Elma sirkesi, yemek ve salataların yanı sıra farklı alanlarda da tercih ediliyor. Evde doğal olarak hazırlandığında ise daha faydalı hale geliyor. Üstelik sadece birkaç malzeme ile kolayca hazırlanıyor. Peki elma sirkesi nasıl yapılır? Evde elma sirkesi yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden kolay gelsin...
#Elma Sirkesi TarifiArtık hepimiz biliyoruz; sirke doğal bir sağlık deposu. Ancak sirkenin faydalı ve etkili olması için hangi meyveden yapılmış olursa olsun, doğal olması şart. Üzüm, elma, nar gibi daha yaygın sirkelerin yanı sıra alıç, ayva gibi meyvelerle de nefis sirkeler yapabilirsiniz. Biz bugün sizin için ayva sirkesi tarifini araştırdık. Mutlaka denemeniz gereken bu sağlık deposu sirkenin tarifi hemen aşağıda. Şifa olsun…
#Ayva Sirkesi Nasıl YapılırKahvaltı sofralarının olmazsa olmazı peynir, börek, açma, salata gibi pek çok tarife lezzet katıyor. Marketler çeşitleri bulunan peyniri evinizde de katkısız olarak yapabilirsiniz. Peki evde peynir nasıl yapılır? İşte mayalı, mayasız, yoğurt ve sirke ile ev yapımı peynir tarifi...
#Evde Peynir Nasıl YapılırIhlamur, özellikle kış aylarında grip ve soğuk algınlığa karşı en çok tercih edilen bitkilerden. Kış aylarının olmazsa olmazı olan ıhlamurun ne zaman toplandığı da merak ediliyor. Ayrıca ıhlamur toplanıp kurutulduktan sonra da uzun süre kullanılabilir. Peki ıhlamur ne zaman toplanır? İşte Ihlamur kurutmanın yolları
#Ihlamur Ne Zaman ToplanırElma sirkesi, yemek ve salatalarda sık sık tercih ediliyor. Doğal ve katkısız olduğunda da daha faydalı bir gıda haline geliyor. Bunun için siz de kendi elma sirkenizi evinizde kolayca yapabilirsiniz. Peki elma sirkesi nasıl yapılır? İşte evde doğal elma sirkesi yapımı...
#Elma Sirkesi Nasıl YapılırEvde birçok tarifin üstesinden gelebileceğimizi düşünsek de sirke yapmanın nedense hep usta işi olduğuna inanır, denemeye pek cesaret edemeyiz. Oysa birkaç basit tüyoyla, ambalajlı olanları satın almak yerine, kendi sirkemizi hazırlayabiliriz. İşte Derya Baykal’dan evinizde zahmetsizce yapabileceğiniz pratik elma sirkesi tarifi…
#Elma SirkesiSirke, değerini son dönemde daha bir anladığımız, sağlık deposu bir gıda. Ancak sirkeden azami faydalanabilmek için sirkenin doğal ve katkısız olması gerekiyor. Bunun için yapabileceğiniz en doğru şey kendi sirkenizi yapmak. Bu içeriğimizde size evde sirke nasıl yapılır onu anlatacağız. İşte evde üzüm, elma, alıç, nar ve diğer meyvelerle sirke yapmak isteyenlere tavsiyeler ve tarifler…
#Evde Sirke Nasıl YapılırAlıç gülgiller familyasına ait, genellikle ormanlarda yetişen bir tür bitki. Geçmişten günümüze tıp alanında kullanılan alıç taze ya da kuru halde tüketilebiliyor. Ayrıca alıç mutfaklarda marmelat ya da sirke malzemesi olarak kullanılabiliyor. Biz de bugün sizlerle alıç sirkesinin yapılışını paylaşacağız. Bu sirkeyi salatalarınızda sos olarak kullanabileceğiniz gibi suyla karıştırıp doğrudan içebilirsiniz de. İşte tüm incelikleriyle evde alıç sirkesi yapımı…
#Alıç SirkesiHem sağlık hem de lezzet deposu olan elma sirkesinin yapılışı, arama motorlarında sık sık aranan konulardan. Siz de 40 gün içinde dünyanın en sağlıklı sirkesini yapabilirsiniz. Bunun için içeriğimizde yer alan ipuçlarını ve püf noktalarını takip etmeniz yeterli. İşte enfes elma sirkesinin yapımı için bilmeniz gerekenler ve elma sirkesi tarifi...
