Turkcell “Merhaba Umut” uygulamasıyla Birleşmiş Milletler’in bilgi ve iletişim sektöründen sorumlu kuruluşu ITU liderliğinde düzenlenen WSIS Prizes 2017’de ödüle layık görüldü. “Kültürel Çeşitlilik ve Kimlik, Dil Çeşitliliği” kategorisinde birinci olan Turkcell adına ödülü, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan ile birlikte ITU Genel Sekreteri Houlin Zhao’dan aldı.
#TurkcellTurkcell’in Suriyeli mültecilere yardımcı olmak üzere geliştirdiği ‘Merhaba Umut’ uygulaması, UNESCO-Pearson’un ‘Dijital Dünyada Okur-Yazarlık’ ödülleri kapsamında en iyi 14 uygulamadan biri seçildi. Merhaba Umut, dijital çözümler alanında dünyaya örnek olması ve insanlığa ilham vermesi amacıyla başta kendi internet sitesi olmak üzere UNESCO’nun tüm etkinliklerinde paylaşılacak.
#UNESCOTurkcell’in Suriyeli mültecilere yardımcı olmak üzere geliştirdiği ‘Merhaba Umut’ uygulaması, UNESCO-Pearson’un ‘Dijital Dünyada Okur-Yazarlık’ ödülleri kapsamında en iyi 14 uygulamadan biri seçildi. Merhaba Umut, dijital çözümler alanında dünyaya örnek olması ve insanlığa ilham vermesi amacıyla başta kendi internet sitesi olmak üzere UNESCO’nun tüm etkinliklerinde paylaşılacak.
#Turkcell2008 yılından bu yana düzenlenen Uluslararası Eğitim Forumu’nun, 5’incisi TED Ankara Koleji İncek Kampüsü’nde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve Ulusal ve uluslararası konuşmacıların katılımıyla gerçekleşti. Pandemiyle birlikte değişen eğitim modellerinin yanı sıra teknolojik materyallerin artan kullanımı ile iletişim yöntemlerinde değişimin hızlanmasının ele alındığı etkinlikte dikkat çeken konular dijital obezite ve veri tsunamisiydi.
#Dijital ObeziteCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Esnaf kardeşlerime müjde vermek istiyorum. Reformlar arasında küçük esnafa yönelik vergi muafiyeti de yer alıyor. Kuaför, tesisatçı, tamirci, gibi yaklaşık 850 bin esnafımızı gelir vergisinden muaf tutuyor, beyan yükümlülüklerini de kaldırıyoruz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlık ve yazılım alanında adım atılacağını söyledi ve iki yeni yapıyı duyurdu.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanUlaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, geçen hafta Youtube'un yasal merciler nezdinde Türkiye'de temsilci atayacağına dair duyuruda bulunduğunu anımsatarak, "Bu yaklaşımın diğer sosyal medya şirketlerine de örnek olmasını diliyor ve tıpkı ABD ve Avrupa'da olduğu gibi bulundukları ülkelerin yasalarına uyum göstermelerini bekliyoruz." dedi.
#GüvenlikCumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen '2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En kısa sürede diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz" dedi.
#YökYÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Engelsiz Üniversite Ödülleri için geçen yıl 80 üniversiteden farklı kategorilerde 668 başvuru yapılmış iken bu yıl 116 yükseköğretim kurumu tarafından yapılan başvuru sayısı 841'e ulaştı. Engelsiz üniversite dediğimizde sadece mekanla ilgili düzenlemeler değil, sosyal ve kültürel faaliyetleri de içinde barındıran bir üniversite tasavvur edilmeli" dedi.
#Üniversiteİçinde bulunduğumuz dönemde, pek çok lidere göre “tünelin sonundaki ışığa yaklaşmaktayız”. Karantinada geçirdiğimiz günlerin uzaması sonucu, tüm kesimlerde bir an önce günlük hayatın normale dönmesi beklentisi var. Ancak çoğu insanın hala fark etmediği ve asıl zorluk teşkil edecek konu; bazı şeylerin bir daha asla alıştığımız gibi olmayacağı…
#HürriyetErzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), dünyada en yaygın kullanılan Öğrenme Yönetim Sistemleri'nden biri olan "Blackboard" programında tüm dersleri tanımlayarak, 2019-2020 bahar dönemindeki dersleri dijital ortama taşıdı.
#Erzurum Teknik ÜniversitesiKız Kardeşim Projesi kapsamında yerel lezzetler üzerine çalışan girişimci kadınların desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen Yerel Lezzet Girişimciliği Destek Programı kazananları düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Toplantıda belirlenen kriterlere göre iş geliştirme hibesi almaya hak kazanan 11 girişimci kadına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölgesi Başkanı Evguenia Stoichkova, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır tarafından ödül verildi. Program kapsamında Türkiye genelinden 29 ilden restoran sahibi olan ve yerel lezzetler üzerine çalışan 114 girişimci kadının başvuruları değerlendirildi.
