Eğitim Raporu haberleri sayfasında Eğitim Raporu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 7608 Eğitim Raporu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
TÜSİAD Eğitim Çalışma Grubu tarafından hazırlanan “COVID-19 Etkisinde Türkiye’de Eğitim Raporu”na göre salgının öğrencilerin okuldan kopma riski altında olduğunu ortaya koydu. Erken çocukluk çağında 5 milyon öğrenci, ilköğretim kademesinde ise 6,5 milyon öğrenci eğitimini yarıda bırakma riski altında. İstanbul’da yapılan bir araştırma ise derin yoksulluk yaşayan hanelerde çocukların yüzde 11,3’ünün yeni dönemde okula devam etmeyeceğini öngörüyor.
#TUSİADFrankfurt Kültür ve Eğitim Derneği (KUBİ), Fechenheim Eyüp Sultan Camisi ile birlikte Meslek Eğitim Fuarı düzenledi. Fuarın açılışında gençlere seslenen Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, en büyük sermayenin iyi bir eğitim olduğunu söyledi.
#Frankfurt Kültür Ve Eğitim DerneğiTEDMEM’in Türkiye’de erken çocukluk eğitimini değerlendirdiği raporuna göre, özellikle 0-3 yaş için kaliteli eğitim ve bakım hizmetleri veren kurum sayısının sınırlı olması, hizmetin güvenirliğine karşı olumsuz toplumsal algıya neden oluyor ve ebeveynleri resmi olmayan bakım hizmetlerine yöneltiyor. Raporda; evde çocuk bakımı yapacak kişiler için ön lisans programları oluşturulması, anne babaların istihdam koşullarına uygun eğitim kurumlarının sayısının artırılması ve kadın istihdamının desteklenmesi önerileri de yer alıyor.
#TEDMEMMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Okul öncesi eğitim okullaşma oranını, yapmış olduğumuz çalışmalarla 2023-2024 eğitim öğretim yılında 5 yaşta yüzde 95,44’e ulaştırdık. Böylece OECD’nin Bir Bakışta Eğitim Raporu’na göre Türkiye’yi okul öncesi eğitimde tüm ülkeler arasındaki en büyük artış sağlayan ülke konumuna getirdik” dedi.
#Yusuf TekinMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'de okul öncesi eğitim okullaşma oranının 2023-2024 eğitim öğretim yılında 5 yaşta yüzde 95,44'e ulaştığını belirterek, "Böylece OECD'nin Bir Bakışta Eğitim Raporu'na göre Türkiye'yi okul öncesi eğitimde tüm ülkeler arasındaki en büyük artış sağlayan ülke konumuna getirdik." ifadelerini kullandı.
#Milli Eğitim BakanıMillî Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitimin bugünü ile geleceğini öğretmenlerin fikirleri yönünde mercek altına almak ve eğitimde Türkiye Yüzyılı'na nasıl en iyi katkıda bulunabileceklerini ortaya koymak amacıyla 26-27 Aralık tarihlerinde Ankara'da "Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim" sempozyumu düzenlemişti. Sempozyuma ilişkin ‘Program ve Bildiri Özetleri Kitabı’ yayımlandı.
#Millî Eğitim BakanlığıAlmanya’nın Hessen eyaletindeki Türkiye kökenli öğretmenlerin yıllık toplantısı sazlı, sözlü ve ödüllü geçti. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen diğer etkinliklere aktif olarak katılabilmek için yıl sonu buluşmasını ileri bir tarihe alan Hessen Türk Öğretmenler Derneği (TÖDER-Hessen), Türk Alman Kulübü’nde toplandı.
#ALMANYAYadel Oktay-Coşkun, öğrencilerin yüzde 95’inin göçmen kökenli olduğu bir Alman okulunda görev yapan az sayıdaki göçmen kökenli öğretmenden biri. Bir yandan kendi e çocukluğunun da geçtiği Offenbach’ta 18 yıldır öğretmenlik yapan ve başarılı öğrenciler yetiştiren Okay-Coşkun, diğer yandan tüm topluma eğitim ve öğretim hizmeti veren çok sayıda gönüllü faaliyete öncülük yapıyor.
#AVRUPADAN HABERLERTürkiye Otizm Federasyonu Başkan Yardımcısı Pervin Sabur, otizmli öğrencilerin eğitimde yaşadığı sorunları ve eğitimdeki ihtiyaçlarını Hürriyet Ankara’ya anlattı. Sabur, otizmli çocukları hayata kazandırmanın tek yolunun erken tanı ve yoğun eğitim olduğunu belirtti.