#SirkeElmanın fermantasyonu yani mayalanmasıyla yapılan elma sirkesi, içinde bulundurduğu bol miktarda C vitamini, potasyum, kalsiyum ve sodyum sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirip hastalıklarla mücadele ediyor. Vatandaşlar da son dönemde evde sirke yapımını merak etmeye başladı. Peki, elma sirkesi nasıl yapılır?
#Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?Masterchef Ben Saksı Değilim tarifi, programın yeni bölümüyle izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Somer Şef imzalı 'Ben Saksı Değilim' tarifi, finale doğru ilerlerken hazırlanması istenen yemeklerden biri oldu. Görünüm olarak saksıyı andıran yemek oldukça zorlu bir tarif. Takımlar dokunulmazlık için bu lezzeti en iyi şekilde çıkarmaya çalışacak. Peki Ben Saksı Değilim nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Ben Saksı Değilim TarifiSoğan turşusu, özellikle hamburger yapımında tercih ediliyor. Ayrıca diğer bildiğimiz turşulardan da biraz farklı. Bazı turşular 2-3 haftada yemeye hazır hale gelirken, soğan turşusu daha hızlı olgunlaşabiliyor. Farklı bir alternatif arıyorsanız, bu turşuya da bir şans verebilirsiniz. Soğan turşusu yapım aşamalarını sizler için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Soğan Turşusu TarifiHasat zamanı bollaşan sebzeleri saklama yöntemlerinin en eskilerinden biri turşulama. Onlarca farklı çeşit ve yöntemi olan turşuların tam vakti. Kimi kısa sürede olan, kimi daha az bilinen farklı tariflerimi deneyin, hazırladığım ipuçları da iyi bir turşunun garantisi...
#TurşuKapya biberle turşu kurmaya ne dersiniz? Yağlı kırmızı biber turşusu, diğer turşuların aksine kıra sürede tüketime hazır hale geliyor. Mevsimin leziz biberleriyle hazırlayabileceğiniz bu nefis turşuyu her yemeğin yanında keyifle tüketebilirsiniz. Kırmızı biber turşusu tarifi ve yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Kırmızı Biber TurşusuMevsimine göre ister ızgarada yapın, ister tavada... Ya da konserve olarak tüketin...Sardalya çok lezzetli bir balıktır. Bizde son yıllarda kendine yer bulsa da genellikle küçük balık kategorisinde olduğu için göz ardı edilir. Oysa başka ülkelerde uğruna festivaller düzenleniyor. Bu arada bizim sardalyanın şanı yurtdışında yürüyor.
#SardalyaKimbap, Kore mutfağının popüler lezzetlerinden biri. Gimbap olarak da bilinen bu tarif, görünüm olarak sushiye benziyor. Pirincin haşlanmasıyla hazırlanan Kimbap, akşam yemeğinde tercih edilebileceği gibi atıştırmalık olarak da tüketilebilir. Eğer denemek isterseniz, kimbap tarifini sizin için derledik.
#KimbapKökeni İtalya mutfağına dayanan ançüez, vatandaşlar tarafından merak edilmeye devam ediyor. Balıktan yapılan bu lezzet, konserve olarak tuzlanarak hazırlanır ve şişelere koyulur. Bu lezzetin ülkemizde de yaygınlaşmasıyla, ilk kez ançüez yapmak isteyenler, internette ançüez tarifini araştırmaya başladı. Peki, ançüez malzemeleri nelerdir? Ançüez nasıl yapılır? İşte, ançüez tarifi ve yapımı hakkında bilgiler....
#Ançüez NedirElma sirkesi ile turşu kurulup kurulamayacağı merak edilen konlardan biri. Turşu da kullanılan malzemeye göre sirke kullanımı da farklılık gösterebiliyor. Genellikle de turşu yapımında üzüm veya limon sirkesi tercih ediliyor. Peki elma sirkesi ile turşu yapılır mı? Turşu yapımında hangi sirke kullanılır? İşte ayrıntılar...
#Turşu YapımıBaşlıktaki bilmecenin yanıtı; lahana… Kışın kat kat sarılmış koyu yeşil yaprakların arasında usul usul büyüyen beyaz lahana tam bir vitamin deposu ve lezzet bombası. İçindeki bütün besleyici değerlerin yanı sıra umami içeren tadına rağmen niyeyse biraz küçümsenir… Klasik etli sarmasından modern şef mutfaklarına giren ızgarasına birçok tarif hazırladım, birine mutlaka şans verin...
