Öğrenme güçlüğü; çocukların akademik başarılarını, bilişsel ve dil gelişimlerini ve sosyal ilişkilerini olumsuz etkileyen ancak normal ve normalin üzerinde zeka seviyesi ile seyreden bir bilişsel bozukluk. Öğrenme güçlüğü olan çocuk dinleme, konuşma, okuma, yazma, mantık yürütme, problem çözme ya da matematik alanındaki yeteneklerin kullanımında zorluk yaşar. Aynı zamanda, kişinin bilgiyi depolaması, işlemlemesi ve üretmesi konusunda da zorluk çekmesine neden olan ve mevcut koşullarda ömür boyu devam eden bir süreç.
#Öğrenmede Güçlük Yaşayan ÇocuklarOkulların tatil olmasıyla birlikte çocuklar artık evde ve maalesef ekran karşısında. Son yıllarda anne ve babaların en çok şikayet ettikleri konuların başında, internet, sosyal medya ve oyun bağımlılığı geliyor. Bundan ortalama 15 sene önce yazları çocuklar, ata yurdu köylere, yaylalara, büyükbaba, büyükanne yanlarına gönderilirdi.
#Konuk YazarŞu günlerde pek çok 8 ve 12’nci sınıf öğrencisi ara vermeden ders çalışmaya devam ediyor. Çünkü onları haziran ayında Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bekliyor. Uzmanlar 4 Haziran’da yapılacak sınav için kalan dönemin çok önemli olduğuna dikkat çekerek “Bu süreyi iyi değerlendiren kazanır” diyor.
#LGSOkulların bahar yarıyılı ara tatilinde olduğu şu günlerde pek çok 8 ve 12’inci sınıf öğrencisi ara vermeden ders çalışmaya devam ediyor. Çünkü onları Haziran ayında Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bekliyor. LGS kapsamındaki merkezî sınav bu yıl 4 Haziran’da uygulanacak. Sınavda sadece ilk dönem konularından soru sorulacak. Sınava artık yaklaşık bir buçuk ay zaman kalmışken öğrenciler için de hazırlık maratonu hızlandı. İşte bu yüzden bugünlerde çok sayıda 8’inci sınıf öğrencisi bahar tatilini sınava hazırlanarak geçiriyor. Uzmanlar kalan bir buçuk aylık dönemin çok önemli olduğuna dikkat çekerek “Bu süreyi iyi değerlendiren öne çıkar” diyor.
#LGSTamam, sağlık ve eğitim sistemi tıkır tıkır işliyor, ekonomisi yolunda, insanları mutlu. Ama yılın büyük bir bölümü kar altında, mutfağı zayıf... Üstelik depresyon ve intihar oranları birçok ülkeye göre yüksek. Peki, o zaman Finlandiya tipi mutluluk kaynağını nereden alıyor?
#FinlandiyaLiselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav, 4 Haziran’da uygulanacak. Başvurular, 13 Nisan’a kadar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından otomatik olarak yapılacak. Sınavda sadece ilk dönem konularından soru sorulacak. Sınava iki aydan az bir süre kalırken öğrenciler için de hazırlık maratonu hızlandı. Uzmanlar bu dönemin çok önemli olduğuna dikkat çekerek “Bu süreyi iyi değerlendiren her zaman öne çıkar” diyor.
#LGSMilli Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava katılacak 8’inci sınıf öğrencileri için maraton şimdiden başladı. Tarihi henüz açıklanmamış olsa da katılacağı sınavın ardından hayal ettiği liseye geçmek isteyen öğrencileri, bu yıl neler bekliyor? Sınavda başarılı olmak için neler yapmak gerekiyor?
#Konuk YazarÇocuklar örgün eğitim içeriği ve sürecinde aile desteği, kaynaklara erişim, eğitim ortamının düzeni, eğiticilerin özellikleri ve erişilebilir hedefler gibi pek çok faktörden etkilenebilir. Örgün eğitimin hemen her aşamasında ebeveynlerin eğitim sürecine katılımı önem taşısa da, bu katılım özellikle ilköğretim düzeyinde yaşamsal önemde olabilir. Ebeveynlerin eğitim sürecine katılımının en önemli yapıtaşı ise veli- öğretmen iletişimidir.
