Doku haberleri sayfasında Doku hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 12572 Doku haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İnsanlarda bulunan sağlık sorunlarından bazıları onların yaşamlarını tehlikeye atacak büyüklükte olmaktadır. Bu hastalıklara daha detaylı bir tanı koyabilmek amacıyla hastalıklı bölgeden bir parça doku örneği alarak hasatlığın boyutunu değerlendirmek mümkün olmaktadır. Tıp dilinde bu işlemler Fiksasyon olarak ifade edilmektedir. Peki, Fiksasyon nedir? Neden yapılır? Doku tespiti fiksasyon ne işe yarar? İşte, fiksasyon hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
#Fiksasyon NedirŞüpheli bir şekilde ölen Aleyna Çakır'ın baş şüphelisi olarak gözaltına alınıp serbest bırakılan Ümitcan Uygun'ın doku ve sperm örnekleri gelen ikinci raporda Aleyna Çakır'ın vücudunda gözlemlenen lezyon ve örneklerle ile tam uyumlu çıktı. Aleyna Çakır'ın avukatı Umur Yıldırım, rapor sonrası canlı yayında ilk defa Müge Anlı il Tatlı Sert programında detayları aktardı.
#Aleyna ÇakırAnkara'da evinde ölü bulunan, Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'de (21) tespit edilen doku ve sperm örneğinin, ölümüyle ilgili gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan Ümitcan Uygun'a ait olduğu belirlendi. Aleyna Çakır'ın ailesinin avukatı Umur Yıldırım, ''Bundan sonra yapılması gereken iddianamenin hazırlanması, tabii iddianameyi hazırlarken alınan raporlar çok değerli. Artık Ümitcan Uygun'un verdiği ifadelerin gerçeklikle bağdaşmadığını gördük" dedi.
#Aleyna ÇakırTUNCELİ'de, 226 gün boyunca yapılan arama çalışmalarında bulunamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku, ''Gülistan suda denildi ama suda çıkmadı. Geriye iki ihtimal kalıyor: Ya Gülistan bir yerde zorla tutuluyor ya da bir cinayete kurban gitti'' dedi.
#HtvhaberBayrama sayılı günler kala evlerde bayram telaşı başladı. Ziyarete gelen misafirler için çikolata, şeker ya da tatlı alışverişlerinin başladığı bugünlerde uzmanlar taklit ve tağşişe dikkat çekerek vatandaşları uyarıyor. Peki bayramda şekerleme, tatlı, çikolata ve lokum gibi gikramlıkları alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Gıda Güvenliği Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Artık ile konuştuk.
#Şeker BayramıTüp bebek (IVF) tedavisinde başarılı bir gebelik elde etmek için rahmin sağlıklı olmasının büyük önem taşıdığını belirten İrenbe Tüp Bebek Merkezi’nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Alper Biler, embriyonun rahme tutunup gelişebilmesi için rahim içi ortamın en uygun şekilde hazırlanması gerektiğini söyledi. Tüp bebek tedavisinde amacın, sağlıklı bir embriyonun sağlıklı bir rahim içine transfer edilmesi olduğunu vurgulayan Biler, şöyle devam etti: “Histeroskopi rahim içini doğrudan görmemizi sağladığı için milimetrik anormallikleri bile tespit edip aynı anda düzeltme imkanı verir. Özellikle embriyonun rahme tutunmasını (implantasyonu) engelleyebilecek yapısal problemleri saptamak için çok değerli bir araçtır. Rahim içindeki polip (endometrial polip, rahim iç zarı üzerinde oluşan iyi huylu doku büyümesi), küçük miyom (rahim duvarından gelişen iyi huylu tümör) veya rahim içi yapışıklık gibi problemler ultrasonla her zaman kesin anlaşılmayabilir; histeroskopi ile direkt gözlem yapılarak bu tür sorunlar net olarak teşhis edilebilir ve aynı seansta tedavisi de yapılabilir.”
#1Türk sinemasının efsane isimlerinden Filiz Akın 82 yaşında hayatını kaybetti. Akın, yakınları tarafından Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi. Efsane oyuncu bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu.
#Filiz AkınErdoğan Keskin (54), kronik böbrek yetmezliği sorunu yaşayınca oğlu Çetin Keskin (26) donör olmayı kabul etti. Ancak Çetin Keskin’de ilerleyen dönemde böbrek yetmezliği gibi ciddi sağlık sorununa neden olabilecek ürolojik bir sorun tespit edildi. Üroloji ekibi sorunu ameliyat öncesinde çözdü. Oğuldan babaya böbrek nakli başarıyla gerçekleştirildi.
#Erdoğan KeskinPeru’nun Nazca Çölü’nde bulunan ve dünya çapında büyük bir tartışma yaratan ‘uzaylı mumyaları’ ile ilgili bilimsel çalışmalar hızla devam ediyor. Bilim insanları, geçtiğimiz yıllarda gazeteci ve UFO bilimci Jaime Maussan tarafından keşfedilen mumyaların gerçeği yansıttığına dair daha fazla kanıt sunduklarını belirtti.
