Bölgede 500 milyar dolar potansiyel rezerv bulunduğu ileri sürülen ve Orhaneli’nin kaderini değiştirilmesi öngörülen Maden OSB Projesi, askıda duruyor. Bölgeye yatırımcı aranıyor. Projenin iş insanları tarafından rantabl bulunmadığını söyleyen Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, bölgede yönetim oluşturamadığını ve herhangi bir icraat yapılamadığını kaydetti.
#Serhat TEZCANİzmir’in Bayraklı ilçesindeki Saime Sultan Yalısı’nda, işletmecisinin deniz kıyısındaki hazine arazisi üzerine koyduğu öne sürülen platformlar nedeniyle belediye ekiplerince yıkım gerçekleşti. Aynı gün düğün yapacak olan vatandaşlar iş makineleriyle karşılaşınca düğünü iptal ettikleri belirtildi.
#İzmirİzmir’in Bayraklı ilçesindeki Saime Sultan Yalısı’nda, işletmecisinin deniz kıyısındaki hazine arazisi üzerine koyduğu öne sürülen platformlar nedeniyle belediye ekiplerince yıkım gerçekleşti. Aynı gün düğün yapacak olan vatandaşlar iş makineleriyle karşılaşınca düğünü iptal ettikleri belirtildi.
#Saime Sultan YalısıDevlet hazinesine ait olan tüm topraklara miri arazi ismi verilir. Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinde kullanılmaya başlayan bu kelime, günümüzde "devlet arazisi" ismi ile de bilinir. Miri kelimesinin sözlük anlamı ise, "hükümetin ve hazinenin malı olan" olarak bilinir. Miri arazilerin mülkiyeti devletin kendisine aittir. Miri arazi nedir, kaça ayrılır ve bölümleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
PANDEMİ sürecinde bazı vatandaşların imarı olmayan hazine, orman ve tarım arazilerine kaçak villalar yaptığı tespit edildi. Silivri Belediyesi ise o kaçak yapılardan birinin yıkımını gerçekleştirdi. DHA ekibinin görüntülediği villalarda havuz ve park alanlarının olması dikkat çekti. Vatandaş ise yapıların nedenini, pandemi nedeniyle şehirden uzaklaşma isteğine bağladı.
#PandemiKoronavirüs salgını nedeniyle bazı vatandaşların yaptıkları akıllara durgunluk verdi. Pandemi sürecinde bazı vatandaşların imarı olmayan hazine, orman ve tarım arazilerine kaçak villalar yaptığı tespit edildi. Silivri Belediyesi ise o kaçak yapılardan birinin yıkımını gerçekleştirdi. DHA ekibinin görüntülediği villalarda havuz ve park alanlarının olması dikkat çekti. Vatandaş ise yapıların nedenini, pandemi nedeniyle şehirden uzaklaşma isteğine bağladı.
#Devlet ArazisiBOLU'da, kaçak yapılaşma nedeniyle yıkımın yapılacağı At Yaylası'nda, yolu kapatan bir grupla jandarma arasında arbede yaşandı. Ekipler, gruptakilerin ikna edilip yolun açılmasıyla yayladaki tel örgüleri ve çitleri yıktı. Bazı vatandaşlar da kendi imkanlarıyla tel örgü ve çitleri kaldırdı.
#BoluKKTC’de bir buçuk yıldır görevde olan dört partili koalisyon hükümeti, küçük ortak Demokrat Parti Lideri ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın, oğlu Rauf Denktaş’ın sahibi olduğu özel üniversiteye bakanlık yetkisini kullanarak kamu arazisi kiralaması nedeniyle dağıldı. Denktaş bakanlıktan istifa ederken, büyük ortaklardan Halkın Partisi Lideri, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay hükümetten çekilme kararı aldı.
#GazetehaberleriKKTC’de bu hafta sonu yapılacak parlamento seçimlerinin en renkli adayı, Ada’nın sosyal medya fenomeni Çetin Sadeli oldu. Siyasi partilerin tümünü yolsuzluk ve hırsızlıkla suçlayan Çetin Sadeli, başkent Lefkoşa’dan bağımsız milletvekili adayı. “Yiyenler gidecek, hepimiz yiyeceğiz” sloganıyla reklam filmi hazırlayan Çetin Sadeli’nin ne kadar oy alacağı merak konusu. Sadeli, her partinin içinde “yiyenler” olduğunu belirterek, “Ben seçildikten sonra tüm yiyenler benim liderliğimde toplanacak, iktidara geleceğiz” diyor.
#Çetin SadeliİZMİR’in Çeşme İlçesi’ndeki devlet hastanesi yeni binaya taşınınca, "Çeşme Alper Çizgenekat Devlet Hastanesi" olan adı "Çeşme Devlet Hastanesi" olarak değiştirildi. İsim değişikliğine gösterilen tepkiler üzerine, İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, bu durumun yasal mevzuat gereği olduğu bildirildi.
Bir barajın nasıl yapılması gerektiğini biliyoruz. Yapım aşamasıyla ilgili kurallar belirlenmiş. Ama suyun gücü unutulmuş. O suyun o santraldan geçtikten sonra nasıl güvenli bir şekilde salınacağı, kimin sorumluluğunun hangi noktada başlayıp sona ereceği, bu işi hangi kurumun kontrol edip denetleyeceği hepsi unutulmuş.
BAĞCILAR’da kentsel dönüşüm 1992’de başladı. Çünkü o tarihe kadar Bakırköy Belediyesi´ne bağlı bir yerleşim yeriyken, Kirazlı, Güneşli ve Mahmutbey semtlerinin birleştirilmesi sonucu ilçe oldu. Belediye olduğunda 278 ahır ve mandıra, kereste atölyeleri ve ağır sanayi fabrikaları vardı. Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı “Sancılı bir dönüşüm hikayesi yaşadık. 15 tane 5 yıldızlı marka otel de yolda” diyor.