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Ceyda Nur Çakın, keyifli ve sağlıklı bir bayram geçirmek için önemli önerilerde bulundu.
#Kurban Bayramı TatiliBingöllüler memleketleri için ‘unutulmuş şehir’ diyorlar ,aslında haklılar da... Çoğumuzun seyahat planları arasında yer almıyor ne yazık ki. Oysa Yolçatı Kayak Merkezi’nden Kös Kaplıcalarına, Yüzen Adalar’dan Çır Şelalesi’ne birçok doğal güzelliği var Doğu Anadolu’nun yalnız şehri Bingöl’ün. Üstelik O’nun da diğer Anadolu şehirleri gibi oldukça da zengin bir mutfak kültürü var.
#SeyahatBingöllüler memleketleri için ‘unutulmuş şehir’ diyorlar ,aslında haklılar da... Çoğumuzun seyahat planları arasında yer almıyor ne yazık ki. Oysa Yolçatı Kayak Merkezi’nden Kös Kaplıcalarına, Yüzen Adalar’dan Çır Şelalesi’ne birçok doğal güzelliği var Doğu Anadolu’nun yalnız şehri Bingöl’ün. Üstelik O’nun da diğer Anadolu şehirleri gibi oldukça da zengin bir mutfak kültürü var.
#SeyahatKurban Bayramı'nda özellikle artan et tüketimi ve her gün fazlaca yenen tatlılar, sağlığı olumsuz etkiliyor ve kilo alımını kaçınılmaz hale getiriyor. Bu nedenle özellikle yüksek tansiyon, kalp - damar, şeker ve mide rahatsızlığı olanların dikkatli davranması gerekiyor. Diyetisyen Vildan Çelik, Kurban Bayramı'nı sağlıklı bir şekilde ve kilo almadan geçirmek için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
#Bayramda Beslenmeye DikkatKurban bayramında özellikle artan et tüketimi ve her gün fazlaca yenen tatlılar, sağlığı olumsuz etkiliyor ve kilo alımını kaçınılmaz hale getiriyor. Bu nedenle özellikle yüksek tansiyon, kalp - damar, şeker ve mide rahatsızlığı olanların dikkatli davranması gerekiyor. Beslenme Danışmanı Dyt. Vildan Çelik, Kurban bayramını sağlıklı bir şekilde ve kilo almadan geçirmek için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
#Diyetisyen Vildan ÇelikAdını duyduğunuz zaman bile ağzınızın sulanacağı enfes bir lezzet olan şekerpare yapımı son günlerde merak ediliyor. Bu muhteşem lezzeti evlerinde pratik ve ucuz şekilde yapmak isteyen vatandaşlar, şekerpare tarifini sorguluyor. Peki, şekerpare nasıl yapılır? Şekerparenin malzemeleri neler?
#Şekerpare Nasıl Yapılır?