#Kız Kardeşim ProjesiYazar Toprak Işık, ülkemizde matematiğin yanlış sunumu nedeniyle sevilmediğini ve herkesin mutlaka mesleğiyle ilgili bir mutsuzluğu olduğuna işaret ederken, doğru karar vermede etkili eleştirel düşünmenin erken yaşlarda öğretilmesinin önemine dikkat çekiyor.
#BURSA“Oku”mamızı salık veren bir dinimiz var. Okumanın zekatı da paylaşmak, yani söylemek, yazmak.. Ve zaten bir medeniyet göstergesi okur-yazar olmak… Bize göre insan için okumanın en iyisi kendi kitabını okumak, varlığı tanımak. Anladığın kadarıyla amel etmek ise, verili özgür iradenle yazgıya kalem yontmak.. Öyle kolay iş değil; mesuliyet, sanat.. İncelikle eğilmek, öğrenmek gerek. Bu işe vesile olan her eser, her kimse mübarek.. Keza kaynakların “Rahmani” olanını seçebilmeli insan, ona eğilmeli. Emanet kıymetli, hayat önemli, zaman değerli…
#YazarCumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "İkinci 100 Günlük Eylem Planı Tanıtım Toplantısı"nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada; "İkinci 100 Günlük Eylem Planı'na göre, Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatları tamamlanarak işletmeye alınacak" dedi.
#Son DakikaMicrosoft Türkiye, sosyal yaşama katılımı artırmak üzere Uluslararası Down Sendromu Federasyonu, Habitat Derneği ve Güven Hastanesi iş birliğiyle Alanya’da, 25 down sendromlu çocuğa “Kodlama Saati” eğitimi verdi. Bilgisayar Bilimleri Eğitimi Haftası kapsamında gerçekleşen etkinliğe Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Microsoft Türkiye Kamu Sektörü ve Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. R. Erdem Erkul katıldı.
#AlanyaGelecekte iş dünyası beklediğiniz gibi bir yer olmayabilir. Hatta sadece birkaç yıl içinde sizden yeni beceri ve bilgiler beklenebilir. Artan iletişim olanakları, sayısallaşan dünya ve akıllı makinelerin yükselişi sektörleri dönüştürürken, geleceğin yeni nesil çalışanlarından beklenilenleri de kökünden değiştiriyor. Peki, 2020’lerde iş dünyasında hangi beceriler ortaya çıkacak? Bu değişime nasıl ayak uydurabiliriz? Cevap bu konuda hazırlanan en kapsamlı raporlardan biri olan ‘Gelecek Meslekleri için Beceriler 2020’de. Phoenix Üniversitesi’ne bağlı olarak çalışmalarını yürüten Gelecek Enstitüsü’nün yakın zamanda yayınladığı ‘Gelecek Meslekleri için Beceriler 2020’ raporunda önümüzdeki 10 yılda iş dünyasında belirleyici olacak 10 beceri ele alınıyor. IBM, Walt Disney, Electronic Arts gibi dünyanın alanlarında önde gelen şirketlerinin yanı sıra Stanford Üniversitesi uzmanlarının desteğiyle hazırlanan raporda, becerilerin değişmesine neden olan altı neden de sıralanıyor.
#İş DünyasıTÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) İzmir’de düzenlediği 20’nci Girişim ve İş Dünyası Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin öngörülebilirliğin azaldığı, güven ve güvenlikte olağanüstü sıkıntıların yaşandığı bir süreçten geçtiğini söyledi. Symes, "Veriler, ekonomik büyümenin ciddi boyutlarda yavaşladığını, işsizliğin uzun zamandır hiç olmadığı kadar yükseldiğini gösteriyor. Son iki haftadır hızlı bir şekilde yükselen döviz kurunun, enflasyon beklentileri ve dolayısıyla uzun vadeli faizler üzerinde yaratacağı olumsuz etkilerden fazlasıyla endişe duyuyoruz" dedi.
#TüsiadULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, katıldığı ’9. Uluslararası Elektronik Haberleşme Düzenleyiciler Konferansı’nda 10 yıl önce dünyada siber saldırı sayısının 50 bin, bugün ise 1 milyon adedi geçtiğini belirterek, siber güvenliğe önem vermenin zorunlu hale geldiğini söyledi.
TÜSİAD Başkanı Yılmaz, “ Gençlerimizi 21’inci yüzyıl becerileri ile donatmalıyız. Onları böyle donatmadan sosyal seviyenin gelişmesi, teknolojiye dayalı bir toplum olmamız mümkün değil. Bu donanımla rekabetçi seviyede değiliz. Gençlerin hayata hazırlanması konusunda okullara eğitimcilere, karar alıcılara büyük görev düşüyor. İş dünyasında, hayatta onlara zorunlukların üstesinden gelecek niteliklerin kazandırılması için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.
#TÜSİAD