#PeruDoç. Dr. Sertaç Ata Güler, ameliyat ettiği hastalarından çıkardığı organları çeşitli işlemlerden geçirdikten sonra tıbbi fotoğrafçılık ile sanat eserine dönüştürüyor. Tıbbi fotoğraflarıyla hem öğrencilerin eğitimine hem de bilimsel makalelere ışık tutan Güler, canlı dokularla oluşturduğu sanatsal fotoğraf sergisini Tıp Bayramı’nda Sakarya Üniversitesi’nde açtı.
#OrganSon günlerde sosyal medyada zıplayan zıplayana… Büyük puntolarla ‘Boyunu uzatmak isteyen bir saat bu hareketi yapsın’ söylemleri ile viral olan bu videolardaki sıçrama hareketinin temeli Doğu Afrika'nın Maasai Kabilesi’ne dayanıyor. Boyları ortalama 190.5 cm olan bu kabilenin üyeleri parmak uçlarında yaptıkları dikey sıçrama ritüelleriyle boylarını uzattıklarına inanıyorlar. Onlar bu hareketleri yüzyıllardır bir ritüel olarak yapıyor ama gerçekten uzun boylarının altında yatan gerçek ne? Genetik mi yoksa bu dansları gerçekten boylarının uzamasına yardımcı oluyor mu? Böyle zıplayarak boy uzatmak mümkün mü? Doç. Dr. Ozan Ali Erdal ile konuştuk
#Boy UzatmaAfrika'nın Gambiya ülkesinde yaşayan Isatou Berry’in (54), 6 ay önce sol ayak tabanında nasır çıktı. Kendi imkânlarıyla nasırı koparan Berry’in, ayak tabanındaki nasır yerini açık yaraya bıraktı. Yara gittikçe büyüdü ve enfeksiyon kaptı. Ülkesinde yapılan tedaviyle iyileşmeyen ve ayağı kesilme noktasına gelen hasta, Türkiye’de 3 haftada iki ayrı operasyon geçirerek tedavi edildi.
#NasırÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerde çökme yaşanan İskenderun Sahili’nde devam eden kot yükseltme ve zemin iyileştirmeleri çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, “İskenderun Sahil Yenileme Projemiz tamamlandığında parmakla gösterilecek bir çalışma olacak ve halkımıza eşsiz bir seyir keyfi sunacak” dedi.
#Murat KurumBu hafta Beyoğlu’nun sembollerinden Markiz Pastanesi’nde devam eden bir sanat performansının parçası olduk. :mentalKLINIK ikilisi Yasemin Baydar ve Birol Demir pastanenin tarihi atmosferinde mükemmeliyetin parçalandığı, neyi kutladığımızı unuttuğumuz bir parti sonrasına davet etmişlerdi bizi.
#Markiz PastanesiTekirdağ’ın Çorlu ilçesinde böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören oğlu Şafak Tezel’e (47), böbreğini bağışlamak için test yaptıran Şaban Tezel (72), akciğer kanseri olduğunu öğrendi. Erken teşhis konulan Şaban Tezel’in tedavisine başlanırken, oğlu Şafak Tezel’e ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi (ÇOMÜ) Organ Nakil Merkezi’nde böbrek nakli yapıldı.
#TekirdağTekirdağ’ın Çorlu ilçesinde böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören oğlu Şafak Tezel’e (47), böbreğini bağışlamak için test yaptıran Şaban Tezel (72), akciğer kanseri olduğunu öğrendi. Erken teşhis konulan Şaban Tezel’in tedavisine başlanırken, oğlu Şafak Tezel’e ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi (ÇOMÜ) Organ Nakil Merkezi’nde böbrek nakli yapıldı.
#ÇorluGöz bozukluklarının lazer cerrahisiyle düzeltilmesinde teknolojik yeniliklerin hızla geliştiğini dile getiren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ömer Takeş, son dönemde sıkça tercih edilen iki farklı lazer yöntemi olan Smile Lazer ve No-Touch Lazer hakkında önemli bilgiler vererek, hangi vakalarda tercih edilebileceklerini anlattı.
#1İzmir Ekol Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Yoldaş, Da Vinci Robotik Cerrahi ile yapılan safra kesesi ameliyatlarının hastalara büyük konfor sağladığını ve hastaların yaşam kalitesini artırdığını söyledi. Da Vinci Robotik Cerrahi’nin geleneksel cerrahi yöntemlere göre birçok avantaj sunduğunu dile getiren Prof. Dr. Yoldaş, “Biz cerrahlara ameliyatın daha kolay, sorunsuz ve güvenli bir şekilde uygulanması konusunda avantaj sağlamakla birlikte hastalarımıza da daha konforlu, az ağrılı bir ameliyat ve gündelik hayatlarına daha çabuk dönmelerini sağlamaktadır” dedi.
#1