Dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi bir bilgi yarışmasıyla gündeme geldi. Güneydoğu Asya ve Okyanusya'da yer alan bu ülke, 18.000'in üzerinde adadan oluşmaktadır ve yeryüzünde yaşayan son dinozorun buradadır. Peki, dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi neresidir?
#Dünyanın En Kalabalık Dördüncü ÜlkesiDÜNYANIN EN KALABALIK DÖRDÜNCÜ ÜLKESİ ENDONEZYA’NIN BANDA ACEH (FOTOĞRAFTA ORTADA) KENTİNİN BELEDİYE BAŞKANI ILLIİZA SA’ADUDDİN DJAMAL, ÖDEMİŞ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ. DJAMAL, KARDEŞ ŞEHİR OLMA YOLUNDA İLK ADIM OLAN İYİ NİYET PROTOKOLÜNÜ BAŞKAN MAHMUT BADEM İLE BİRLİKTE İMZALADI.
ABD nüfusu 2024, başkanlık seçimleri ile beraber gündemin öne çıkan konularından oldu. Trump ve Harris'in yarıştığı ABD seçimlerinde, milyonlarca seçmen oyunu kullandı. Amerika Birleşik Devletleri, toplam yüzölçümü (kara ve su) bakımından dünyanın üçüncü veya dördüncü en büyük ülkesi konumunda yer alırken, Hindistan'dan sonra dünyanın en kalabalık üçüncü ülkesi oldu. ABD, büyük nüfus artışı beklenen ülkeler arasında büyük ve sanayileşmiş tek ülkedir. Peki, ABD'nin nüfusu kaç, ne kadar? Amerika nüfus sayısı ne kadar, kaç milyon insan yaşıyor? İşte, güncel ABD nüfusu 2024 ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.
#ABD Nüfusu 2024Dünya şaşkın! Aşılar üretime bile geçmeden yüz milyonlarca doz sipariş veren Avrupa Birliği ülkeleri, aşılamada çok kötü bir sınav veriyor. AB'de aşılama meselesini masaya yatırdık, 15 ülkeyi tek tek analiz ettik ve oralarda yaşayanlarla konuştuk...
#Avrupa BirliğiSon zamanlarda pek çok kişi tarafında dünyanın enlerinin neler olduğu ve bu sınırların en fazla ne olduğu merak konusu olmuştur. Bu sorulardan birisi ise dünyanınım en kalabalık ülkesi hakkında olmaktadır. Özellikle bireylerin aklına Dünyanın en kalabalık ülkesi nedir ve hangisidir? Dünyanın en kalabalık ülkeleri ve nüfusları nedir? Gibi sorular gelmektedir. İşte, tüm detaylar.
Dünyanın en kalabalık dördüncü nüfusuna sahip olan Endonezya, aynı zamanda dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi. Güneydoğu Asya’nın ucunda bir adalar ülkesi olan Endonezya ateş çemberi içerisinde yer alıp, dünyanın en aktif yanardağlarına ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle oldukça vahşi bir jeolojiye sahip.
#EndonezyaHindistan'ın başkenti Yeni Delhi, bir yandan geniş caddeleri, yeşil parkları, lüks otelleri, mağazaları, kafeleri, diğer yandan üç şeritli yolda altı arabanın ve tuktukların geçtiği trafiği, sokakta yaşayan insanları, caddelerde dolaşan maymunları ile rengârenk bir şehir. Yeni Delhi’de öyle şeyler yaşadım ki… İşte size Yeni Delhi gezi rehberi…
#Yeni Delhi Gezi RehberiTokyo deyince, elbette Skytree Kulesi’nden, Budist ve Şintoist tapınaklarından, müzelerinden ya da alışveriş imkanlarından bahsetmek mümkün. Ancak İstanbullu bir metropol kurdunun burnu daha Japonya hava sahasına girer girmez bunlar dışında kokular da alabiliyor. O kokular ki, sıkışık nizam Japon hayat tarzının nasıl farklı renkler yarattığının kanıtı. İşte karaokeye hiç değinmeden, anı anına uymayan bir Tokyo rehberi...
Diyarbakırlı Serra Dinçerler (50), Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi mezunu, yıllarca özel sektörde üst düzey yöneticilik yapmış. 2004’te her şeye bir çizgi çekip dünyayı dolaşmaya karar verdi. Fotoğraf ve seyahat tutkusunu birleştirip 50’den fazla ülke gezdi. Özellikle her sene üç ayrı kıtadan yer görmek için çabalıyor. Sonuçta 7 Afrika ülkesini gezdikten sonra geçen hafta çektiği fotoğraflarla İstanbul Galatasaray’daki Galeri Arnas’ta bir sergi açtı: Işığın Gölgesinde Afrika.
Çocukken beraber oynadık, aynı okula gittik, sonra birbirimizle evlendik ve bir gün geldi birbirimizi öldürdük, işte Yugoslavya’nın bütün hikayesi budur... İki dünya savaşından sonra bir de iç savaş atlatan Hırvatistan’ın Dubrovnik kenti hálá tüm güzellikleriyle ayakta. Özellikle kentin surlar içindeki tarihi bölümü küçük bir İtalya kasabasını andırıyor.