Doğa ve insan etkileşimi 9.sınıf coğrafya ve TYT coğrafya konuları arasında yerinin almaktadır. Coğrafya, doğa ve insan arasında varlık göstermekte olan ilişkiyi inceleyen bilim dalıdır. Bundan dolayı çok önemli bir konu olma niteliği barındırmaktadır. Sizin için Doğa ve insan etkileşimi nedir ve örnekleri nelerdir detayları ile derledik.
#EğitimÇiğli Ataşehir’de eğitim öğretim hayatına devam eden Özel Bilgiç Çocuk Anaokulu, yeni dönem hazırlıklarını tamamladı. Yeni dönemle birlikte gerçekleştirecekleri projelerden bahseden kurucu Beril Çelikel, çocukların çok yönlü gelişimlerini takip etmek için uzman desteğinden faydalandıklarını belirtti.
#1İnsan doğduğu andan itibaren hayatını devam ettirmek için çevresi ile temaslarda bulunur. Bu gereksinimin doğru ve devamlı karşılanması için eğitime ihtiyaç duyulur. Doğumdan ölüme kadar devam eden bireyin eğitim süreci; bilgi, beceri ve yeteneklerin gelişimi düzeyinde doğru ve kaliteli yaşam sürecinin gerçekleşmesine yardımcı olur. İlk eğitim evde aile ile başlamakla birlikte doğru ve istenilen davranışların gelişimi için kesintisiz ve sistematik bir eğitim şarttır. Ancak kurumsal bir yapı ile gerçekleşebilir. Eğitim-öğretimi gerçekleştiren eğitim kurumlarından ilk devreye giren okul öncesi eğitim kurumları.
#Konuk YazarHatay’da, uluslararası kültür ve barış organizasyonu olan sivil toplum girişimi platformu SERVAS ile İstanbul Kent Üniversitesi iş birliğinde, doğal bir kültür merkezi özelliği taşıyacak 'Barış Okulu' inşa ediliyor. Sürdürülebilir tarımın da yapılacağı kampüste, dünyanın dört bir yanından gelecek gönüllülerle kültür ve bilgi paylaşımı gerçekleştirilecek.
#HatayTürkiye'de en son 1975'lerde görülen, neslinin tükendiği düşünülürken 8 Ağustos 2019'da görüntülenen Anadolu parsının, 2020 yılında fotokapan önüne yaptığı idrar örneğinden laboratuvarda alınan DNA verileri, Dünya Gen Bankası'na 'Anadolu Parsı' olarak kayda girdi.
#Anadolu ParsıOkul öncesi dönem insan yaşamının temelini oluşturan, çocuğun birçok beceri ve davranışı kazandığı dönemdir. Bu dönemde çocuğa sunulan çevre, fırsatlar ve eğitim ileriki yıllarda yaşamını büyük ölçüde etkiler. Erken yaşlarda verilen çevre eğitimi, çocuğun çevreye karşı olumlu tutum geliştirmesini sağlar.
#Konuk YazarTürk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda "Dijital Çağda Yeşil Teknolojiler ve Akıllı Şehirler" temasıyla toplandı. Gün boyu süren toplantının ardında, Türk Devletleri Teşkilatı Sekizinci Zirve Bildirisi yayınlandı. Zirve Bildirisi'nde, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin adının "Türk Devletleri Teşkilatı" olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı.
#Türk Devletleri TeşkilatıSon 3 günde 22 ilde toplam 71 orman yangını çıktı. Yangınların neden çıktığı henüz tam olarak bilinmiyor. Ancak verilere göre; orman yangınlarında öncelikli sebep insan faktörü. Kimi zaman ormana atılan bir cam parçası kimi zaman ise tam söndürülemeyen kamp ateşi, 'iklim krizi' diye tanımladığımız, olağanüstü hava koşulları ile birleşince karşımıza dev yangınlar olarak çıkıyor. Peki orman yangınları için özellikle insan faktörü riski nasıl asgari düzeye indirilebilir? Bilimsel veriler ışığında uzmanlara sorduk...
#Orman YangınıDünyanın neresinde ve hangi kültür havzasında olursa olsun, çocukların eğitimi öteden beri en önemli ve öncelikli konular arasında yer alıyor. Bu duyarlılık, günümüze doğru gelindiğinde bilgi ve teknolojinin gelişimi, aynı zamanda uzmanlaşmaya bağlı olarak daha da gelişiyor Modern eğitimin en çok üzerinde odaklandığı hususlardan biri, belki en önemlisi, bireyin zihinsel yeterliği çerçevesinde düşünme becerileri (eleştirel, yansıtıcı, yaratıcı düşünme), kişisel tatmin ve verimliliğin artırılması konusu.
#ÇocuklardaBugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü... Dünyanın dört bir yanından kadın fotoğrafçılar iPhone 12 modellerindeki kamera sistemlerinden yararlanarak cinsiyet konusunu ve 2021’de kadın olmanın çalışmalarını nasıl etkilediğini ele aldı. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’dan Şili, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Japonya'ya ve daha birçok ülkeye uzanan bu koleksiyon, sonsuz yeteneklere sahip, ilham verici kadınlara ışık tutuyor, kız kardeşlik kavramını tanıtıyor ve insanı kendisi üzerine düşünmeye teşvik ediyor.
#AppleMateryalizm, ''Varlık Maddedir'' düşüncesine dayalı bir kuram ve felsefe dalıdır. Özdekçilik ve Maddecilik isimleriyle de bilinir. Bu kurama göre gerçeklik, gözle görülen, temas edilen ve ölçülebilen maddelerden ibarettir. Materyalizmi savunanlara ''Materyalist'' denir. Materyalizmin savunucuları kimdir, özellikleri nelerdir? Sizin için ayrıntılı bir şekilde araştırdık.
#Materyalizm Nedir?Bazı video oyunlarının çocukları şiddete yönlendirdiği uzun yıllardır dillendirilen bir iddia. Ne yazık ki bu iddiayı güçlendiren olaylar da yaşıyoruz. Ancak Oxford Üniversitesi’nin bir araştırması video oyunu oynayan kişilerin oynamayanlara göre kendilerini daha iyi hissettiğini ortaya koyuyor. Uzmanlar oyuncak seçer gibi oyunlarda da yaş aralığına dikkat edilmesi gerektiği fikrinde... Doğru oyun çocuğun gelişimine katkı sağlar. Ayrıca büyüklere de yarar.
#Gazetehaberleriİnsan sosyal bir varlıktır ve tarih boyunca bunu pek çok kez göstermiştir. O yüzden insanlık için sosyal bilimin önemi çok büyüktür. Toplum hayatına etkisi eski tarihten günümüze kadar gelmiş pek çok tarihi kalıntılar ile kendini göstermektedir. Aynı zamanda insan üzerindeki etkisi açısından da inceleme yapan bir daldır. İşte 6. sınıf sosyal bilgiler sosyal bilimlerin toplum hayatına etkisi konu anlatımı.
#6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sosyal Bilimlerin Toplum Hayatına Etkisi Konu AnlatımıAnkara’da ‘Beni Affet’ dizisiyle yakaladığı başarının ardından İstanbul’a yerleşen Gamze İğdiroğlu Başarır, salgın sürecini Bodrum’da kuş cıvıltılarının eksik olmadığı, yeşillikler içinde ve kendi ürünlerini yetiştirebildikleri bir kamp alanında geçiriyor.Son olarak Aşk Tesadüfleri Sever 2 filminde kamera karşısına geçen başarılı oyuncu, “Salgın sürecini şanslı geçirenlerden olduğumu söyleyebilirim. Açık havada tarımla ve hayvanlarımızla uğraşıyoruz. Şanslıyım ki izolasyonuma zeytin ağaçları, limon ağaçları, tavuklar, keçiler, kediler, köpekler, ördekler eşlik ediyor” diye konuştu.
#ANKARAUzmanlar, Alan Yeterlilik Testleri’ni (AYT) yorumladı. Öğrencilerden alınan bilgilere göre soruları ve konuları değerlendiren uzmanlar, matematikte yoruma dayalı soruların yer aldığını belirtti. Kimya testinde geçen yıla göre adayları zorlayacak sorular var. Edebiyat hem bilgiyi hem yorumu ölçtü. Coğrafyada yoruma dayalı sorular ön plana çıkarken, testlerde müfredat dışı soruya rastlanmadı.
#AYTMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde yapılacak yeniliklerin detaylarını dün İstanbul’da açıkladı. Buna göre, liselerde ders sayıları azalıyor. 9’uncu sınıflarda ders sayısı 8’e, 10’uncu sınıflarda 10’a, 11’inci sınıflarda 10’a, 12’nci sınıflarda ise 7’ye indirilecek. Öğrenciler ortak derslerin dışındakileri kendileri seçecek. Ortaöğretim tasarımına uygun bir yükseköğretim sınavı için çalışılıyor. Bu modelde ilk üniversite sınavı 2024’te yapılacak.
#Milli Eğitim BakanıBernard van Leer Vakfı’nın İstanbul95 projesi kapsamında yürütülen araştırmaya göre, Türkiye’de çocukların hayalindeki park ile belediyelerin sunduğu hizmet arasında dağlar kadar fark var. 0-3 yaş grubundakiler içinse aslında park yok! Peki, bir çocuk parkı aslında nasıl olmalı? İstanbul95 Programı Çocuk Parkları Projesi Direktörü Selva Gürdoğan ile konuştuk.
#Bernard Van Leer Vakfı