Güncelleme Tarihi:
Gülüş tasarımını yaparken, hastanın dişlerini tüm yüz bölgesi ile birlikte değerlendirmek gerekiyor. Bunu sağlamak için de bir takım başlıklar altında işlemler yapıyoruz.
Dişin, diş eti ve dudakların birbirleriyle olan ilişkilerini, kişinin yüz yapısına ve karakterine uygun şekilde dizayn ederek, her bireyde estetik ağız ve gülüş sağlıyoruz.
ağız ve gülüş estetiği için, hangi çalışmalardan faydalanıyorsunuz?
Günümüzde herkes gülüşüne daha çok önem veriyor, özellikle de gülüş tasarımı üzerinde işler yaparken şu çalışmalardan yararlanıyoruz;
Estetik Laminate Porselenler, son teknoloji ile donatılmış labaratuarlarda hazırlanan, diş kesilmeden veya 0,3 mm kadar pürüzlendirme yapılarak dişlere yapıştırılan porselen yaprakçıklardır. Çok ince olmaları, metal içermemeleri sayesinde gelen ışığın geçişine imkan verirlerken, bu özellikleri sayesinde de doğal dişlerden ayırt edilmezler.
Bilgisayar destekli olarak tasarlanan ve işlenen zirkonyumlar transparanlığı ve estetik görünüşüyle birlikte dayanıklılığı çok yüksek olan formüllerdir.
Tüm bu işlemler dişler üzerine az miktarda da olsa müdahale gerektirir, bu tür müdahalelerin olmamasını isteyen bir hasta için de ayrı bir seçenek estetik dolgu işlemleridir.
Gülüş tasarımında diş etlerinin simetrisi, gerektiği kadar görünmesi, uygulama yapılan birey için önem teşkil eder. Güldüğümüz zaman diş ve dişetinin birleşim sınırı görünmemelidir. Olması gerekenden daha fazla dişetinin görünmesi birey için estetik değildir. Bu sorun basit bir cerrahi işlem ile kolaylıkla düzeltilebilir. Günümüzde lazer destekli olarak yapılan bu işlemler hem kanamasız hem de ağrısız olması sebebiyle hastaya büyük bir konfor da sağlamaktadır.
Gülüş Tasarımında Botoks ve Dolgunun Önemi ( Tüm Yüz Estetiği )
Zamanla, yaş ilerledikçe dişlerdeki aşınma nedeniyle, çene ucu ve burun arasındaki mesafe (dikey boyut) azalır, burun kenarından aşağıya inen gülme çizgileri ( nazolabial bölgeler ) belirginleşir, yer çekiminin etkisiyle yanaklar aşağı doğru iner.
Dişler estetik laminalarla, beyazlatma tedavileri ile daha güzel yapılabilirken, yüzü bir bütün olarak değerlendirmek gerektiği için yenilenmiş pırıl pırıl bir gülümseme ile birlikte çevre dokuların da desteklenmesi tedaviyi tam bir sonuca ulaştırır.
Amaç; yeni bir yüz oluşturmaktan ziyade, doku kaybını tamamlamaktır.
Dudaklardaki doku kaybı, belirginleşen gülme çizgileri, elmacık kemik ve yanaklarda oluşan çökmeler dermal dolgu maddeleri ile doldurulurken, göz çevresi ve alında oluşan mimik çizgileri belirginleşmesin diye botoks uygulamasından yararlanılıyor. Bu şekilde yüzü bir bütün olarak değerlendirerek tedavi tamamlanıyor. Tüm bu işlemler de sonuç itibari ile 3 boyutlu bir gülüş tasarımını oluşturuyor.
Düzenli bir diş dizilimi olan bireyde sorun yalnızca görünen bir bölgede var olan diş eksikliği ise buna en güzel çözüm dental implantlar oluyor. Hem diğer dişlere her hangi bir müdahale yapılmıyor hem de kayba uğrayan dişli bölgedeki kemiğimiz de korunmuş oluyor. Tüm bunların hepsi de beraberinde hastaya estetik bir gülüş sağlıyor.
Çoklu diş eksikliklerinde ise implant sayısını arttırarak, hastaya üzerine yapılacak hareketli veya sabit protez seçeneği sunuluyor. Hastanın yüzüne en iyi şekilde uyumlandıran hareketli veya sabit protez seçeneği de kişinin yüzünü güldürecek sonuçlar doğuruyor.