Sahipsiz köpekler için çağdaş sahiplendirme

Güncelleme Tarihi:

Sahipsiz köpekler için çağdaş sahiplendirme
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2008 00:00

100. Yıl Barınağı’ndaki köpekler, tüm dünyada uygulanan çağdaş bir yöntem kullanılarak, önce eğitimden geçiriliyor sonra sahiplendiriliyor. Barınaktan 26’lı gruplar halinde alınan köpekler Mühye köyündeki eğitim merkezine getiriliyor ve üç ay itaat eğitime tabi tutulduktan sonra sahiplendiriliyor.

DÜNYANIN kullandığı ’önce eğit sonra sahiplendir’ sistemi Ankara’da da uygulanıyor. 100. Yıl Barınağı’ndaki köpekler önce eğitimden geçiriliyor, ardından sahiplendiriliyor. Barınaktan 26’lı gruplar halinde alınan köpekler Mühye köyündeki eğitim merkezine getiriliyor, üç ay itaat eğitime tabi tutuluyor ve sahiplendiriliyor.

Veteriner Hekim Tarkan Özvardar’ın öncülüğünde Ankara’da da başlatılan sistemle önce eğitmenler yetiştirildi ve birçok sokak köpeği sahiplendirildi. 100. Yıl Köpek Barınağı’ndan Veteriner Hekim Tarkan Özvardar ve İlknur Sağdıç tarafından eğitilecek köpeklerin seçildiğini söyleyen DOĞÇEV Başkanı Behiye Eryılmaz, "Seçilen köpekler 3 aylık bir bakım döneminden geçiriliyor. Daha sonra eğitim merkezine getirilip 3 ayda burada eğitim görüyorlar" dedi.

OCAK’TA 200 KÖPEK SAHİPLENDİRİLDİ

Barınaktan Ocak ayında 200 köpek sahiplendirdiklerini anlatan Eryılmaz şöyle konuştu:

"Köpekler eğitim aldıktan sonra Ahlatlıbel’e götürülüyorlar. Dernek olarak gazatelere ve internet sitemize ilan veriyoruz. Sahiplendirdiklerimizin çoğu yavru ve cins köpekler. Büyükler genelde Ahlatlıbel’den sahiplendiriliyor.

Sahiplenmek isteyenler önce telefon görüşmesi ile eliyoruz. Daha sonra yüzyüze görüşüyoruz. Köpeğin bakılacağı yer dernek elemanlarınca kontrol ediliyor. Uygun görülüp sahiplendirme yapılırsa bir sözleşme imzalanıyor. TC. kimlik numaraları alınıyor ve belirli periyodlarla kontrol ediliyor.

SOKAK KÖPEĞİ DEYİP GEÇMEYİN

Sokak köpeği deyip geçmemek lazım. İnsanlarımızın onlara karşı tahamüllü olması lazım. Onlara verilen her zarar daha sonra insanlara dönüyor."

Barınaktan köpek sahiplenmek isteyenler www.dogcev.com adresinden ayrıntılı bilgi alabilirler.

2.5 yaşındaki kömür yarışmalara katılacak

DOĞÇEV
Başkanı Behiye Eryılmaz "Şu an merkezimizde dört eğitmenimiz var. Eğitim alan köpeklerimizden 2.5 yaşındaki Kömür’ün çok yetenekli olduğu farkedildi. Algıları güçlü olduğu için arama kurtarma için yetiştiriliyor. Şimdi yurtdışında yapılacak bir yarışmaya hazırlanıyor. Son zamanlarda Çankaya bölgesine çok fazla köpek bırakılıyor. Diğer bölgelerden buraya köpek bırakılıyor. Nasıl engelleyebiliriz diye düşünüyoruz. Sanırım biz burada ilgileniyoruz dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!