Güncelleme Tarihi:
Yüzyıllardır hayatımızda olan sirke salatalara lezzet katan, şifalı özellikleri bulunan ve mikroplara savaş açan önemli bir besin kaynağı olarak dikkat çekiyor. İşte, elma sirkesinin evde yapımı hakkında merak edilen detaylar...
MALZEMELER
1 kg elma
2 yemek kaşığı bal
3 litre su
1 çay bardağı nohut
½ çay bardağı bulgur
YAPILIŞI
İlk olarak elmaların bol suyla yıkayın ve kabuklarını soymadan minik minik doğrayıp cam kavanozun içine yerleştirin. Üzerine bal, bulgur ve nohutları ilave edin. Bir kaşık yardımıyla karıştırın. Daha sonra kavanozunuzun ağız kısmını tülbentle kapatın ve yaklaşık 20 gün boyunca serin, kuru ve direk ışık almayacağı bir ortamda bekletin. 20 günlük bekleme süresi boyunca, günde bir kez kavanozdaki karışımı silikon veya plastik bir kaşık yardımıyla karıştırın ve 20 gün sonunda hiç karıştırmadan bir 20 gün daha bekletin. Bu işlemlerin sonunda sirkeniz hazır olacak.