Levent ULUÇER (DHA)
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2007 00:00
"Yemek dünyasının Oscarı" sayılan Uluslararası Gourmand Dünya Yemek Kitapları ödülleri, Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
50’den fazla ülkeden gurmenin katıldığı ödül töreninde, Türkiye’yi temsil eden Sahrap Soysal, "Sevgilim Akşama Ne Pişirdin?" adlı kitabıyla ödüle layık görüldü.
Soysal, bu yıl dünya çapında 54 binin üzerinde
yemek kitabı basıldığını ve çok sayıda kitap arasından sıyrılıp Türkiye’ye ödülle döndüğü için mutlu olduğunu söyledi. Türkiye’de az sayıda yemek kitabı basılmasından yakınan Sahrap Soysal, "Son yıllarda görüyorsunuz komşularımız bizim olan her değeri, hatta mutfağımızı bile kendilerine mal etmeye başladılar. Yemeğin Oscarı olan bu ödül törenine katılarak ülkemizin yemeklerini dünyaya tanıtmaya çalışıyorum" dedi.
Soysal daha önce de "Bir Yemek Masalı" adlı kitabıyla 2004 Uluslararası Gourmand Dünya Yemek Kitapları Yarışması’nın İsveç’teki töreninde "Dünyanın En İyi Yerel Yemek Kitabı" ödülünü almıştı.