Sokak kedileri artık sıcacık yuvalarında

Güncelleme Tarihi:

Sokak kedileri artık sıcacık yuvalarında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2007 00:00

Çöp evlerden ve sokaktan toplanan korumaya muhtaç 220 kedi, Mühye köyünde yapılan kedi evine yerleştirildi. Kediler, kısırlaştırılıp aşıları tamamlandıktan sonra kedi evine alınıyor. Doğçev Başkanı Behiye Eryılmaz, "Kedi evindeki minderleri kendi ellerimle diktim" dedi.

ANKARA’nın korunmaya muhtaç kedileri kedilerine, Mühye’deki kedi evinde bakılıyor. Kedi evinde çöp evlerden ve sokaktan toplanan kediler veteriner hekim kontrolünden geçtikten sonra aşılanıp kısırlatırılıp barındırılıyor. Toplam 220 kedinin bulunduğu evde, 24 saat bakım, temizlik, bekçilik ve yemek hizmeti veriliyor.

ELLERİMLE DİKTİM

Kedi evini gezdiren Doğçev Başkanı Behiye Eryılmaz, "Kedi evindeki minderleri kediler için kendi ellerimle diktim" dedi. Eryılmaz şöyle konuştu:

"Buradaki kediler çöp evlerden ve sokaktan hayvanseverlerimizin ihbarlarıyla veya kendilerinin getirdiği korumaya muhtaç kedilerden oluşmakta. Her getirilen kedi buradan sorumlu veteriner hekim tarafından kontrolden geçiriliyo, aşılandıktan sonra kısırlaştırılıyor. Ondan sonra da periyodik olarak aşıları uygulanmakta ve hastalıklarında da bakım ve tedavileri anında yapılmakta.

24 SAAT HİZMET

Kedi evimizde 24 saat gece de kalınmak üzere bakım, temizlik, bekçilik ve yemek hizmeti veriliyor. Şu anda kedi evimize yavru kedi almıyoruz. Başlarda aldığımız yavru kedileri, bağışıklık sistemleri çok zayıf olduğu ve büyük kısmı çöp evlerden çok kötü şartlarda alındıkları için maalesef yaşatamadık.

Soğuk kış şartlarında buradaki canlarımızı korumak için evlerine ısıtma sistemleri yaptık. Raflarını halıyla kaplatarak üzerlerine kendi ellerimizle diktiğimiz minderleri koyduk. Evin içine ve dışarıya onların iyi vakit geçirmeleri ve oynamaları için kütüklerin üzerlerini urganlarla kaplıyarak oyun alanları, ip merdivenler yaptık."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!