Herkül kemik kanseri

Güncelleme Tarihi:

Herkül kemik kanseri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2007 00:00

Konya’da tüfekle vurulduktan sonra vücudundan 55 saçma çıkarılan ve bacağı kesilen Herkül’de, çekilen MR sonucu kemik kanseri tespit edildi. Tedavi için DOĞÇEV tarafından Ankara’ya getirilen Herkül’e Veteriner Tıp Merkezi’nde kemoterapi uygulanmaya başlandı.

KONYA’dan Ankara’ya getirilen vücudundan 55 saçma çıkarılan ve sağ ön bacağı, cerrahi müdahaleyle kesilen Herkül isimli köpeğin şimdi de kemik kanseri olduğu ortaya çıktı.

DOĞÇEV tarafından Konya’dan getirilen Herkül’ün MR muayenesi sonucu kemik kanseri olduğu tespit edildi ve kemoterapi tedavisinin uygulamasına başlandı.

Konya’da Mart ayında tüfekle vurularak yaralanan bir sokak köpeği Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Börü’nün çabalarıyla Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde tedavi altına alınmış, vücudundan 55 saçma çıkarılan köpek sağ ön bacağı, cerrahi müdahaleyle kesilmişti.

KEMOTERAPİ TEDAVİSİNE BAŞLANDI


Herkül’ün tedavisi Veteriner Tıp Merkezi’nde yapılıyor. Herkül’ün durumunu değerlendiren Veteriner Hekim Dr. Ateş Barut, "Çekilen MR sonucunda kemik kanseri olduğu tespit edildi" dedi. Barut şöyle konuştu:

"Herkül merkezimize ayağa kalkamadığı ve gittikçe halsizleşerek kilo kaybettiği söylenerek sevk edildi. Gerçekleştirilen fiziksel ve sinirsel muayeneleri sonrasında arka bacak reflekslerinde baskılanma dikkat çekici bulunan Herkül’ün çekilen akciğer röntgenlerinde bir adet metastaz şüpheli bölge ve üç kaburgasında kemik kanseri ile uyumlu lezyonlar saptandı. Ayrıca 4.bel omurunda da patoloji saptanan Herkül’ün magnetik rezonans incelemesinin (MRI) yapılmasına karar verildi.

KANSER OMURİLİĞE YAYILMIŞ

Çekilen MR’ların sonuçları maalesef röntgen bulgularını destekler nitelikteydi. Kemik kanserinin 3., 4. ve 6. bel omurlarına sıçramış olduğu ve özellikle 4.bel omurundaki tümörün omuriliği şiddetle ezdiği görüldü. Hem kanserin 3 bel omuruna yayılmış olması hem de akciger metastazlarının varlığı Herkül’ün başarılı tedavisini imkansız hale getirdiği için destekleyici tedaviye ve ona zaman kazandıracak bir kemoterapi protokolünün uygulamasına başlandı."

Köpeği sahiplenen Veteriner Hekim Tarkan Özvardar ise, "Herkül’ün tedavisi yapılacak. Ne kadar yaşatabilirsek yaşatacağız" dedi.

Düzenli donörlere teşekkür plaketi

DÜZENLİ
kan bağışında bulunanlara, "Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" dolayısıyla Türkiye Kızılay Derneği tarafından plaket verildi.

Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit, hiç bir karşılık beklemeden kanlarını bağışlayan vatandaşlara teşekkür için böyle bir gece düzenlediklerini belirtti.

Türkiye’de yılda 1.5 milyon ünite kana ihtiyacı bulunduğu ve bunun artarak devam ettiğini anlatan Komit, kan ihtiyacının acil önlem alınması gereken bir gündem maddesi olarak varlığını sürdürdüğünü kaydetti. Komit, 2007 yılında toplam 257 bin 221 kan bağışında bulunulduğunu bildirdi.

YOL KATETTİK

Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı ise Türkiye’nin kan bağışında ciddi yollar katettiğini söyledi. Taşlı, Türkiye’de son üç yıla kadar ilkel şartlarda yürütülen kan hizmetlerinde başlattıkları "Güvenli Kan Temini Projesi"yle dünya standartlarının yakalandığına dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!