TÖZOK Başkanı Öztürk: Eğitimde teknolojinin sınırını çizmeliyiz

Güncelleme Tarihi:

TÖZOK Başkanı Öztürk: Eğitimde teknolojinin sınırını çizmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2022 10:42

8’inci Eğitim Teknolojileri Konferansı (ETP22) “Öğrenmenin Dijital Evreni” temasıyla gerçekleşti. Türkiye Özel Okullar Derneği IT Komisyonu tarafından düzenlenen ve 2 bin kişinin takip ettiği Eğitim Teknolojileri Platformu’nda bu yıl 100 sunum yapıldı.

Haberin Devamı

Eğitim ve teknoloji alanında uzman isimlerin yer aldığı panelin açılış töreninde konuşan ve “Türkiye Özel Okullar Derneği olarak 71 yıldır ana konularımızdan biri; eğitim adına ülkemizde ve dünyadaki gelişmeleri takip edip, öğretmenlerimizle paylaşmak ve öğrencilerimizin kullanımına sunmaktır. Ancak bunu yaparken sınırları iyi çizmeli” diyen TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk sözlerine şöyle devam etti:

YÜZ YÜZE VE UZAKTAN EĞİTİM BİRLİKTE KULLANILIYOR
Teknolojik yatırımlarına çok daha önceden başlayan ve ciddi birikimi olan özel okullarımızın, bu tecrübelerini diğer özel okullarımızla ve resmi kurumlarımızla paylaşması düşüncesiyle yola çıktık.
Pandemi süreci öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve ailelerin uzaktan öğretime hızlı bir şekilde adapte olmasına olanak tanımıştır. Okullarımızda artık yüz yüze eğitim ve uzaktan öğretim birlikte kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

EĞİTİMİN TEMEL UNSURU ÖĞRETMEN
Eğitim teknolojilerinde en önemli unsur içeriktir, içerik ise öğretmenlerimizin gayretleri ve üretkenliği ile oluşmaktadır. Öğretmensiz bir eğitim düşünülemez. Teknoloji ile belki öğretim yapabilir ya da öğretimi destekleyebilirsiniz ama insanı eğitemezsiniz. Teknoloji;  iyi insan olmayı, ahlakı, şefkati, adaleti, değerleri, demokrasiyi, saygıyı, sevgiyi öğretemez. Bunları öğreten, kazandıran öğretmenlerimizdir. 

Öğretmenlerimiz teknolojiyi alıp özümseyerek sınıfında uyguladığı ve sunum yaptığı zaman ortaya ilham alınan bir sonuç çıkıyor ve eğitim kalıcı hale geliyor. İşte bu etkinliğimizde öğretmenlerimiz; kendi geliştirdikleri teknolojiyi,kullanma yöntemlerini, derslerinde kullanma metotlarını ve aldıkları sonuçları birbirleriyle paylaşıyor olacaklar.

METAVERSE İÇİNDE HER ŞEYİN  YERİ VAR
Şimdiden birçok şirket, metaverse içerisinde kendi dünyasını inşa etmeye başladı bile.  Metaverse, aslında hayatımıza yeni giren bir kavram değil. Artırılmış gerçeklik ile sanal gerçeklik uygulamaları ile aslında uzun zamandır hayatımızın oldukça içinde. Oyunlardan iş toplantılarına, dijital eşyalardan sanal gayrimenkullere kadar her şeyin metaverse içinde bir yeri var.

Haberin Devamı

Metaverse, temelinde oyun mantığı üzerine inşa edildiği için şüphesiz teknolojiyle barışık Z kuşağı dediğimiz yeni öğrenen profilini hızla yakalayacaktır. Ancak önemli olan bu alandaki sınırları doğru belirlemektir.

HİÇBİR EĞİTİM YÖNTEMİ GERÇEĞİN ALTERNATİFİ OLAMAZ
Gelecekte sanal sınıflarda avatarlarla mı, yoksa gerçek sınıflarda hologramlarla mı ders yapılır bilemeyiz. Ancak, sosyal ve duygusal öğrenme ile eğitimin oluştuğu bir ortamda, fiziksel gerçekliğin dışında yaşanacak hiçbir yaşam deneyiminin, gerçeğe alternatif olamayacağı unutulmamalıdır. Bu teknolojiler, hayatlarımıza kolaylık kattığı noktalarda başvurulacak birer araçtır ve bu anlamda onlardan elbette yararlanmalıyız.

Haberin Devamı

EĞİTİMDE TEKNOLOJİ KONUŞULDU
Eğitimin geleceğinin masaya yatırıldığı konferansta  Metaverse’de öğrenme ortamları katılımcılar ve konuşmacılar tarafından incelenirken, okul öncesinde eğitsel robotlar ve yabancı dil eğitiminde, pozitif bilimlerde teknolojinin yeri gündeme geldi. Öte yandan sosyal medya uygulamalarının gençler tarafından  kullanımı da ele alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!