#LahanaKettle mutfaklarımızda bize en çok yardımcı olan elektronik ev aletlerinden biridir. Ancak ne yazık ki kettle'da kireç sorunu ile sık sık karşılaşılıyor. Kireçli sular nedeniyle kettle çok çabuk tortu biriktiriyor ve biz bunu yemekler de dahil olmak üzere pek çok şeyde kullanıyoruz. Bu nedenle kireç en iyi neyle temizlenir, kireç çözücü yerine ne kullanılabilir merak ediliyor. İşte, kettle'ınızı tertemiz yapacak doğal kireç çözücüler arasında en iyi yöntem!
#KettleKızarmış patates, köfte, makarna… Bu üçünün ortak noktası nedir? Doğru cevap: Hepsi de ketçapla çok iyi gider. Peki ketçabınızı marketten almak yerine evinizde yapıp gönül rahatlığıyla tüketmeye ne dersiniz? “Çok iyi olur” diyenler için tarifimiz aşağıda. Yalnız bu ketçabı çok büyük miktarlarda yapmamaya dikkat edin zira içinde koruyucu katkı maddesi olmadığından kısa sürede bozulabilir. İşte evde market tadında ketçap yapılışı…
#EvdehayatÇanağında havuçlu, bezelyeli ve patatesli bir enginar görmeye tahammülüm yok. Bol soğan, taze soğan, arpacıksoğanı, limon suyu ve limon kabuğuyla pişiriyorum enginarları... Sonra zeytinyağı ekleyip ılımaya bırakıyorum. Bizim evde zeytinyağlı büyüklerden öğrenildiği gibi pişirilir. Bazılarının soğanı önceden zeytinyağında kavrulur, bazılarıysa tüm malzemeler üst üste tencereye konduktan sonra zeytinyağı eklenerek yapılır. Bazı zeytinyağlılar dolapta 1 gün dinlenirse daha lezzetli olur ve zeytinyağlı oda sıcaklığında yenir. Mesela barbunya, taze fasulye, domates soslu karışık kızartma ve imambayıldı...
#EgeGelinim Mutfakta çok ballı kanat tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Bol baharatların yanı sıra ballı sosun da bir arada olduğu kanat akşam yemeği menülerinde yerini aldı. Ğeki, çok ballı kanat nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta çok ballı kanat tarifi ve malzemeleri...
#Çok Ballı TavukKetçap, patates kızartması ve hamburger başta olmak üzere pek çok tarife ayrı lezzet katıyor. Bu nedenle tüketimi de oldukça yaygın. Hazır olarak satılan ketçabı, doğal ve katkısız olarak evinizde de hazırlayabilirsiniz. Peki ketçap nasıl yapılır? İşte ev hazırlayıp rahatça tüketebileceğiniz ketçap tarifi...
#Ketçap Nasıl YapılırAğda sonrası sivilcenin geçmesi için pudra kullanılabilir. Ağda yapılan bölgeye aloe vera uygulanabilir. Ağda sonrasında çıkan sivilcelere yağlar ve kremler sürülür. Aloe vera yatıştırıcı bir özelliğe sahip olduğu için daha hafif etkiler gösterir. Ağda sonrası sivilce nasıl geçer? Ağda sonrası oluşan sivilcelere ne iyi gelir ve ne yapılır sizler için ayrıntılarıyla derledik.
Ev temizliğinde kullanılan malzemeler süpürge, faraş ve fırçadır. Toz almak içinse sünger yerine ıslak mendil ve kağıt havlu kullanılabilir. Yağ sökücüler ve çamaşır suyu dışında, elma sirkesi ve karbonat da fayansları ve yerleri silerken kullanılabilir. Ev temizliğine dair pratik bilgileri ayrıntıları ile derledik.
#Ev TemizliğiSu sebili temizliğinde hijyenik ve doğal yöntemler kullanılmalıdır. Su sebili temizliğinde ağır kimyasal temizleyicilerden ziyade sirke ya da karbonat gibi doğal temizleme metotları da önerilmektedir. Su sebili nasıl temizlenir? Hijyenik ve pratik su sebili temizliği nasıl yapılır? Tüm detayları sizler için derledik.
#Su Sebili