Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Eylem Ezgi Fadıloğlu, mutfakta en çok meyve ve sebze ile ekmek israfının yaşandığına dikkat çekerek, küçük önlemlerle bunun önüne geçilebileceğini belirtti. Fadıloğlu, 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde gıda israfına dikkat çekerek, israfı önlemek için yapılabilecekleri anlattı.
#Dünya Gıda GünüYrd. Doç. Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu, mevsim geçişi yaşanan bu günlerde; uyanmakta zorluk çekenlere ve güne yorgun başlayanlara tavsiyelerde bulundu. Fadıloğlu, doğru beslenmenin güne zinde ve enerjik başlamanın anahtarı olduğunu belirterek, "Uyku düzeninizi, beslenme şeklinizi ve aktivite düzeyinizi değiştirerek enerjinizi geri kazanabilirsiniz" dedi.
#Dinç Kalma ÖnerileriYaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu, kış hastalıklarından korunmak için ‘süper gıdalar’ olarak bilinen balık, kemik suyuna çorba, kefir, kakao, ceviz, zencefil, baklagiller ve zeytinyağı gibi bağışıklık sistemini güçlendiren, besin değeri yüksek gıdaların tüketilmesini önerdi.
#Kış HastalıklarıYAŞAR Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu, soğuk havaların etkisini iyice artırdığı bu günlerde, bağışıklık sistemini güçlendirecek süper gıdalar olarak bilinen balık, kemik suyu çorba, kefir, kakao, ceviz, zencefil, baklagiller ve zeytinyağı gibi besin değeri yüksek gıdaların tüketilmesiyle, kış hastalıklarından korunarak sağlıklı yaşamın mümkün olduğunu söyledi.
#İzmirYAŞAR Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aycan Kapucu ile Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu, 13 Mart’ta yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) hazırlanan öğrencilerin nasıl bir çalışma yöntemi izlemeleri gerektiğini anlattı.
#İzmirYAŞAR Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu, vücudun dengesini koruyabilmek, bağışıklık sistemini güçlendirmek, mevsim geçişlerinde soğuk algınlığı, grip ve nezleden korunmak için düzenli bir uykuya, dengeli beslenmeye, bol sıvı alımına ihtiyaç olduğunu söyledi. Bu mevsimde bitki çayları kullanımının arttığına dikkat çeken Fadıloğlu, her bitkinin yan etkilerinin de olduğu bilinerek bilinçli ve dikkatli kullanılması gerektiğini kaydetti.
#İzmirYAŞAR Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu, Türkiye’de bilinçsiz tüketim nedeniyle her gün yaklaşık 5 milyon ekmeğin israf edildiğini, günlük 5 milyon lira, yıllık ise 1.8 milyar lirayı bulan bir servetin çöpe atıldığını söyledi.
RUSYA’nın ülke içindeki arzı korumak için tahıl ihracatına kısıtlama getireceğini açıklaması, Türkiye’de ekmek fiyatlarında artış yaşanabileceği korkusu yarattı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ülkemizde buğday üretiminin 2014’te geçen yıla göre yüzde 13.8 azalarak 19 milyon tona gerilediğini dikkat çekti. Uzmanlar ise tüm bu gelişmelere rağmen her gün 4.9 milyon adet ekmeğin çöpe atıldığını hatırlatarak tasarruf önerileri sundu.
YAŞAR Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu, günde 5 milyon ekmeğin çöpe atıldığına dikkat çekti, “Yapılan araştırmalar her gün 4,9 milyon ekmeğin yüzde 51.4’ünün fırınlarda, yüzde 37.9’unun hanelerde, yüzde 10.7’sinin ise yemekhaneler, lokantalar ve otellerde israf edildiğini ortaya koymuştur” dedi.