Geleneksel Türk peynirlerinin İngilizce olarak üretimden, kimyasal özelliklerine varana kadar bütün aşamalarının anlatıldığı kitap, Dünya Yemek Kitapları Yarışması’nda 983 kitap arasında Dairy, Milk and Cheese kategorisinde finale kalan 11 kitaptan biri oldu.
#PeynirKurulduğu 2016 yılından beri Gaziantep’in kültür, sanat, tarih ve turizm alanında yayın ve araştırmalar yapan ve bu zamana kadar 31 kitap, 6 belgesel ile 10 çocuk dergisi çıkaran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Gazikültür A.Ş. önemli bir başarıya daha imza attı.
#Gaziantep MutfağıBalıkesir’in yöresel peynirlerinin kayıt altına alındığı ‘50 Peynirli Şehir Balıkesir’ kitabı, Frankfurt’ta düzenlenen Dünya Yemek Kitapları Yarışması’nda 3 finalist arasına girdi. Kitap, Hong Kong’da yapılacak finalde Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.
#PeynirGeçtiğimiz yıl nisan ayında oğlu Pars'ın ölümüyle sarsılan Ebru Şallı, Youtube kanalında içini döktü. Hayatındaki dönüm noktalarını anlatan Ebru Şallı, yaşadığı zorluklardan da bahsetti. Şallı, "Çocuğu olan insanlar bence korkmalı" dedi.
#Ebru ŞallıÖmür Akkor'un hayatı ve biyografisi, televizyon izleyenleri tarafından merak ediliyor. Yazar ve yemek şefi ünlü şef Ömür Akkor, danışmanlık hizmetleri ve yazdığı kitaplar ile adından söz ettiriyor. Anadolu ve Türk mutfağını anlattığı 26 adet kitabı ve 200'ü aşkın makalesi bulunan Akkor, 'Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı' ödülüne layık görüldü. Mesleğe gelmeden önce farklı işlerde çalışan Akkor, 20 seneden fazladır kariyerine devam ediyor. Peki, Ömür Akkor kimdir kaç yaşında ve nereli? İşte, Ömür Akkor'un hayatıyla ilgili merak edilen bilgiler...
#Ömür Akkor KimdirŞimdiye kadar gitmediyseniz yolunuzu Balıkesir’e düşürmek için artık en az 50 sebebiniz daha var. Peynir araştırmacıları Neşe Aksoy Biber ve Berrin Bal Onur, şehrin yerel-geleneksel türlerini kayıt altına aldıkları kitaplarıyla ‘Gourmand World Cookbook Awards 2019’da birinci oldular. Biber ve Onur’la hem kitabı ve ödülü hem de olgunlaştıkça lezzetlenen maceralarını konuştuk.
#PEYNİRYıllardır zayıflamanın yolunu mu arıyorsunuz? Her türlü diyeti denedim bir türlü dikiş tutturamadım mı diyorsunuz? Evde pişirdiğiniz börekler aile fertlerine ‘parmaklarını yedirecek’ kadar nefis mi? Ailecek televizyon karşısında tabak tabak meyve yemeye bayılır mısınız? Pilav, ekmek, patates üstüne söyle harika bir revaniye de ‘hayır’ diyemiyor musunuz? Çocuğunuz yemekten sonra kocaman bir çikolata yemezse huzursuz mu oluyor? Bu sorulara cevabınız evetse, aman dikkat! Hem siz, hem eşiniz, hem de çocuklarınız büyük risk altındasınız!
Derya Büyükuncu’yla röportaja şu düşünceyle gittim: “Bu sporcu devletin desteğiyle Amerika’da okudu, tüm masrafları karşılanıyor. Ama beş seferdir katıldığı olimpiyatlarda bir kere bile birincilik elde edemedi.” Derya Büyükuncu ise düşüncemi şu açıklamasıyla siliverdi: “Devletin desteğini ispatlasınlar, rekorlarımı kitaplardan silerim!”