Kurban Bayramı’na artık sayılı günler kaldı. Hafta sonuyla birlikte toplamda 9 günü bulacak tatil, bir nefes alma fırsatı olacak. Biz de uzmanlarımıza ‘Bayram tatilinde bütçeyi çok da zorlamadan nereleri keşfe çıkmalı?' diye sorduk. 10 şehirden birbirinden güzel 15 öneri sundular...
#TatilEge bölgesinin en güzel plajları arasında Ekmeksiz Plajı gelmektedir. Birçok kişi bu plaj hakkında bilgi almaya çalışıyor ve açık olup olmadığını öğrenmeyi arzu ediyor. Peki, Ekmeksiz Plajı nerede ve nasıl gidilir? Ekmeksiz Plajı özellikleri, kamp ile konaklama detayları ve giriş ücreti (2023) detaylarını sizler için derledik.
#EkmeksizBir motorcu için hafta sonu demek, yol yapmak, dostlarla birlikte virajların tadına varmak, yaşam enerjisi alıp yorgunluğu bir nebze de olsa atmak demek. Kısıtlama bittikten sonra İzmir ve çevresinde motoruna atlayıp özgürlüğe doğru uzanmak isteyenler için Karagöl’den Urla’ya farklı özellikleriyle öne çıkan parkurları yazdık.
#Gazetehaberleriİzmir'in Seferihisar ilçesinde doğa ile iç içe olan ve cenneti andıran Ekmeksiz Plajı, Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından arkeolojik sit alanı olduğu gerekçesiyle geçen yıl kapatıldı. Aynı zamanda tabiat parkı olan bölgeye giriş çıkışlar da yasaklandı. Tatilcilerin plaja ve tabiat parkına girmemesi için, koya giden yol, demir bariyerin yanı sıra kum dökülerek kapatıldı. Plajın kapatıldığından habersiz olan tatilciler, kapıdan döndü.
#Haberİzmir'in Seferihisar ilçesinde doğa ile iç içe olan ve cenneti andıran Ekmeksiz Plajı, Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından arkeolojik sit alanı olduğu gerekçesiyle geçen yıl kapatıldı. Aynı zamanda tabiat parkı olan bölgeye giriş çıkışlar da yasaklandı. Tatilcilerin plaja ve tabiat parkına girmemesi için, koya giden yol, demir bariyerin yanı sıra kum dökülerek kapatıldı. Plajın kapatıldığından habersiz olan tatilciler, kapıdan döndü.
#Ekmeksiz Plajıİzmir'in Seferihisar ilçesinde doğa ile iç içe olan ve cenneti andıran Ekmeksiz Plajı, Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından arkeolojik sit alanı olduğu gerekçesiyle geçen yıl kapatıldı. Aynı zamanda tabiat parkı olan bölgeye giriş çıkışlar da yasaklandı. Tatilcilerin plaja ve tabiat parkına girmemesi için, koya giden yol, demir bariyerin yanı sıra kum dökülerek kapatıldı. Plajın kapatıldığından habersiz olan tatilciler, kapıdan döndü.
#HaberİZMİR Seferihisar'daki kaçak ve eski binaların vatandaşların can güvenliğini tehdit ettiği için 5 yıldır kapalı olan Teos Ekmeksiz Plajı; yıkımların ve çevre düzenlemesinin ardından halka açık hizmet vermeye hazır hale getirildi. Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer; "Danıştay'ın sahillerin ve plajların halka açık olarak kullandırılmasıyla ilgili emsal kararları var. Biz de bu kararlardan yararlanarak plajı tekrar halkın kullanımına açmak istiyoruz" dedi.
#Ekmeksiz Plajıİzmir'deki 46 kişinini hayatını kaybettiği kaçakları taşıyan tekne kazasının perde arkası aralanıyor. Kazadan kurtulan mülteci dehşetin nasıl geldiğini şöyle anlattı:<br><br>Bizi tekneye bindiren Türk dümeni bir mülteciye verdi... "Hiç kırmadan giderseniz iki saat sonra Sisam'da olursunuz" dedi....
İZMİR'in Seferihisar İlçesi, Sığacık Beldesi açıklarında içerisinde, Yunanistan'a gitmeye çalışan 25 kişiyle batan 5 metrelik balıkçı teknesinde kayıp olduğu ileri sürülen 3 kişiden birinin daha cesedi bulundu. Diğer iki kişinin sağ olarak kurtulduğu öne sürüldü.
Pırıl pırıl kumları, sörf için uygun berrak denizi, Akkum plajları, Dionysos Tapınağı ve her mevsim Ege'nin en güzel deniz ürünlerini sunan restoranlarıyla ünlü balıkçı kasabası Sığacık, İzmir'in arka bahçesi gibi. İzmirliler kasabanın tarihi limanındaki mütevazı lokantalarda yenilen balıkların lezzetini iyi bilir.
Havalar soğudu; balıklar yağlandı, lezzetlendi. “Denizden babam çıksa yerim” diyenlerdenseniz işte kesenizi çok zorlamadan midenizi şenlendirecek lezzetler. Hangisini seviyorsanız: Uskumru, hamsi, karides ya da fener... Nasıl seviyorsanız: Dolma, kavurma, seviçe ya da pastırma...
#Deniz MahsulleriUluslararası Çevre Eğitim Vakfı'nın koordine ettiği mavi bayrak projesinin Türkiye temsilcisi Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Türkiye Çevre Eğitim Vakfı. Bu vakıf kıyılardaki 390 noktadan, 1 yıl boyunca 15 gün arayla deniz suyu numunesi alıp mikrobiyolojik analiz yaptı.