Tat, GAP’ta dünya pazarlarında rekabet edebilecek ’domates’ üretimine başladı. Tat Genel Müdürü Güçlü Toker, ilk denemelerini bölgede bulunan Harranova Tesisleri’nde 50 dekar alan üzerinde yaptıklarını belirterek, "Bu yıl 4 bin dekarda 6 bin ton domates üretmeyi planlıyoruz. 2008’de 20 bin dekar, iki yıl içinde de 40 bin dekarlık alanda üretim yaparak bölgede ilave 400 bin ton domates üreteceğiz" dedi.
1982 yılında Bursa’da kurulan Merko Gıda, bugün Rusya’dan Güney Amerika’ya kadar dünyanın 20 ülkesine Türk salçası ve küp domates üretimi gerçekleştiriyor. Geçen yıl 100 milyon liralık ciroya ulaştıklarını anlatan Merko Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Alistair Baran Blake, “Yıllık 150 bin ton olan domates işleme kapasitemiz bu yıl 200 bine çıkacak” dedi.
#SalçaEkonomi Bakanlığı’nın URGE Destekleri kapsamında yürütülen ‘‘İnşaat Malzemeleri Sektörünün İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi’’ projesi çerçevesinde, Kasım ayında Endonezya/Cakarta ve Birleşik Arap Emirliklerine gidecek olan DAİB Heyeti 7-12 Kasım 2017 tarihleri arasında Endonezya’ya, 26 Kasım 1 Aralık 2017 tarihleri arasında ise, Dubai’de bölge ülkelerinden iş adamlarıyla bir araya gelerek ticaret hacmini genişletecek.
#İnşaat Sektörüİsveçli Axfood adlı firmanın içinden penis çıktığı iddia edilen ketçabının üreticisi Kibar Holding'e bağlı Assan Gıda çıktı. Yıllık 40 milyon dolar ciroya sahip Assan Gıda Genel Müdürü Fahri Karakaşlı, "Üretimden kaynaklanan bir hata yok. Axfood da bunu söylüyor. Olay, Türk mali imajına yönelik bir saldırı olabilir" dedi.