Dünyaca ünlü Türk piyanist, devlet sanatçısı Gülsin Onay Londra’da eski öğrencisi ve Deren Piyano Akademisi’nin kurucusu Deren Eryılmaz’ın evinde unutulmaz bir konser verdi. DOĞÇEV yararına düzenlenen konserde genç piyanist Can Arısoy da Debussy’den seslendirdiği eseriyle büyük alkış topladı.
#ALMANYADünyaca ünlü Türk piyanist Gülsin Onay, 5 Mayıs Pazar günü saat 17.00’da bir konser verecek. Konser, Londra’daki Deren Piano Academy’de doğadaki her türlü canlının korunması ve çevre bilincinin yükseltilmesi konularında çalışmalar yapan DOĞÇEV (Doğa ve Çevreyi Koruma, Yaşatma Derneği) yararına düzenlenecek.
#AVRUPADAN HABERDoğa ve Çevreyi Koruma Yaşatma Derneği’nin (DOĞÇEV) İmrahor Vadisi Mühye Köyü’ndeki hatıra ormanı ve kedi barınağını su bastı. Eymir Gölü’nün kapaklarının açılması ve kar yağışıyla artan su miktarı birleşince DOĞÇEV Ormanı’nın büyük bir kısmı sulara gömüldü ve barınaktaki 250 kedi 10 köpek ve iki eşek mahsur kaldı.
Eymir Gölü’nün fazla sularını kapaklarını açıp, Eymir Gölü-Ankara Çayı bağlantılı İmrahor Vadisi dere yatağına su fazlasını tahliye etmekten sorumlu makamlar olan DSİ ve ASKİ’de, söz konusu gölün kapaklarını açtıkları zaman dere yatağı boyunca su baskınları oluşuyor.
KEÇİÖREN ulaşım sıkıntısında 20 yıl öncesine döndü. Keçiören’in nüfusu 1 milyona doğru gidiyor. 15 yıl EGO’da çalıştım. Keçiören’e 15 yıl önce verilen belediye otobüs sayısı ile şimdi verilen otobüs sayısının aynı olduğunu biliyor muydunuz? O zaman nüfusu 300 bindi.
Ankara Hürriyet Yazıişleri Koordinatörü Yaşar Sökmensüer panelde "Çevreci olmak ve hayvan sevmek farklı bir kültürü, zihniyeti ve bakış açısını gerektirir. Bu farklılığın altında sevgi yatar. Ben her zaman baskıcı, yobaz düşüncelilerin öncelikle sanata ve sevgiye karşı çıktığını gördüm. Bu nedenle içinde hayvan ve çevre sevgisi olanları öteki yapma çabasındadırlar" dedi.
100. Yıl Barınağı’ndaki köpekler, tüm dünyada uygulanan çağdaş bir yöntem kullanılarak, önce eğitimden geçiriliyor sonra sahiplendiriliyor. Barınaktan 26’lı gruplar halinde alınan köpekler Mühye köyündeki eğitim merkezine getiriliyor ve üç ay itaat eğitime tabi tutulduktan sonra sahiplendiriliyor.
Pitbull Terrier’leri "zarar vermeleri" halinde "öldürme hakkı" tanınmasına hayvanseverlerden büyük tepki geldi. Hayvan Hakları Barosu Başkanı ve HAYTAP hukuk danışmanı Ahmet Kemal Şenpolat tasarının ve hayvan hakları kanunun değiştirilmesi için taslak hazırladıklarını söylerken, DOĞÇEV Başkanı Behiye Eryılmaz, "Hayvanın öldürülmesi yerine yurda sokulması engellenmeli" dedi.
Çöp evlerden ve sokaktan toplanan korumaya muhtaç 220 kedi, Mühye köyünde yapılan kedi evine yerleştirildi. Kediler, kısırlaştırılıp aşıları tamamlandıktan sonra kedi evine alınıyor. Doğçev Başkanı Behiye Eryılmaz, "Kedi evindeki minderleri kendi ellerimle diktim" dedi.
Ankara Hürriyet’in ortaya çıkardığı Şereflikoçhisar- Aksaray sınırında yapılan paralı köpek dövüşlerine jandarma ve polis el koydu. Köpeklerin dövüştürüldüğü kasetleri izleyen yetkililer, köpek dövüşüyle ilgili kişileri ifade vermek üzere karakola çağırdılar. İfade veren 7 kişiye bin 500 YTL para cezası kesildi.
Şereflikoçhisar’da yaşanan köpek katliamının ardından bölgeye giden DOĞÇEV Derneği ve Meliha Yılmaz Vakfı temsilcileri çöplük alanda ölümü bekleyen yavrulardan bulabildiklerini kurtardılar. Veteriner Tıp Merkezi’nde tedavi altına alınan yavrular yeni sahiplerini beklerken, dernek temsilcileri katliamlara ve köpek dövüşlerine isyan ettiler.
Keçi Dergisi’nin, mesleğinde "kararlı, inatçı, başarılı" isimlere verdiği geleneksel "Yılın En Keçisi" ödüllerini Hürriyet Gazetesi topladı. Hürriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun, "Yılın En Keçi Köşe Yazarı" ödülünü, Ankara Hürriyet Yazıişleri Koordinatörü Yaşar Sökmensüer "Yılın En Keçi Gazetecisi" ödülünü ve Hürriyet yazarı Şükrü Kızılot da "Yılın En Keçi Ekonomisti" ödülünü aldı.