Elma sirkesi nasıl yapılır? Evde elma sirke yapımı

Güncelleme Tarihi:

Elma sirkesi nasıl yapılır Evde elma sirke yapımı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2018 15:14

Elmanın fermantasyonu yani mayalanmasıyla yapılan elma sirkesi, içinde bulundurduğu bol miktarda C vitamini, potasyum, kalsiyum ve sodyum sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirip hastalıklarla mücadele ediyor. Vatandaşlar da son dönemde evde sirke yapımını merak etmeye başladı. Peki, elma sirkesi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Yüzyıllardır hayatımızda olan sirke salatalara lezzet katan, şifalı özellikleri bulunan ve mikroplara savaş açan önemli bir besin kaynağı olarak dikkat çekiyor. İşte, elma sirkesinin evde yapımı hakkında merak edilen detaylar...

MALZEMELER

1 kg elma

2 yemek kaşığı bal

3 litre su

1 çay bardağı nohut

½ çay bardağı bulgur

YAPILIŞI

İlk olarak elmaların bol suyla yıkayın ve kabuklarını soymadan minik minik doğrayıp cam kavanozun içine yerleştirin. Üzerine bal, bulgur ve nohutları ilave edin. Bir kaşık yardımıyla karıştırın. Daha sonra kavanozunuzun ağız kısmını tülbentle kapatın ve yaklaşık 20 gün boyunca serin, kuru ve direk ışık almayacağı bir ortamda bekletin. 20 günlük bekleme süresi boyunca, günde bir kez kavanozdaki karışımı silikon veya plastik bir kaşık yardımıyla karıştırın ve 20 gün sonunda hiç karıştırmadan bir 20 gün daha bekletin. Bu işlemlerin sonunda sirkeniz hazır olacak.

BAKMADAN GEÇME!