Yazın müjdecisi, tüm zamanların en güzel icadı, insanı kendinden geçiren lezzet, ‘keşke bademciğim olmasa’ dedirten… E daha ne diyelim! Evet, dondurmadan bahsediyoruz. Kalori derdi etmeden, keyifle yedirteninden hem de. Ve dondurmanın en güzeli İstanbul’da yenir diyoruz. İşte, şöyle saf ve en güzellerini bulabileceğiniz, kapısının önünde sıkılmadan kuyruğunda bekleyeceğiniz, damaklarınızda şenlikler yaratacak İstanbul’un en iyi dondurmacıları. Buyurunuz.
#DondurmaGaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 5’incisini düzenlediği GastroANTEP Festivali, bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kültür Yolu Festivalleri kapsamına girdi. Geçen hafta düzenlenen festivalin ilk üç günü oradaydım ve uluslararası bir ‘gastrocity’ olma yolundaki Gaziantep’te bu kez bambaşka deneyimler yaşadım.
#Gülay Barbaros ALTANBisiklet tatilinin dünyayı iki tekerlek üzerinde fethetmek isteyen maceracı yol bisikletçileri için olduğu düşünülür genelde. Oysa bisikletle tatil herkes için... Türkiye’nin zengin tarih, doğa ve kültürünü bisikletle keşfetmek isteyen ama “Çok pedal çeviremem” diyenler elektrikli bisikletle yola çıkabilir, “Çadırda yatamam” diyenler yol üstlerindeki konforlu tesislerde konaklayabilir.
#BisikletBu soğuk havalarda gezmek için en iyi fikir ailecek bir termal tesisine gitmektir dedim ve bizimkileri alıp bol kaymaklı bir Afyon tatiline gittim. Daha önceki yazımda size Eskişehir’i anlattım. Afyonkarahisar’a gelmeden önce bir gece Eskişehir’de konakladık ve yaklaşık bir buçuk saatlik bir araba yolculuğuyla Afyon’a ulaştık.
#Afyon93 Harbi’ni bitiren Ayastefanos Antlaşması bu semtte imzalandı. Yeşilçam’ın ölümsüz filmleri bu sokaklarda çekildi. Meşhur Roma dondurmasıyla da, müdavim meyhanesiyle de burada tanıştık. Velhasıl geçmişi sağlam, ortamı huzurlu Yeşilköy, her köşesiyle davetkâr...
#AyastefanosDünya’nın en kozmopolit şehirlerinden biri Los Angeles. Bir çok etnik topluluğun ve kültürün bir arada yaşadığı şehirde yeme içme mekanları da oldukça popüler... Bu kadar kozmopolit bir şehirde elbette dünyanın her yerinden mutfağa rastlamak şaşırtıcı değil. İşte size Los Angeles yeme içme rehberi...
#Los AngelesYazın beyaz gecelere şahitlik etmek için en doğru adres olan Estonya’nın başkenti Tallin adeta kuzeyin Prag’ı gibi. Sadece 1,4 milyon nüfusa sahip olan ülkede devrim şarkılarla gerçekleşmiş, Festival Meydanı’nda toplanan yüz binler özgürlük taleplerini şarkılarla dile getirmişler. Ruslara bu sahnede düşen ise dönüp gitmek olmuş. İşte beş adımda Tallinn...
#Saffet Emre TonguçAntalya Türkiye’nin en önemli turizm kentlerinden biri. Dünyanın dört bir yanından insanlar geliyor bu güzel şehre. 30-40 yıl önce küçük bir Akdeniz kentiyken bugün bir marka oldu. Yerleşik nüfusunun yaklaşık 20 katı ziyaretçiyi ağırlıyor her sene. On binlerce yabancı, yerleşik hayat sürdürüyor burada. Bir o kadar da Türk, metropollerdeki sıkıntılarını unutmak için gidiyor. Böylece her sene yepyeni mekanlar açılıyor.
Tarih farklı zamanlarda, farklı kentleri yeryüzünün gözdesi haline getirmiş. Eski zamanlarda Roma, Viktorya Çağı’nda Londra, 1920’lerde Paris ön plana çıkmış. Karanlık çağların ardından Eski Yunan ve Roma öğretilerinin hümanizmle, teknolojiyle harmanlandığı, Rönesans’ın yaratıldığı Floransa ise 15. yüzyıla damgasını vuran şehir. 13’ncü yüzyıldan itibaren ticaretle ön plana çıkan kent, Avrupa’nın sanat, mimari, politika başkentine dönüştü.
Campania, İtalya sahillerinin en büyülü bölgesi. Dünyanın dört bir yanından gelen turist kalabalıklarının azaldığı sonbahar aylarında doğayla, tarihle başbaşa unutamayacağınız bir Akdeniz tatili fırsatı sunuyor. Napoli’de tarihi yapılar kadar sokaktaki hayattan da etkileneceksiniz. Pompei, felaketin yarattığı hayret verici bir kent. Amalfi Sahili’nde seyahat tam bir görsel şölen. Sezar’ı büyüleyen, günümüzde jet sosyeteye, süperstarlara kucak açan Capri Adası, bu aylarda turistler çekilmeye başlayınca gerçek ruhuna kavuşuyor.
Deniz kasabası olan Bodrum’un, tüm Ege’de kendini hissettiren mutfak kültürünün yanı sıra kendine has yemekleri var. Çok yakınındaki Yunan adaları nedeniyle Rum mutfağından da etkilenmiş. Elbette Bodrum sofralarının baş lezzetleri balık ve yöresel otlar. Balıktan her şey yapılıyor burada: Çorba, pastırma, börek, salata... Hardal otu, ilmik otu, baldıran otu yörenin belli başlı yemek malzemeleri.
Bahara girdik, yaz da kapımızda. Artık yavaş yavaş Yunan adalarına doğru seyahati planlamaya başlayabiliriz. Şu sıralar daha sıcak bir yer arıyorsanız Kıbrıs da hemen bir saat uzaklıkta. Bu hafta, Güney ve Kuzey Kıbrıs’a, Mikonos, Rodos ve Delos’a küçük bir tura çıkıyoruz.