Dövme alerjisi en fazla karşılaşılan alerji türleri arasında yer almaktadır. Dövme yaptırıldığı zaman bazı durumlarda vücutta alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilir. Siz de dövme alerjisi hakkında daha detaylı bir şekilde bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Dövme alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Dövme alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında tüm bilgileri sizler için derledik.
#Dövme Alerjisi NedirKORONAVİRÜS salgını önlemlerinin hafifletilmesi ve İngiltere’den uçuşların başlamasıyla birlikte Antalya’ya gelen turistler, denizden sonra soluğu dövme stüdyolarında aldı. Dövme yaptırmak için rezervasyon yaptıran İngiliz turistler, Türk dövme sanatçılarının çizimlerinin çok iyi olduğunu söyledi.
#DövmeGeleneksel Anadolu lezzetlerine gönül verenlerin pek çoğunun listesinde bir numarada yer alan keşkek, ilk bakışta yapılışı çok zahmetli görünen ancak belli püf noktalarına dikkat edildiğinde o kadar da zor olmayan bir yemek. Anadolu mutfağının bu eşsiz lezzetini evinde yapmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken püf noktalarını etli keşkek ve tavuklu keşkek tarifini içeriğimizde topladık. Keşkek pişirmeden önce mutlaka okumalısınız…
#KeşkekMersin Türkiye'nin en çok gezilen şehirleri arasında yer almaktadır. Durum böyle olunca Mersin'e gelmeden önce bu şehri gezenlerin sayısı da bir hayli fazladır. Mersin yemekleri de hem lezzetli hem de damak tadına hitap etmektedir. Son günlerde Mersin yemekleri ile ilgili araştırmalar artmıştır. Peki Mersin yemekleri nelerdir? Mersin'de ne yenir? Mersin mutfağına özgü olan yemekler nelerdir? İşte Mersin yemekleri ile ilgili tüm bilgiler.
#Mersin YemekleriTunceli'nin yöresel yemekleri, et yemekleri, hamur işleri, çeşitli mezeler ve salatalar da dahil olmak üzere zengin bir yelpazeden oluşuyor. Tunceli'nin yöresel yemeklerinin içinde genellikle et yer alıyor. Aynı zamanda yemekler bol baharatla tatlandırılıyor. Tunceli’nin meşhur yemekleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tunceli YemekleriKahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerimiz ülkemizde tarım faaliyetlerinin yoğun şekilde yapıldığı alanlar. Geçimini yöresel ürünlerin satışıyla sağlayanların sayısı da buralarda bir hayli fazla. Bu zor günleri atlatmaları için yerel üreticilere destek olmak çok önemli... Bu sayede bölgeye ekonomik destekte bulunurken yerel değerlerimizi ve ürün çeşitliliğimizi de koruyabiliriz. Sipariş verebileceğimiz üreticileri aradık, ürün gönderimi yapıp yapmadıklarını sorduk ve hangi ürünleri alabileceğimizi listeledik.
#KahramanmaraşYaz sıcağında yenen ve üstüne bir bardak çeşme suyu içilen yıllardan, kar yağan sokağa bakılarak evlerde kaşıklanan dondurmalı günlere gelindi. Çocuklar sokaklarda oynamıyor eskisi gibi... Ama hala ellerde dondurmalarla eskiden kalan bir anıyı yaşıyoruz gizli bir sözleşmeyle. MADO, o gizli sözleşmede bir kaşık dondurmayla çocukluğuna dönen herkesle işbirliği içine girdi. Ne sütünden, ne de salebinden ödün verdi. Ne kadar büyüdüyse o kadar da sadık kaldı geçmişine. Tam 150 yıldır lezzet serüveni içinde yol alan MADO, bugünlere sayısız öncü adım atarak, zor köprüler geçerek engeller atlayarak geldi. Türkiye’nin dondurmada en tanınan markalarından biri olan MADO’nun birbirinden leziz dondurmalarını işletme sahibi Soner Şafak’tan dinledik.
#1Paketli gıdaları evde kendim yapmaya dondurmayla başladım. Hem çok kolay hem de kesinlikle çok daha lezzetli oluyor. Meyvelisinden yoğurtlusuna, çikolata parçacıklıdan kurabiyelisine deneyebileceğimiz sınırsız tarif var. Şu sıcak yaz günlerinde çocukları da büyükleri de tavlayacak önerilerime buyurun.
#DondurmaKüresel gelişmelerin etkisiyle enerji arz güvenliği dünya gündeminin ilk sırasında yer alıyor. Enerji krizi nedeniyle birçok ülke mevcut politikalarını gözden geçirirken, enerji teknolojilerinden ticaret güzergahlarına kadar her şey yeniden şekilleniyor.
#Uluslararası Enerji AjansıDuygu, düşünce ve imgeleri çok sesli olarak anlatma sanatına müzik denmektedir. Müzik alanının içerisinde müzik icra etmeye yardımcı olan müzik aletleri vardır. Bu müzik aletleri telli çalgılar gibi çeşitli kategorilere ayrılır. Örneğin üflemeli çalgılar da bu kategoriye bir örnektir. Bu aletler sayesinde müzik meydana gelir. Aynı zamanda sesler biçim ve anlam kazanır. Çalgılar da müzikte uyumlu olan bu sesleri çıkarmaya yarayan aletlerin bütününe verilen isimdir. Örneğin keman bir çalgı aletidir. Yani müzik aracıdır. Telli çalgılar nelerdir, telli çalgıların isimleri, özellikleri ve tarihçeleri nasıldır detayları ile derledik.
