İstanbul’da Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) tarafından 9’uncu Eğitim Teknolojileri Konferansı dün bin 500’den fazla kişinin katılımıyla düzenlendi. Konferansta konuşan TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk, “1980’li yıllardan beri eğitim ve teknoloji etkileşimi hayatımızda. Günümüzdeyse teknoloji ve eğitim, ayrılmaz ikiliye dönüştü” dedi.
#TÖZOK8’inci Eğitim Teknolojileri Konferansı (ETP22) “Öğrenmenin Dijital Evreni” temasıyla gerçekleşti. Türkiye Özel Okullar Derneği IT Komisyonu tarafından düzenlenen ve 2 bin kişinin takip ettiği Eğitim Teknolojileri Platformu’nda bu yıl 100 sunum yapıldı.
#ETP22Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından düzenlenen çevrimiçi ‘7’nci Eğitim Teknoloji Konferansı’nın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk “Hem şimdiki zamandan hem de gelecekten sorumluyuz. Evlatlarımızın bugünün dünyasında güçlü biçimde var olmaları ve yarınlara güvenle bakabilmeleri tam da bununla ilişkili” dedi.
#7’Nci Eğitim Teknoloji KonferansıVI. Eğitim Teknolojileri Konferansı 2 binin üzerinde eğitimcinin katılımıyla 23 Mart’ta gerçekleştirilecek. Etkinlikte, teknolojinin eğitim ortamlarına entegre edilmesi; idareci, öğretmen ve öğrencilerin teknolojiyi etkin biçimde kullanması ve kurumların teknolojik yatırımlarının hedefine ulaşması konuşulacak.
#Eğitim‘Eğitim Teknolojileri Konferansı’nın bu yıl 5’incisi düzenlendi. Konferansın açılışında konuşan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, “Eğitim sistemi içerisinde öğrenen ve öğreten mutlaka olacak ama bu öğrenen ve öğretenlerin rolleri zaman zaman değişecek” dedi. Konferansa 400 okuldan 2 binin üzerinde eğitimci katıldı.
#MEBBu yıl üçüncü kez düzenlenen ‘Eğitim Teknolojileri Konferansı’nda yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda eğitimci buluştu. Bütün gün süren etkinliklerde eğitimde oyunlaştırma, pedagoji 4.0, eğitimde dijital dönüşüm gibi konular tartışıldı.
#Eğitim Teknolojileri KonferansıSingapur Nanyang Teknoloji Üniversitesi (NTU) Rektör Yardımcısı Prof. Ling San “Yapay zekâ, bilgiyi kolayca getirse de ‘doğru ve yanlışı’ ayırt etmek için öğrenmeye daima ihtiyacımız olacak. Yapay zekâyı keşfetmesi gereken eğitimciler, ‘öğrenmeyi özelleştirmek’ ve öğrencilerin derslerinde geride kalıp kalmadıklarını analiz etmek amacıyla yapay zekâyı kullanabilirler” dedi. Prof. Dr. San ile yeni nesil eğitimi konuştuk.
#Prof. Ling SanHavacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Akdeniz Teknoloji Yarışmaları'nın finali Antalya'da gerçekleştiriliyor. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar "TEKNOFEST yine kendi rekorunu kırdı" dedi.
#TeknofestAlara Urunga, bakteriler üzerine çalışmaları ve müziğe olan yeteneğiyle Oxford’a kabul edildi. 4 yıl biyokimya eğitimi alacak olan Alara, 64 bin sterlinlik Reach Oxford Scholarship bursuna da hak kazandı. Lisedeyken kuantum bilgisayarları ve kodlama üzerine çalışmalar yapan 18 yaşındaki Sıla Nur Yorulmaz ise Harvard Üniversitesi’ne kabul edildi. Sıla Nur, yıllık 91 bin 500 dolar eğitim desteği alacak.
#Alara UrungaÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Azerbaycan’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Sosyal Kalkınmadan Sorumlu Bakanlar 5. Konferansı’nda yaptığı konuşmada, “Gazze'de masum sivilleri hedef alan, insani değerleri ve uluslararası hukuku hiçe sayan bu saldırıları en güçlü şekilde kınıyor, hatta lanetliyoruz. İsrail-Filistin çatışmasına adil bir çözüm bulunmadan Orta Doğu'da kalıcı bir barış mümkün değildir” dedi.
#Vedat IşıkhanDünyada, 2000 yılında yükseköğretimde 100 milyon olan öğrenci sayısı 2022’de 235 milyona ulaşarak yirmi yıllık bir süre zarfında iki kat arttı. Bu sayının yüzde 41’ini kadınlardan oluşturuyor. Dünya genelinde yükseköğretime genel kayıt oranı hala yüzde 40 civarında.
#Konuk YazarOtomotiv endüstrisinde geleneksel araçların yerini otonom, bağlantılı ve elektrikli araçların oluşturduğu yepyeni bir ekosistemin alacağını belirten Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, Türkiye ihracatının 16 yıldır lider sektörü olan ve başta AB olmak üzere dünyanın birçok pazarına ihracat gerçekleştiren otomotiv sektörünün bu dönüşümün güçlü bir parçası olacağını söyledi.
#Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları BirliğiTürk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda "Dijital Çağda Yeşil Teknolojiler ve Akıllı Şehirler" temasıyla toplandı. Gün boyu süren toplantının ardında, Türk Devletleri Teşkilatı Sekizinci Zirve Bildirisi yayınlandı. Zirve Bildirisi'nde, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin adının "Türk Devletleri Teşkilatı" olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı.
#Türk Devletleri TeşkilatıBirleşik Krallık İhracat Bakanı Stuart, "Türkiye ile 2022'de daha kapsamlı STA için müzakerelere başlayacağız. Türkiye çok cazip birpazar. İşte bu yüzden Türkiye'de yatırım yapan çok sayıda büyük İngiliz oyuncu görüyoruz. Gelecekte daha fazlasını yapmaları için onları teşvik edeceğim" açıklamasında bulundu.
#Birleşik KrallıkCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nda yaptığı konuşmada ''Suriye'de faaliyet gösteren PKK, DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı sahada varlık gösteren ilk ülke biz olduk. DEAŞ'ın Suriye'deki varlığına büyük ölçüde son vererek Avrupa ve dünyanın güvenliğine katkı sağladık. Şu an itibariyle DEAŞ'ın 4500 mensubunu etkisiz hale getirdik'' dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanTüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin birinci yılını geride bırakırken, bu süreç boyunca en çok etkilenen alanlardan birinin eğitim olduğunu görüyoruz. Dönemsel olarak 185 ülkede okulların kapanması ve dünyadaki öğrenci nüfusunun yüzde 90’ına karşılık gelen 1.6 milyar öğrencinin fiziksel olarak okuldan uzak kalmasının sonucunda gözler bir kez daha eğitimin dijitalleşmesine ve uzaktan eğitime çevrildi.
#Online Eğitim