Bu hafta İşin Peşinde köşesi için dondurma imalathanesinde çalıştım. Yazın hareketliliğin zirve yaptığı bu meslekte en fazla dikkat edilen şey hijyen. Eğer süte ya da diğer malzemelere bir toz düşse ya da bir damla yabancı sıva karışsa yüzlerce kilo ürün boşa gidiyor. İşin sırrı hazırlanan karışımlarda. Eğer doğru kıvam tutturulamazsa müşteri bir daha ayak basmaz. Artan girdi maliyetleri ise üreticileri ciddi şekilde zorluyor.
#GazetehaberleriPandemiden etkilenen esnaf grupları için verileceği açıklanan hibe destekleri için başvuru süreci başladı. İki gruba ayrılan işletmeler bir defaya mahsus olmak üzere 3 bin ile 5 bin TL hibeden yararlanabilecek. Peki başvurular nasıl yapılacak? Kimler hangi destekten yararlanacak? İşte hibe desteği ile ilgili merak edilenler...
#Hibe DesteğiCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Kabine toplantısı sonrası esnafa destek paketi açıkladı. Erdoğan “1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkarımıza 4 milyar 622 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz” dedi. Erdoğan, İsrail’e silah satışını onaylayan ABD Başkanı’na “Sayın Biden kanlı ellerinizle tarih yazıyorsunuz” diye seslendi. Cumhurbaşkanı, “Kudüs’ün üç dinin temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından yönetilmesini” önerdi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanKoronavirüs vakalarındaki artışın önüne geçmek için Türkiye genelinde alınan kapanma kararı zor günler yaşayan esnafı, ekonomik yönden ağır yaraladı. Ramazan Bayramı ile Anneler Günü’nde önemli oranda satış yapmayı hedefleyen esnaf, kapanma nedeniyle elindeki stoku nasıl eriteceğini kara kara düşünüyor.
#Serhat TEZCANTürk Bilim İnsanları tarafında Almanya'da üretilen Covid-19 aşların dağıtımı, ünlü Maraş dondurmasının erimeden taşınmasını sağlayan kuru buzlar yardımıyla yapılıyor. Türk-Alman ortaklı LY-Holding'in Almanya'daki buz üretim tesisinin aynısı Kahramanmaraş'ta da bulunuyor. Holdingin Kahramanmaraş'taki ortağı Sami Kervancıoğlu, talep olması durumunda Türkiye'de aşıların illere dağıtımı konusunda -78 derecedeki kuru buzlarla destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
#Uğur ŞahinŞimdi tüm zamanların vazgeçilmez tatları klasik çikolatalı dondurmaları, çilekli pastaları unutun! Avrupa’nın en ilginç tatlılarını derlediğimiz bu haberde, sizi yağda kızartılmış çikolatalar için İskoçya’ya, limon yapraklarının başrolde olduğu İspanya’ya ve deniz yosunundan yapılmış muhteşem bir pudingle İrlanda’ya götürüyoruz.
#Tatlıİngiltere merkezli kent ve yaşam dergisi Time Out, ‘dünyanın en havalı mahalleleri’ni listeledi. Mahalle kültürünün ve komşuluk ilişkilerinin kuvvetli olduğu semtlerin sıralandığı 40 maddelik listeye İstanbul Arnavutköy 39’uncu sıradan girdi. Beşiktaş’tan vapurla Arnavutköy’e doğru yola çıktık; seyahat yazarımız Saffet Emre Tonguç’un işaret ettiği mekânları tek tek gezdik: Şirin kafeler, leziz balıkçılar, tarihi yalılar, kiliseler, sanat atölyeleri, barlar, dondurmacılar...
#GazetehaberleriTürkiye'nin farklı kentlerinden vatandaşlar, keçi sütü vesalebin ustaların ellerinde benzersiz bir lezzete dönüştüğü, Çin'den Güney Afrika'ya, ABD'den Maldivler'e kadar birçok ülkeye ihraç edilen Maraş dondurmasından yemek için kente geliyor.
#KahramanmaraşEylül ayı kimilerine göre yazın bitişi, kimileri içinse deniz tatili yapmanın en ideal zamanı. Deniz suyu ise en sıcak seviyesine ulaşmış, güneş artık o kadar da yakıcı değilken eğer işi gücü bırakıp Ege ve Akdeniz’e gitme fırsatınız varsa, eylülün tadını çıkarmamak hata olur. Sonbaharın ılık havası ve sakinliğinde benim aklıma Datça’dan daha iyisi gelmiyor. İşte size Datça gezi rehberi…
#Datça Gezi Rehberi