Bir milyon yazışma ‘e-beyas’la yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Bir milyon yazışma ‘e-beyas’la yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2018 15:40

Ankara Üniversitesi, e-beyas (Elektronik Belge Yönetimi ve Arşivleme Sistemi) uygulaması ile resmi yazışmalarını elektronik ortamda e-imzalı olarak yapıyor.

Haberin Devamı

Türksat ile gerçekleştirilen işbirliği sonucu hayata geçen proje ile bir yandan kullanıcıların işi kolaylaşırken diğer yandan harcanan milyonlarca kâğıt ve binlerce klasörden tasarruf ediliyor. 20’yi aşkın yerleşkesinde yaklaşık 10 bin personeli, 50 binin üzerinde öğrencisi bulunan Ankara Üniversitesi, proje öncesinde bir milyondan fazla iç ve dış yazışma için yaklaşık 8 bin klasör kullanıyordu. E-beyas’ın hayata geçirilmesi ile birlikte artık belgeler elektronik ortamda aktarılıyor ve imzalanıyor, ilgili birimlere de anında havale ediliyor. Böylece kağıt ve fiziksel taşıma ihtiyacı ortadan kalkıyor.

‘HER YIL BİN AĞAÇ KORUNUYOR’

Ankara Üniversitesi’nin çevre ve teknolojiyi önemseyen bir üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, “E-beyas, her yıl yaklaşık bin ağaçlık bir ormanın kurtarılması sağlıyor. Üniversitemizin hemen her yerinde görüyoruz ki elindeki suyun yarısını ağaçlarla, doğayla ve canlılarla paylaşmayı asla ihmal etmeyen çok sayıda öğrencimiz var. Bu çok önemli. Öğrencilerimizden akademisyenlerimize daima bu bilinçle hareket ediyoruz. İnsan-doğa etkileşimi misyonumuzu yerine getirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!