Atığınız değil katığınız olsun

Güncelleme Tarihi:

Atığınız değil katığınız olsun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 01:08

YAŞAR Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu, günde 5 milyon ekmeğin çöpe atıldığına dikkat çekti, “Yapılan araştırmalar her gün 4,9 milyon ekmeğin yüzde 51.4’ünün fırınlarda, yüzde 37.9’unun hanelerde, yüzde 10.7’sinin ise yemekhaneler, lokantalar ve otellerde israf edildiğini ortaya koymuştur” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de hem sosyoekonomik yapı, hem de beslenme alışkanlığı nedeniyle en çok tüketilen ekmeğin en çok israf edilen gıda maddesi olduğuna dikkat çekildi. Fadıloğlu “Ekmeğin çöpe atılmasındaki en önemli etmenler arasında gereğinden fazla alınması, uygun koşullarda saklanmaması ve kalitesinin düşük olması yer alıyor” diyerek, şu önerilerde bulundu; “Her gün aynı miktarda ekmek satın almak yerine yemek çeşidini göz önünde bulundurarak alın. Açıkta değil, poşette saklayın. Dilimleyerek tüketin. Sağlığımız için tam buğday ekmeği tercih edilmelidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!