DİŞ Hekimi Gülenay Tutar, diş eksikliği tedavisinde teknolojinin gelişmesiyle birlikte daha fazla kullanılan dental implantlar hakkında bilgiler verdi. “Diş eksikliği tedavisinde yıllardır hastanın eksik diş durumuna göre arka ve ön dişleri varsa köprü tedavisi yapılıyordu” diyen Dt. Gülenay Tutar, “Bu tedavide bir diş için hastanın iki dişine daha dokunmak gerekiyordu. Ancak günümüzde teknolojinin gelişmesiyle beraber kullanımı yaygın olarak artan dental implantlarla sadece eksik olan bölgede yer açarak diş eksikliği tedavisi yapılabiliyor” ifadelerini kullandı.
#1ESTETİK diş hekimliğinde, gülüş tasarımının kişiye özel olarak planlandığını belirten Dt. Burcu Karakuş, estetik diş hekimliğinde faydalanılan yöntemleri anlattı. 5 yıl boyunca İzmir’de özel bir klinikte ortodontik tedaviler üzerine çalışan Karakuş, “Bu süreçte estetik diş hekimliği ve implant tedavileri üzerine çeşitli seminerlere katılarak kendimi geliştirdim ve eğitimler aldım. 2020 yılından beri de İzmir’in Seferihisar ilçesinde ileri teknolojilerin kullanıldığı kendi kliniğimde sağlık hizmeti veriyorum” dedi.
#1Günümüzde tıp büyük bir aşama kaydetmiştir. Bu yakalanan başarı aynı zamanda estetik alanında da pek çok yenilik ortaya çıkarmaktadır. Yapılan işlemler ile olumlu ve güzel sonuçlar elde edilmektedir. Bu işlemlerden bir tanesi de greft işlemi olmaktadır. Gretf işlemi yama anlamına gelmektedir. Estetik alanında saç nakli, diş ve burun estetiğinde uygulanmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Greft Nedir?Birçok kişi eksik dişlerle yaşamını sürdürmeye çalışsa da gerçek şu ki; eksik dişler birçok olumsuzluğu ve hastalığı da beraberinde getirebilir. Eksik dişlerin tedavi edilmezse zamanla ciddi komplikasyonlara neden olabileceğini ifade eden Diş Hekimi Pertev Kökdemir, eksik dişlerin yerine uygulanabilecek en sağlıklı tedavi yöntemleri hakkındaki bilgiler verdi.
#Eksik Dişler Nelere Yol AçarAğız içindeki dişlerin formlarının yüz ifadesine büyük etkisi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Yeliz Çavuşoğlu Yüce, "Arka dişler kaybedildiği zaman, hem yanaklarda bir çökme oluyor hem de burun ile çene arasındaki mesafede bir küçülme oluyor. Dolayısıyla yanlarda kırışıklıklar ortaya çıkıyor ve dişler eksik olduğunda yüz çöküyor" dedi.
#YüzDt. Pertev Kökdemir ‘’Eksik dişlerin, hem sağlığınızı hem de sosyal hayatınızı etkileyecek sonuçlara sebep olabileceğini, bu kişilerin çiğneme zorluğu çekebileceğini ve beslenme alışkanlıklarını olumsuz yönde etkileyerek kilo alınmasına neden olabileceğini’’ söyledi. Diş eksikliğinin implant veya porselen köprüler ile tedavi edilebilen bir durum olduğunu da sözlerine ekledi.
#DişAğız sağlığının en önemli unsurlarından biri olan dişler, yaşamımızda çiğneme ve beslenme fonksiyonları için önemli etkendir. Bazen korkudan, bazen de maddi sebeplerle insanlar ağızlarında eksik dişle yaşayabiliyorlar. Eksik dişlerin estetik, fonksiyon kaybı ve çeşitli psikolojik etkilerle yaşantımızı zorlaştıracağını belirten Diş Hekimi Pertev Kökdemir, “Ülkemizde ağız ve diş sağlığı konusunda en büyük problemlerin başında diş eksikliği gelmektedir” dedi.
#Diş Eksikliğinin Zararları18 yaşını doldurmamış kişilerin ortodontik diş tedavilerine ilişkin giderler kurumca karşılanmaktadır. Sağlık Bakanlığına bağlı ağız ve diş sağlığı merkezleri (ADSM), ağız ve diş sağlığı hastaneleri, ağız ve diş sağlığı eğitim ve araştırma hastaneleri veya üniversitelerin diş hekimliği fakültelerince üç diş hekimi tarafından sağlık kurulu raporu düzenlenmesi halinde, özel sağlık hizmeti sunucuları ile Kurumla sözleşmesi olmayan resmi sağlık hizmeti sunucularındaki diş ünitelerine başvurabilirler. Sağlık kurulu raporunda yapılan tedavinin estetik amaçlı olmadığı ve maloklüzyon tipi açıkça belirtilir. Sağlık kurulu raporunun düzenlendiği tarihten itibaren 6 ay içinde tedaviye başlanılması gerekmektedir.
#Diş TedavisiFotoğraf çekmek, çektirmek, anı biriktirmek bunlar hayatımızın güzellikleri... Şimdi sosyal medyada her anımızı kolayca paylaşıyor ve birçok kişiye rahatça ulaşabiliyoruz. Mutluluğumuzu fotoğraf karesine aktarıp arkadaşlarımızla, ailemizle paylaşıyoruz. Peki anılarımızda gülüşümüzü ne kadar özgür bir şekilde sergileyebiliyoruz?
#Gülüş Tasarımı- Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uysal: "Dişler çene kemiğini koruyan varlıklar. Dişin çekilmesiyle birlikte çene kemiği eriye eriye yaşlı yüz görüntüsü oluşmaya başlıyor" - "Diş çekildiği zaman mutlaka o boşluk implant, protez gibi işlemlerle doldurulmalı"
Çoğu zaman önemsenmeyen diş kayıpları, zamanla insanın başına büyük dertler açıyor. Diş kaybının kemik yoğunluğunu azaltıp, kemiğin boyutlarında bir yılda yüzde 25’e varan değişikliğe yol açtığını vurgulayan DentGroup Periodontoloji Uzmanı Dr. İlay Maden, bunun zamanla çene kemiğinde erimeye neden olduğunu ve yüz bölgesinde yaşlanmaya bağlı oluşan doğal değişimin erken dönemde ortaya çıkmaya başladığını belirtiyor. Eksik dişler, reflüden diyabete kadar birçok hastalığa da davetiye çıkarıyor.