Voleybol dünyasının merakla beklediği 'yılın transferi' resmen açıklandı. VakıfBank'ın yıldızı Isabelle Haak ve bir dönem Fenerbahçe'nin de ilgilendiği Paola Egonu'nun yeni takımları netleşti. Türkiye macerası için geri sayıma geçen Nijerya asıllı İtalyan voleybolcunun hayat hikayesi filmleri aratmayacak cinsten...
#Paola EgonuSarı siyahlılar, Nijerya asıllı İtalyan pasör çaprazı Paola Egonu ile söz kesti. İtalya’da 5 kez şampiyonluk yaşayan, oynadığı tüm finallerde MVP seçilen, kariyerinde 1 Dünya Kulüpler Kupası, 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunan 23 yaşındaki yıldız gelecek sezon VakıfBank forması giyecek. Egonu'nun filmlere konu olaak bir hayat hikayesi var...
#TransferMerkezi Almanya’nın Giessen kentinde bulunan Türk-Alman Sağlık Vakfı, halk arasında sarılık olarak bilinen ve bir karaciğer hastalığı olan Hepatit C konusunda uyardı. HCV virüsünün neden olduğu hastalığın erken teşhisi konmadığı ve tedavi edilmediği zaman kronik bir hale gelmesi halinde siroz veya karaciğer kanserine neden olabileceği belirtildi.
#Almanya-Türk-Alman Sağlık VakfıDünyanın en iyi kadın voleybolcularından biri olarak kabul edilen Paola Egonu adım adım Vakıfbank'a geliyor. Kulüpler Dünya Kupası şampiyonu Vakıfbank'ın yıldız pasör çaprazı ile anlaşmaya vardığı öne sürüldü. Takım arkadaşı Raphaela Folie söz konusu transferi doğrularken akıllara Fenerbahçe detayı geldi. İşte Paola Egonu’nun filmleri aratmayacak hayat hikayesi...
#Paola EgonuBıttım sabunu, güneydoğu ilimiz Siirt’te yetiştirilen yabani fıstık ağaçlarından elde edilen bir yağ ile hazırlanır. Siz de bıttım sabununun faydalarını ve kullanımını merak edenlerdenseniz içeriğimiz tüm sorularınıza yanıt olacaktır.
#Sponsorlu İçerikTarhanayı her ne kadar soğuk kış günlerinde içilen sıcak bir çorba olarak düşünsek de o, temelde bir saklama yöntemi. Çağımızın kent koşullarına direnemeyip uzun bir zaman gözden düşse de yeniden ilgi çekmeye başlayan bu geleneksel yiyeceğimiz hakkında söylenecek çok şey var.
#Gazetehaberleri2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları B Grubu'nda A Milli Kadın Voleybol Takımımızı 3-1 mağlup eden İtalya'nın yıldız oyuncusu 22 yaşındaki Paola Egonu, filmlere konu olacak bir hayat hikayesine sahip. İşte voleybola babasının 'hobin olsun' teşvikiyle başlayan, en büyük hayali avukat olmak olan muhasebe mezunu çalışkan Paola Egonu'nun Fenerbahçe'nin kapısından dönen öyküsü...
#Katarzyna SkorupaAvrupa Müze Forumu, 44 yıldır her sene Avrupa’daki müzeleri farklı kategorilerde değerlendirip ödüller veriyor. Geçen sene pandemi sebebiyle tören düzenlenemediği için bu sene hem 2020 hem de 2021 ödüllerini açıkladılar. Altı kategoride toplam 88 müzenin aday olduğu ödül töreninde üç ilimizden üç müzemiz ödüle layık görüldü; Çanakkale’deki Troya Müzesi, Eskişehir Odunpazarı Modern Müze ve Bayburt Beşpınar Köyü Kenan Yavuz Etnografya Müzesi… Kurucu, yönetici ve tüm çalışanlarıyla büyük bir teşekkürü hak eden müzelerimizi tam kapanma bittiğinde ziyaret etmenizi öneririm.
#YazarBİNGÖL'ün Genç ilçesi Çaytepe köyünde demircilik yapan Fadlı Başçık, dedesinden kalma 150 yıllık atölyede, gelişen teknolojiye karşı mesleğini sürdürmeye çalışıyor. Atölyesinde çeşitli el aletleri üreten Başçık, kapısındaki kilidin bile en az 100 yıllık olduğunu belirterek, "Eskiden demirden ne varsa burada yapılıyordu. Herkes buraya geliyordu, kimse kente gitmiyordu. Teknolojinin gelişmesiyle işler bitme noktasına geldi" dedi.
#BingölTeknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların bilgisayar, tablet ya da akıllı telefon ile geçirdikleri zaman her geçen gün artış gösteriyor. Yeni nesil, doğal olarak dijital dünyaya doğuyor, bir önceki nesile göre çok daha fazla dijital cihaz kullanıyor. Son dönemde akademik eğitimleri bile dijital olarak ilerliyor. Pandemi döneminde evlerinde kalan herkesin televizyon, bilgisayar ve telefonları ile geçirdiği sürede de artış gözlemleniyor.
#Göz SağlığıViral hepatitlere dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacı ile Dünya Sağlık Örgütü ve Dünya Hepatit Birliği tarafından 28 Temmuz günü, Dünya Hepatit Günü olarak kabul ediliyor. Dünya Hepatit Günü’ne özel açıklamalarda bulunan Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği (TKAD) Yönetim Kurulu adına Prof. Dr. Ramazan İdilman, hepatit B enfeksiyonundan aşı ile korunulabildiğini belirterek çoğunlukla sinsi ilerleyen hepatit C enfeksiyonuna dikkat çekti.
#Hepatit