MART ayında IBM tarafından yapılan ve dünyanın en minik bilgisayarı olarak kayda geçen mini-bilgisayardan da küçüğü yapıldı. Bir pirinç tanesinden bile küçük olan ve yalnızda 0.3 mm çapında olan bu bilgisayar Michigan Üniversitesi’ndeki bir grup araştırmacı tarafından geliştirildi.
#Michigan ÜniversitesiNe akıllı telefon ne de tablet… Yakın gelecekte en çok konuşacağımız konuların başında giyilebilir teknolojiler yer alacak. Google’ın akıllı gözlüğüyle kullanıcılar bir bilgisayarda yapabildikleri temel işlemleri kolayca halledebilirken, akıllı saatlerle de mesajlarımızı okuyabiliyor, telefon aramalarına cevap verebiliyoruz. Peki giyilebilir teknoloji nereye gidiyor? Intel’in bu yıl San Francisco’da gerçekleştirdiği Intel Geliştirici Forumu (IDF) bu son teknolojiyle neler yapılabileceğini gözler önüne serdi. Özellikle BT sektörü için büyük önem taşıyan IDF etkinliği, BT trendlerinin belirlenmesinde önemli bir rol oynuyor.
6 Şubat depremleri nedeniyle bu yıl ülkece yastaydık. Yaza doğru canlanmaya başlayan kültür-sanat ve spor etkinliklerinde bir arada olmak bir nebze de olsa iyi geldi. Sinemaya gittik; ‘Hayat’, ‘Tanrının Unuttuğu Yer’ gibi başyapıtları izledik. Konserlere, festivallere katıldık; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı için özel bir şov hazırlayan Edis’le coştuk. Tiyatroyu da ihmal etmedik, Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay’ın 20 yıl sonra ‘Kel Diva’da buluşmasına tanık olduk. Brieflyart’taki sergisini gezerken değerli sanatçı Şenol Yorozlu’nun kısa bir süre sonra aramızdan ayrılacağı aklımıza bile gelmedi. Canımız evde oturmak istedi, açtık Murathan Mungan’ın ‘995 km’sini okuduk, Mert Demir’in ‘Ateşe Düştüm’ şarkısıyla hüzünlendik. Akşam olunca Gallada’da güzel bir yemek yiyip arkasından Frankie’de müzik dinledik. İstanbul Modern’in önünden geçerken Renzo Piano imzalı binasını hayranlıkla inceledik. Bu arada spordaki başarılarımız bizi mutluluktan ağlattı. Antalya yine tatil için ilk tercihimiz oldu. Barbie çılgınlığı modayı esir alırken herkesin dilinde iklim değişikliği vardı… Ve elbette bir de şu soru: “Yapay zekâ dost musun, düşman mısın?”
#Melis Yılmaz“Bir toplantı set edelim, brief'leri orada alırım. Konuyla ilgili update'leri de toplantıda hallederiz…” Son yıllarda Türkçenin arasına bolca yabancı kelime serpilen yeni bir konuşma şekli ortaya çıktı. Bu konuşma şekli ‘iş yeri jargonu’ olarak adlandırılıyor ve özellikle işe yeni başlayan gençleri strese sokuyor hatta hataya sürüklüyor. İngiltere’de konuyla ilgili yapılan yeni bir araştırma, bu sıkıntının sadece ülkemizde olmadığını dünya genelinde ‘yeni bir dil’ oluştuğunu gözler önüne seriyor. Peki çalışanlar ve kariyer uzmanları neler söylüyor?
#İş Yeri Jargonu“Bir toplantı set edelim, brief'leri orada alırım. Konuyla ilgili update'leri de toplantıda hallederiz…” Son yıllarda Türkçenin arasına bolca yabancı kelime serpilen yeni bir konuşma şekli ortaya çıktı. Bu konuşma şekli ‘iş yeri jargonu’ olarak adlandırılıyor ve özellikle işe yeni başlayan gençleri strese sokuyor hatta hataya sürüklüyor. İngiltere’de konuyla ilgili yapılan yeni bir araştırma, bu sıkıntının sadece ülkemizde olmadığını dünya genelinde ‘yeni bir dil’ oluştuğunu gözler önüne seriyor. Peki çalışanlar ve kariyer uzmanları neler söylüyor?
#Z Kuşağı20'nci yüzyılın en üstün zekâlı insanlarından biri, geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız aramızdan ayrıldı. Birkaç hamleyi doğru yapsa bugün teknoloji denince akla ilk gelecek isimlerden biri olabilecek Sör Clive Sinclair'i biraz daha yakından tanımak istemez misiniz?
#Clive SinclairUzun zamandır heyecanla beklediğim bir ürünü bugün sizlerle tanıştıracağım. Sadece oyuncuların değil, hemen her görevin üstesinden en yüksek performansta gelmeyi başaran bir makine var elimizde. Evet, 14 inç ekran büyüklüğüne sahip dünyanın en güçlü dizüstü bilgisayarı şu an karşınızda. GA401, namı-diğer ASUS ROG Zephyrus G14 bugünkü konuğumuz... (Sponsorlu İçerik)
#AsusClubhouse daveti, sosyal medya kullanıcılarının gündemine geldi. Ses temelli olarak faaliyetine sürdüren sosyal medya ağı olan Clubhouse, şimdilik yalnızca iOS kullanıcılarına hizmet veriyor. Clubhouse uygulamasını kullanmak için ise davetiye gerekiyor. Clubhouse uygulaması ile kullanıcılar isterlerse konuşmalara katılmayıp sadece dinleyebiliyorlar. Uygulamada konuşulanlar ise kaydedilmiyor ve sonradan dinlenemiyor. Peki, Clubhouse nedi? İşte, Clubhouse davetiyesi ile ilgili ayrıntılı bilgiler.
#ClubhouseRuja Ignatova kendine Kripto Kraliçe adını takmıştı. Bitcoin'e rakip olacak bir kripto para birimi geliştirdiğini söyleyerek insanların milyarlarca eurosunu aldı. İki yıl sonra sırra kadem bastı. 'Kayıp Kripto Kraliçe' podcast yayınını hazırlayan Jamie Bartlett, Ignatova'nın bunu nasıl başardığını ve şimdi nerede saklanıyor olabileceğini araştırdı.
#Bitcoin24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanında farklı öğretmen hikayeleri geliyor. Bunlar arasında köy okullarında öğretmenliğin yanı sıra soba yakıp öğrencilerini bekleyen de var, önce aileleri okula alıştırıp sonra çocukları eğitime kazandıran da var.
#ÖğretmenSevdiklerinize hediye seçmekte hala kararsızsanız imdadınıza burçlar yetişiyor. Aşağıda sizin için hazırlanan burçlara göre hediye alternatifleri, seçiminizi büyük ölçüde kolaylaştıracak. Astrolojiye göre hangi burca hangi hediyeyi almalı? İşte cevabı...
#Burc