Salgının başından beri görülen en tehlikeli varyantın ‘Omikron’ olabileceğine işaret eden Prof.Dr. Mehmet Ceyhan, “Varyantlar değişse de kurallar değişmiyor. Aşılamanın yanında, maske, mesafe, hijyen kuralları sürmeli” dedi ve “Omikron varyantına özel PCR testi uygulanmalı. Yurt dışından gelenlere iki test yapılmalı” önerisinde bulundu.
#Doğahan GİRİTLİOĞLUProf.Dr. Mehmet Ceyhan, katıldığı programlar ve koronavirüs ile ilgili yaptığı yorumlarla geniş bir kitle tarafından tanınmaya başladı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın hayatıyla ilgili bilgiler binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Mehmet Ceyhan kimdir, kaç yaşında? İşte Prof.Dr. Mehmet Ceyhan'ın özgeçmişi
#Prof.Dr. Mehmet Ceyhan KimdirKontrollü normalleşme sürecinde 3’üncü haftaya başlarken, Ankara’da sürecin başında 100 binde 35 olan vaka sayısı, 100 binde 68’e çıkmış durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm şehirler için, “Tedbirlere uymazsak yeniden kısıtlamaların gelmesi kaçınılmaz olacaktır” uyarısı yaptı. Uzmanlar ise vaka artışlarına ‘dur’ diyemeyen Ankara için yeni kısıtlamaların kapıda olduğuna işaret ediyor.
#Doğahan GİRİTLİOĞLUProf. Dr. Mehmet Ceyhan'ın hayatı son dakika haberin ardından gündeme geldi. CNN Türk kanalında canlı yayında açıklamalarda bulunan Mehmet Ceyhan rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Derneği’nin başkanlığını da sürdüren Prof. Dr.Mehmet Ceyhan, koronavirüs pandemi sürecinde salgınla ilgili yaptığı açıklamalar ile dikkat çekiyor. Peki, Mehmet Ceyhan kimdir ve sağlık durumu nasıl? İşte, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın sağlık durumuyla ilgili yapılan son açıklamalar.
#Mehmet Ceyhan KimdirProf. Dr. Mehmet Ceyhan, yapmış olduğu açıklamalar ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Derneği’nin başkanlığını da sürdüren Mehmet Ceyhan, pandemi sürecindeki açıklamaları dolayısıyla merak edilen isim olmaya başladı. Peki, Mehmet Ceyhan bilim kurulu üyesi mi? İşte, Mehmet Ceyhan hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Mehmet CeyhanHer gün gazetelerde görüşlerini okuyor, televizyonda tavsiyelerini dinliyoruz. Hürriyet Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan için ‘pandeminin yüzü’ desek yanlış sayılmaz. İkilemli sorularıma konuk olmaya onu şöyle ikna ettim: “Hocam, şimdi sırası mı diye kızabilirsiniz ama sağlık çalışanlarının da özlemlerinin, sevgilerinin, hasret kaldıkları küçük keyif ve tercihlerinin olduğunu, ezcümle insan olduklarını hatırlamaya ihtiyacımız var...”
#Albert EinsteinAnkara'da artan vakaların ardından, Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu önceki gün yeni önlemler alındığını duyurdu. Risk grubundakilere sokağa çıkma kısıtlaması, toplu ulaşım ve törenlere ek önlemlerin yanı sıra, izolasyon kurallarına uymayanlara da para cezası ve adli işlem başlatılacak. Mahalle denetim ekipleri ise yakın kuralsızları denetlemek için bundan böyle sahada olacak. Peki bu önlemler vakaları azaltmak için yeterli olacak mı? Prof. Dr. İsmail Balık ve Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'a bu soruyu sordum.
#ANKARAKent genelinde artan vakaların ardından, Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu önceki gün yeni önlemler alındığını duyurdu. Alınan önlemlerin tek başına yeterli olmayacağını hatırlatan uzmanlar, bireysel tedbirlerle başarıya ulaşabileceğinin altını çizdi. Prof. Dr. İsmail Balık, tedbirsiz gençlerin yakınlarına virüsü taşıdığına dikkat çekti. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ise “Kuralsız kesime engel olmamız şart” dedi.
#ANKARAHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Bodrum'da yaptığı tatilde gördüğü manzarayı değerlendirdi. Ceyhan, "Bir kez çıktığımda sakindi ortalık ama bayrama doğru çok kalabalıklaştı. Benim gördüğüm, mesafeye uyum hiç yoktu, maske takmak da yüzde 5'ler civarındaydı. Hatta o kadar kanıksanmıştı ki tabloya kimsenin itiraz ettiği falan da yoktu. Böyle olduğunu görünce ben bir daha dışarıya çıkmadım" dedi.
#Dr. Mehmet CeyhanKoronavirüs vaka sayıları her gün yeni rekor tazeliyor. Dünya genelindeki vaka sayısı 16 milyon kişi civarına ulaştı. Avrupa’daki bazı ülkelerde de yeniden alarm zilleri çalmaya başladı. Peki ne oldu, nerede hata yapıldı? Türkiye’de de okullar 31 Ağustos’ta açılmaya hazırlanıyor. Çocuklarda risk yaratabilecek hastalıklar neler? İşte yanıtlar.
#GazetehaberleriPandeminin başında sürekli plazma çağrı ve bağışı yapılıyordu. Bu halen devam ediyor mu? Yoksa bir deneme yöntemi olarak uygulandı, sonra bitti mi? Sessiz taşıyıcılardan nasıl sakınabiliriz? 65 yaş üzerine uygulanan ‘Gittiğin yerde bir ay kalma kuralı’nın amacı neydi? İşte cevaplar.
#GazetehaberleriKafe ve restoranlar 1 Haziran’dan beri hizmet veriyor. Peki kurallara sıkı sıkıya uyuluyor mu? Bir kafeye gittiğinizde nelere dikkat etmelisiniz? Kendi tedbirlerinizi nasıl alabilirsiniz? Virüs hiç temizlenmediğinde ciltte ne kadar süre yaşıyor? DVT (derin ven trombozu) hastaları bu dönemde risk altında mı? İşte yanıtlar...
#GazetehaberleriVirüsün en yaygın bulaşma biçimlerinden biri kalabalık ortamlarda hapşırıkla ortaya saçılan damlacıklar. Peki hapşırık mekanizması nasıl çalışıyor? 65 yaş üzeri vatandaşlara ‘geceler’ neden yasak? COVID-19 salgını, ‘yalnızlık pandemisi’ ismiyle de anılıyor. Yalnızlık pandemisinin toplum ve bireyler üzerindeki etkisi nedir? İşte yanıtlar…
#Gazetehaberleriİşyeri ve ofisler ‘yeni normal’de korona önlemleriyle çalışır hale geldi. Peki ya işyeriniz bir evse? Ev hizmetlerinde çalışanlar ve ev sahipleri nelere dikkat etmeli? Antikor testlerinin ne olduğunu artık hepimiz öğrendik de nerede ve nasıl yaptırabileceğinizi biliyor musunuz? Stres temelli hastalıklar bağışıklığı düşürdüğü için COVID-19’a da kapı açıyor. Korunma yöntemleri neler? İşte yanıtlar.
#GazetehaberleriBir vatandaş isyan ediyor: “Sakin bir insanım ama salgını umursamayanlara karşı kontrol edilemez bir öfke duyuyorum! Ne yapmalıyım?” Hangi klima, ne kadar güvenli? Bulunduğunda, biz aşı olunca riskli yakınlarımız da korunmuş olacak mı? Dünya Sağlık Örgütü’nün belirtisiz hastalarla ilgili açıklamaları kafa karıştırdı. Virüs bulaştırıyorlar mı, bulaştırmıyorlar mı? İşte cevaplar...
#GazetehaberleriHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının koronavirüs gibi solunum yolu ile başkasına bulaşmadığını belirtti. Ceyhan, "İlk dönemlerde özelikle sokağa çıkma yasağı varken insanların Kırım Kongo'ya yakalanma şansı daha düşüktü. Sokağa çıkma yasağı kaldırıldıktan sonra insanlar, daha çok piknik aktiviteleri ya da farklı nedenlerle bu tip bölgelere gidip dikkatsiz davranınca kene ısırmaları arttı" dedi.
#Dr. Mehmet CeyhanÇin’deki hayvan pazarından çıkıp bugün hayatımızı değiştiren virüs, nasıl oluyor da şimdi hayvanlardan bulaşmıyor? Normalleşme tüm hızıyla devam ediyor ama nargile kafeler kapalı. Neden normal kafeler açık da nargile kafeler kapalı? HIV ilaçlarının koronavirüs tedavisine faydası var mı? İşte yanıtlar.
#GazetehaberleriBir vatandaş soruyor: “65 yaş üzeriyim ve üç aydır evdeyim. Bugüne kadar beni korumuş olan bağışıklık sistemimin mücadeleci kahraman savaşçıları, uzun bir evde kalma sürecinden sonra aynı ortamlara döndüğümüzde eskisi gibi savaşabilecekler mi?” İstanbul’da maskesiz, sosyal mesafesiz görüntülerin sonucu ne olur? Kaç tip antikor testi var? Sıcaklarda elimizi soğuk suyla yıkasak olur mu? İşte cevaplar…
#GazetehaberleriEnfeksyion Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan katıldığı programlarda yaptığı açıklamalarla gündeme geliyor. Maske ve mesafe kuralına dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın hayatına dair bilgiler merak ediliyor. Peki, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan kimdir? Enfeksyion Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın biyografisi
#Prof. Dr. Mehmet CeyhanZeytin GÖRDÜ soruyor: Alanya’da çoğunlukla yabancıların yaşadığı bir sitede yaşıyorum. 90 dairenin yüzde 70’i yabancı. Sürekli otellerdeki tedbirler konuşuluyor ama mesela Antalya bölgesinde evi olan çok sayıda yabancı var... Dış hatlar açılınca yurtdışından yazlıklarına gelecek bu kişilerin takibi nasıl bir yapılacak?
#GazetehaberiBurcu ÇEKİN soruyor: Virüsün deniz suyundan geçmediği söyleniyor ama “Bu konuda henüz araştırma yok” ile “Kesinlikle geçmez” farklı şeyler. İnsanlar denize dalıp çıktığında ağzından, burnundan çıkan ne varsa denize bırakıyor. Aynı suya başkası da dalıyor. Yeri geliyor o su burna kaçıyor. Bulaşma nasıl olmaz?
#GazetehaberleriMustafa Nuri BİLGE soruyor: 29 Mayıs’ta cami avlularında namaza izin çıkacağını okudum, sevindim. Ancak namazda secdeye varıldığında ağzım, burnum, alnım halı ya da avluda hasır yaygıya doğrudan temas edecek. Bu durumda maske koruyacak mı? Camide nasıl bir tedbir almalıyız?
#GazetehaberleriKoronavirüs ile ilgili her gün yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. CNN TÜRK ekranlarına katılan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan "Türkçe konuşmak virüsü daha az yayıyor" dedi. "İngilizce ve Rusya’da olan bazı harflerin virüsü daha hızlı yaydığını "söyledi.
#KoronavirüsSavaş ALPDOĞAN ve Yıldız ESİN soruyor: Semptom göstermeyen bir sürü taşıyıcı aramızda ise sadece ateş ölçerek insanları uçaklara, kapalı alanlara, pazarlara, şehir dışı çıkış ve girişlere almak doğru ve yeterli bir uygulama mıdır? Ölçüm değeri en fazla kaç derece olarak esas alınacak, bir standart var mı? AVM girişlerinde 37,5 derece baz alınıyor ama mesela otoparktan girişe güneş altında yapılan yürüyüş bu sıcaklığı etkiler mi?
#Gazetehaberleri