#Türkiye Otizm FederasyonuMÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı "2022 yılı için belirlenecek asgari ücret zammının, işveren üzerindeki asgari ücret vergi yüklerinin bir kısmı hafifletilerek mutlaka yıl sonu enflasyon oranının üzerinde olması gerektiğine inanıyoruz" dedi.
#MÜSİADTÜSİAD Eğitim Çalışma Grubu tarafından hazırlanan “COVID-19 Etkisinde Türkiye’de Eğitim Raporu”na göre salgının öğrencilerin okuldan kopma riski altında olduğunu ortaya koydu. Erken çocukluk çağında 5 milyon öğrenci, ilköğretim kademesinde ise 6,5 milyon öğrenci eğitimini yarıda bırakma riski altında. İstanbul’da yapılan bir araştırma ise derin yoksulluk yaşayan hanelerde çocukların yüzde 11,3’ünün yeni dönemde okula devam etmeyeceğini öngörüyor.
#TUSİADUzaktan eğitim için 13 bin öğrenci, 25 bin veli ve 5 bin öğretmen ile gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları açıklandı. Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nin açıkladığı ‘Uzaktan Eğitim Raporu’na göre, ilkokul öğrencilerinin yüzde 90’ı yüz yüze eğitimden yanayken; ortaokul ve lise öğrencileri ise uzaktan eğitimden yana.
#Uzaktan EğitimBahçeşehir Üniversitesi’nin çevrimiçi düzenlediği basın toplantısında, 4 ilde 13 bin öğrenci, 25 bin veli ve 5 bin öğretmen üzerinde yapılan araştırmanın sonucunda ortaya çıkan Türkiye’nin Uzaktan Eğitim Raporu değerlendirildi. Raporda öğrenci, veli ve öğretmenlerin uzaktan eğitim konusundaki değerlendirmelerine yer verildi.
#Bahçeşehir ÜniversitesiŞanlıurfa’da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ürettiği sıra, masa ve büro malzemeleri ile okula para girdisi sağlandı, öğrenciler harçlıklarını çıkardı. İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, kentteki 94 meslek lisesinin 393 okulun tüm malzemelerini yaptığını söyledi.
#LiseFrankfurt Kültür ve Eğitim Derneği (KUBİ), Fechenheim Eyüp Sultan Camisi ile birlikte Meslek Eğitim Fuarı düzenledi. Fuarın açılışında gençlere seslenen Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, en büyük sermayenin iyi bir eğitim olduğunu söyledi.
#Frankfurt Kültür Ve Eğitim DerneğiERG ve AÇEV’in yaptığı araştırmaya göre, okul öncesi eğitimde okullaşma oranı yoksullar arasında daha düşük. Varlıklı ailelerin ve eğitimli annelerin 5 yaşındaki çocukları okul öncesi eğitime devam ederken, en yoksul kesimin çocuklarının doğrudan ilkokula kaydolma olasılığı çok daha yüksek. 4 yaşta okul öncesin katılımı etkileyen en önemli üç neden ise ailenin ekonomik seviyesi, annenin eğitim düzeyi ve istihdam durumu.
#ERGTEDMEM’in Türkiye’de erken çocukluk eğitimini değerlendirdiği raporuna göre, özellikle 0-3 yaş için kaliteli eğitim ve bakım hizmetleri veren kurum sayısının sınırlı olması, hizmetin güvenirliğine karşı olumsuz toplumsal algıya neden oluyor ve ebeveynleri resmi olmayan bakım hizmetlerine yöneltiyor. Raporda; evde çocuk bakımı yapacak kişiler için ön lisans programları oluşturulması, anne babaların istihdam koşullarına uygun eğitim kurumlarının sayısının artırılması ve kadın istihdamının desteklenmesi önerileri de yer alıyor.
#TEDMEMİnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı’nın en hareketli departmanlarından biri. Bir milyona yakın öğretmen ve personel atama, yükselme ve yer değiştirme talepleri için onlara başvuruyor. Genel Müdür Hamza Aydoğdu başkanlığında çalışan ekip kapılarını Hürriyet’e açtı.
#MEBTürkiye’de 130 bin hekim, 150 bin de hemşire görev yapıyor. 2023’te ihtiyaç duyulacak toplam hekim sayısının 200 bini, hemşire sayısının da 315 bini bulması bekleniyor. Özel sektör yatırımları, yeni kurulacak şehir hastaneleri sebebiyle sağlık personeline olan talep artacak. Her branşta hekim, hemşire, hasta bakıcıya ihtiyaç doğacak. Kimi branşlarda da mesela, ağız ve diş sağlığı teknikliği gibi, arz fazlası yaşanacak.
#Sağlık