Sırası gelmesine rağmen aşı olmayanlar Türkiye'de de dünyada da aşılama hızının önündeki en önemli engellerden biri. ABD'den Hindistan'a birçok ülkede bu sorunla başa çıkmak için çok yaratıcı çözümler geliştirildi. Ayrıntılar haberimizde...
#COVID-19Özellikle kış aylarında yaşanan bir sorun olan mevsimsel duygu durum bozukluğu, kötü havalar, az güneş ışığı, evde daha fazla vakit geçirmek gibi nedenlerle tetiklenir. Pandemi sebebi ile evden çıkamadığımız bu günlerde endişeli ve gergin ruh halimize bir de mevsimsel duygu durum bozukluğu eklenirse hiç de iyi olmayacaktır. Bu sorunun üstesinden gelmek için yapmanız gereken bazı şeyler var.
#Mevsimsel Duygu Durum BozukluğuKoronavirüs pandemisinin başlangıcında 24 saat evde kaldığımız dönemlerde birçok kişi mutfakla tanıştı, hiç denemediği yemek tariflerini yapmaya başladı. Doğal olarak internet arama motorlarında yemek tarifi aramalarında da ani bir yükseliş oldu.
#ChurrosKoronavirüs önlemleri nedeniyle evde kalmaya başladığımızdan beri hepimiz unlu mamullerle yatıp unlu mamullerle kalkar olduk. Ekmek, pizza, açma, pide derken sıra geldi makarnaya. Mis gibi taze makarnanın malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Bu tarifi bir kez denedikten sonra bir daha marketten kuru makarna bile almayacaksınız. Afiyet olsun…
#Evdehayatİç Hastalıkları Uzmanı Dr. Oben Duman, Dünya Sağlık Örgütü’nün günlük toplam tuz tüketiminin 5 gramın altında olmasını önerdiğini belirterek, "18 gramdan 9,9 grama kadar düşürülen günlük tuz oranı, Türkiye’de hala günlük önerilen tüketim miktarının iki katı" dedi.
#TuzTuz, vücudun ihtiyacı olan çok önemli mineraller içerse de normalden fazla kullanıldığı zaman sağlığı olumsuz etkiliyor. İç Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Oben Duman, “14 Mart Dünya Tuza Dikkat Günü” nedeniyle, tuzun sağlığa etkilerini anlattı.
#14 Mart Tuza Dikkat GünüÇikolata yerine hangi yiyecekleri tüketebiliriz? Migrenimiz tuttuysa ilaç almadan ağrımızı giderebilir miyiz? Beslenme ve diyet uzmanı P. Taylan Kümeli ve beslenme koçu Z. Ceren Yıldız’ın birlikte hazırladıkları ‘Püf Lokmaları’ adlı kitap, besinlerin bilmediğimiz yönlerini anlatıyor ve yaşam tarzımızı değiştirerek nasıl daha sağlıklı oluruz’un ipuçlarını veriyor. Siz de bu tavsiyelere uyarak yılın 365 gününde sağlıklı kalabilirsiniz...
#Taylan KümeliEkmek, pizza, noodle, balık yemi, çapati v.b ürünler için çok farklı unlar üreten Samsunlu Ulusoy Un, 2006’da 61 milyon lira olan cirosunu 2015’te 1 milyar liranın üzerine (1 milyar 30 milyon TL) taşıdı ve son yıllarda, geleneksel sektörlerde ortaya konmuş en büyük başarılardan birine imza attı.
#Ulusoy UnEkmek, pizza, noodle, balık yemi, çapati v.b ürünler için farklı unlar üreten Samsunlu Ulusoy Un, 2006’da 61 milyon lira olan cirosunu 2015’te 1 milyar liranın üzerine taşıdı ve son yıllarda, geleneksel sektörlerde ortaya konmuş en büyük başarılardan birine imza attı.
#Ulusoy Un“Diyarbakır, sen mi tepeden tırnağa sevdalı bir şehirsin, yoksa biz mi ölümüne sevdalı birer Diyarbakırlıyız” diye şehirlerine olan bağlarını gösterir Diyarbakırlılar. Her gidişimde daha çok sevdiğim, hiç yabancılık çekmediğim Diyarbakır, bir başka ‘sevdalı’ kente, Mardin’e geçiş demektir aynı zamanda. Bir turda iki kadim kent gezmektir. Hele şimdi; tam zamanı değilse nedir!
#Nurgül Büyükkalay