Mevsimlerin en renklisi olan sonbahar geldi. Yapraklar yavaş yavaş ağaçlardan süzülürken, yeşilden sarıya, turuncudan kırmızıya dönen renkler gözlere adeta bayram ettiriyor. Bu renk cümbüşünü fotoğraflayacak en güzel yerlerin başında ise tarihi dokusu ve doğa manzaralarıyla büyük tatil yörelerinden ayrılan köy ve kasabalar geliyor. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Sonbaharın en çok yakıştığı köy ve kasabalar hangileri?’ diye sorduk. 10 şehirden 10 öneride bulundular.
#RotaYanıklar köyü, sıklıkla merak edilen yerlerden biridir. Özellikle sıkça merak edilmesinden dolayı da önemli yerler arasındadır. Bu bakımdan Yanıklar köyü nerede öğrenebilir ve buna göre kolaylıkla gidebilirsiniz. Yanıklar Köyü nerede nasıl gidilir? Yanıklar Köyü nereye bağlı detaylarıyla derledik.
#Yanıklar KöyüYulafın pek çok faydası bulunmaktadır. Özellikle tok tutucu özelliği ile bilinen yulaf mutlaka tüketilmesi gereken bir besindir. Yulaf tüketmek isteyenler yulafın neyden yapıldığını merak etmektedirler. Yulaf oldukça faydalı olan bir besindir. Son günlerde yulaf ile ilgili araştırmalar da artmıştır. Peki, yulaf nedir? Yulaf neyden yapılmaktadır? Yulaf faydaları nelerdir? Yulaf nasıl yenir? İşte yulaf besini ile ilgili tüm detaylar.
#Yulaf NedirMide ağrısı belirli zamanlarda mustarip olduğumuz sorunların başında geliyor. Bu nedenle geceleri, strese bağlı geçmeyen mide ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer, neden olur sorularının yanıtları pek çoğumuz tarafından sıklıkla araştırılıyor. Mide ağrısına sadece fiziksel nedenler değil, stres gibi psikolojik nedenler de sebep olabilmektedir. İş yaşamı ve özel yaşamdaki sorunlar sırta vuran, hatta kıvrandıran mide ve karın ağrılarını tetikleyebilir.
#Mide AğrısıDünyada ve ülkemizde etkisi tüm hızıyla devam eden Covid-19 virüsünün neden olduğu hastalıkla mücadele edebilmek için bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekiyor. Bu dönemde vücut direncini artırmanın yolu ise doğru gıdalarla dengeli bir beslenme düzeninden geçiyor. Dyt. Merve Sır, koronavirüse yakalanan bireylere sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu.
#Koronavirüs Ve Beslenme10 yıl önce Türkiye’ye geldi ve bir anda ülkenin gündemine oturdu. Yeteneği ve güzelliğiyle olduğu kadar yaşadıklarıyla da çok konuşuldu. Şimdi o günleri “Türkiye’ye taşındığımda sürekli ‘Düştüysek kalkarız, daha ölmedik ya’ şarkısını dinledim. Düşersin, kalkarsın. Devam...” diye anlatıyor. Dediği gibi de yoluna devam etti. Birbiri ardına başarılı yapımlarda rol aldı, kızı Lara’yla yaşadığı Berlin’de bir kafe açtı, ikinci çocuğunu bekliyor, yeni filmi ‘Kovan’ haftaya vizyona girecek. Meryem Uzerli hep olduğu gibi bütün samimiyetiyle hayatında olup bitenleri anlattı.
#GazetehaberleriŞANLIURFA'da, TBMM'nin kuruluşu ile aynı yaşta olan vatandaşlar, anılarını ve geçmişe olan özlemlerini anlattı. Şanlıurfa Valiliği'nin tespit ettiği 57 asırlık çınardan biri olan ve 23 Nisan'da 100 yaşına giren Perişan Bizci, hayatında hiç unutamadığı olayın kıtlık döneminde ekmeği karneyle alması olduğunu söyledi. Bizci, günümüzde ekmeklerin çöpe atılmasına da tepki gösterdi.
#ŞanlıurfaArtık dayanamadığınız ve bir çıkış yolu bulmak için çabaladığınız ama çaresizlik içine düştüğünüz oldu mu? Peki, tüm bu çıkmazın başladığı yeri hiç merak ettiniz mi? Fiziksel ve zihinsel olarak yorulmanızın sebebi sizce olaylar mı yoksa olayların yükünü bıraktığımız depo olan beynimiz mi? Olayların başlayıp bittiği yerin beyin olduğunu ifade eden Nörolog Mehmet Yavuz, sizi çıkmazdan kurtaracak beyin detoksu hakkında önemli bilgiler veriyor.
#Beyin DetoksuİSTANBUL Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Derya Uludüz kırmızı etlerin eskiye oranla besin değerinin düştüğünü ancak sağlıklı ve besin değeri yüksek bir kırmızı etin birçok vitamin ihtiyacını karşıladığını belirtti. Prof. Dr. Uludüz ayrıca kırmızı etin fazla bilinmeyen bir faydası olduğunu da açıkladı ve "Kırmızı etin nerdeyse hiç bilinmeyen bir diğer faydası da tiroid hormonunu dengelemesidir. Tiroid hormonu, epinefrin, norepinefrin ve dopamin gibi vücutta çok önemli maddelerin yapılmasında rol oynar. Bu maddeler, mide, kalp ve akciğer gibi organlar ile beynimiz arasında iletişimi sağlayan kimyasal mesajcılardır" dedi.
#Kırmızı EtAkdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı İsmail Tufan ile ekibi tarafından 15 yıldır sürdürülen çalışma sonrasında Türkiye’nin en uzun ömürlü insanların yaşadığı Gölköy ilçesi ulusal ve uluslararası bilim insanlarının ilgi alanına girdi - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu: - “Gölköy’ün her tarafı yeşil ve ormandır. Oksijende bol ve insanlarda doğal besleniyorlar. Bundan dolayı dünyada cazibe merkezlerinden birisi olmaya aday”
#OrduYeşillenen ağaçlar, açan çiçekler, yüzünü giderek daha çok göstermeye başlayan güneş, baharı müjdeliyor. Ancak bahar bazıları için bu kadar da güzel değil. Onlar bu ayları daha çok, hapşırık, burun akıntısı, göz sulanması ile birlikte anıyor, alerji mevsimi olarak tanımlıyor. Baharda alerjik belirtilerin başlıca nedenleri olarak şubat-mart aylarında ağaç, nisan-mayıs-haziranda çimen, haziran-kasım arası ise polenler gösteriliyor. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suna Büyüköztürk, alerjiye karşı alınabilecek en temel yaklaşımın o alerjenden uzak durmak olduğunu söylüyor. Prof. Dr. Büyüköztürk, Hürriyet’in sorularını yanıtladı.
#AlerjiYaşlılık, “kronik iltihap” süreçlerinin hızlandığı bir dönemdir “Yangısal süreçleri” kontrol altına alamazsanız yaşlılık sorunları sizi beklenenden daha çok rahatsız edebilir. Bunun tersi de doğrudur. Yangısal süreçler azaldıkça yaşlanmanın bedene ilişkin yükleri azalır.