#Konuk YazarÜniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin her bölüm için çalışması gereken konular ve dersler farklıdır. Diş Hekimliği bölümü için ise Fen Bilimleri ve Matematik derslerine ağırlık verilmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra düzenli çalışma ve soru çözümü ile Diş Hekimliği Fakültesini kazanabilmek mümkündür. Peki diş hekimliği için kaç net ile puan gerekir, hangi dersler iyi olmalı ve günde kaç soru çözülmeli? (TYT-AYT 2022) İşte Diş Hekimliği bölümü için çalışılması gereken dersler ve alınması geren puanlar. İşte, tüm ayrıntıları derledik.
İki sene önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davetiyle geldiği Cemal Reşit Rey Konser Salonu genel sanat yönetmenliği görevinden önceki gün alınan Cem Mansur, konuyla ilgili bir açıklama yaptı: "Ekrem İmamoğlu'nun kararı olup olmadığını öğrenemeden görevime son verildi."
#Cem MansurPandemi nedeniyle bir açık bir kapalı sürecin ardından okullar 6 Eylül’de tam zamanlı olarak eğitim vermeye hazırlanıyor. Öğrenciler ve veliler heyecanlı. Peki bu heyecanı nasıl yönetmeli? Yaklaşık iki yıl sonra okula geri dönüş sürecinde nelere dikkat edilmeli? Uzmanlara sorduk...
#GazetehaberleriLGS 2021'de Türkiye genelinde 97 öğrenci tam puan alarak şampiyon oldu. Arkadaşlarımız Seda Nur Başpınar, Bilfen Koleji'ndeki şampiyonlarla, Abdullah Şanlı da Bahçeşehir Koleji'ndeki şampiyonlarla görüştü. Onların başarıya giden yolda yaşadıklarını ve duygularını öğrendi:
#LGSOkula gittiğimiz zaman sınıfımızda grup çalışması gerçekleştiririz. Bunu öğretmenimiz belirler ve arkadaşlarımız ile beraber grup halinde çalışırız. Böylece bize çok faydası olur ve birçok bilgi öğreniriz. Şimdi grup çalışması konusunda bilgi alacağız ve bunun nasıl yapıldığını öğreneceğiz. İşte 2. sınıf hayat bilgisi grup çalışma kuralları konu anlatımı.
#2. Sınıf Hayat Bilgisi Grup Çalışma Kuralları Konu AnlatımıYükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sayısal ve sözel birincileri İstanbul Medipol Üniversitesi’ne yerleşti. Sözel birincisi Muhammed Rodi Düger İletişim Fakültesi’ni, sayısal birincisi Özge Dilay Örüm ise Uluslararası Tıp Fakültesi’ni tercih etti. Birinciler ve sınavda ilk 100’e girerek derece elde eden öğrenciler üniversitenin Beykoz Kampusu’nda düzenlenen törende basın mensuplarıyla bir araya geldi.
#İstanbul Medipol ÜniversitesiLiselere Giriş Sınavı (LGS) sonucunda 42 ilden 181 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak birinci oldu. 500 tam puan yapan öğrencilerin her birinin hayalleri farklı. Kimi hangi mesleğe seçeceğine daha sonra karar vereceğini belirtirken kimi tıp okumak istediğini, kimiyse teknik direktör olmak istediğini söyledi. İşte 2020 LGS şampiyonları:
#LgsAlmanya'ya iş ve refah ortamı bulmak için giden Türklerin yaşam koşullarını ele alan Gurbetçi Şaban filmi, televizyon ekranlarında yayınlanmasının ardından merak konusu oluyor. 1985 yapımı filmde göç olgusunun toplumsal yansımaları konu ediliyor. Peki, Gurbetçi Şaban filminin oyuncuları kimdir?
#Gurbetçi ŞabanOECD raporuna göre şu anda dünyada 420 milyondan fazla öğrenci evden eğitim görüyor. Peki her ay 1.5 terabyte’lık yeni bilgi üretilen dünyada uzaktan eğitim nasıl olmalı? Yıllardır eğitim teknolojileri geliştirilmesi alanında çalışan deneyimli öğretmen Özgür Özden’e bu konuda merak ettiklerimizi sorduk.
#GazetehaberleriDünya Sağlık Örgütü’nün pandemi ilan ettiği COVID-19 salgınının etkileri, hayatın birçok alanında şimdiden hissedilmeye başladı. Bu salgının uzun sürmesi halinde başta ekonomi olmak üzere iş hayatı ve çalışanlar bu konudan en çok etkilenecekler arasında yer alıyor.İşte bu zor günlerde sigorta sektörünü yalnız bırakmak istemeyen InsurTech Hub, hazırladığı video konferanslarla evden çalışma konusunda alınacak tedbir ve önerileri içeren bir dijital rehber hazırladı.
#Koronavirus