Sessizlik, bazı-larımız için uzak bir hayal. Gündelik yaşamda sabahın ilk saatlerinden gece yatağa girilene kadar herhangi bir dış ses kaynağı olmadan, kulağımızın içinde duyduğumuz çınlama, uğultu, vızıltı gibi farklı şekillerde ifade edilen ve sürekli ya da aralıklı olarak duyulabilen seslere, tıbbi adıyla ‘tinnitus’, bilinen ismiyle kulak çınlaması diyoruz.
#Fizyoterapist Zafer AksungurBeyin, insan için önemi en fazla olan yapılardan bir tanesidir. Belki de en önemli yapıdır. Bunun öne çıkan sebeplerinden bir tanesi vücudun yönetim merkezi olmasıdır. Beyin, deyince birçok yapıda akla gelmektedir. Yaşamın sağlıklı bir şekilde devam etmesi için beynin bir bütün halinde sağlıklı olması olmazsa olmazdır. İşte, beyin MR çekimi hakkında tüm detaylar.
#SağlıkSağlık açısından yararlarından faydalanmak veya bedene detoks yapmak adına salatalık, elma, limon ve daha pek çok meyve, sebze gibi besinler severek tüketilmektedir. Fakat faydalar açısından çok fazla faydaya sahip olup, çok az tüketilen sebzeler içerisinde sarımsak yer almaktadır. Sağlık bakımından doğal mucize şeklinde nitelendirilen sarımsağın suyunun tüketilmesi, insan sağlığı açısından çok önemli yararlar sağlamaktadır. Peki sarımsak suyu nasıl yapılır ve ne işe yarar? Evde sarımsak suyu yapımı ve tarifi hakkında detayları derledik.
#Sarımsak SuyuOrtodonti hastane randevusu alanlar ya da hastaneye yolu düşenlerin merak ettiği, anlamı pek bilinmeyen bir kelimedir. Bu kelime dilimize Fransızcadan geçmiştir. Ortodonti nedir? Ortodonti doktoru neye ve hangi hastalıklara bakar? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ortodonti Nedir?Havaların soğumasıyla birlikte çocuklarda işitme kaybı sorunlarının artış gösterdiğine dikkat çeken uzmanlar, ailelere soğuk mevsimlerde çocuklarda yaşanan kulak ağrılarını önemseme çağrısında bulundu. Uzmanlar durumun farkına varılamaması durumunda, çocukların ilerleyen dönemlerde geçici işitme kayıpları ile karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.
#Kulak SağlığıCovid-19 pandemisi sınırlamalarının kalkmasının ardından, sosyal mesafe başta olmak üzere diğer korunma yöntemlerine dikkat ederek yaz mevsiminin tüm güzelliklerini doyasıya yaşamaya çalışıyoruz. Ancak sıcak havalarda güneşli günlerin keyfini çıkarırken mutlaka uymamız gereken bazı kurallar var ki bunları ihmal ettiğimizde güneş çarpması gibi önemli sağlık problemleri gelişebiliyor ve kronik hastalıklar kötüleşebiliyor.
#Yaz HastalıklarıHıçkırık, ansızın başlıyor ve çoğu zaman ciddi bir hastalık olarak görülmüyor. Ancak uzun sürmesi halinde rahatsız eden bir sağlık problemine dönüşebiliyor. 48 saati aşan ve geçmeyen hıçkırıkların altında, gırtlak hastalıkları, akciğer ve beyin tümörü ile kalp zarında enfeksiyon oluşması, beyin damarlarında tıkanma gibi ciddi hastalıkların varlığı söz konusu olabiliyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. Mustafa Asım Şafak hıçkırık hakkında bilgi verdi.
#Hıçkırık Nasıl GeçerSıcak havaların giderek artması havuz ve denize olan ilgiyi artırıyor. Ailelerin çocukları ile birlikte tercih ettiği havuzlar iyi temizlenmediği takdirde ise hastalık saçıyor. Sağlıklı ve eğlenceli havuz keyfi için mutlaka havuz seçiminde dikkatli olunmalı ve hijyen kurallarına dikkat edilmeli!Doç. Dr. İzak Dalva, serinlemek için havuzu tercih edenleri birçok bulaşıcı hastalık konusunda uyarıyor.
#Havuz EnfeksiyonuGünlük yaşamımızın vazgeçilmezi klimalar, doğru kullanıldığında sağlık problemi yaratmazken, kontrolsüz ve uzun süre kullanımı ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Dr. Back-Up Medikal Danışmanı Dr. Ayhan Tokgöz, havaların ısındığı ve klima kullanımının arttığı bu günlerde, klimaya bağlı rahatsızlıklardan korunmak için yapılması gerekenleri aktarıyor.
#HastaSağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.