O isim mevzuat gereği değişmiş

Güncelleme Tarihi:

O isim mevzuat gereği değişmiş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2015 01:08

İZMİR’in Çeşme İlçesi’ndeki devlet hastanesi yeni binaya taşınınca, "Çeşme Alper Çizgenekat Devlet Hastanesi" olan adı "Çeşme Devlet Hastanesi" olarak değiştirildi. İsim değişikliğine gösterilen tepkiler üzerine, İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, bu durumun yasal mevzuat gereği olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı tarafından Çeşme’de yeni yapılan ve 27 Mayıs 2015 tarihinde açılan hastanenin tabelasına, eski ismi olan Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi yerine "Çeşme Devlet Hastanesi" yazıldı. Seçim öncesinde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın da aralarında bulunduğu davetlilerin katıldığı törenle açılan 75 yataklı hastaneye "Çeşme Devlet Hastanesi" ismi verilmesine tepki gösterenler oldu. Çeşme’de 1994 yılında boğularak hayatını kaybeden Alper Çizgenakat’ın kardeşi Müge Çizgenakat, sosyal medyada kampanya başlattı. Kampanyaya binlerce kişi destek oldu. Gelişmelerin ardından İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada hastaneye yeni bir bina yapıldığına dikkat çekilerek mevzuat gereği eski ismin yazılamayacağı bildirildi.

Haberin Devamı

O isim mevzuat gereği değişmiş

YAZILI AÇIKLAMA

İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nce yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"1994 Yılında Çeşme ilçemiz halkının sağlık ihtiyaçlarının karşılanması için devlet arazisi üzerinde, devlet kaynakları kullanılarak Çeşme ilçemizde devlet hastanemiz hizmet vermeye başlamıştır. Çeşme Alper Çizgenakat Hastane Gönüllüleri Derneği yetkililerinin ve halkın göstermiş oldukları ilgi, destek ve tevazu sebebi ile ve o zamanın yasalarının da imkan veriyor olması hasebi ile hastanenin adının da Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi olarak konulması uygun bulunmuştur. 2015 Yılına kadar hastanemiz aralıksız olarak ilçe halkımızın sağlık ihtiyaçları için hizmet vermiş, bu süre zarfında dernek de büyük bir özveri ile çalışmış ve hastanenin birçok eksik ve ihtiyacında yardımlarını esirgememiştir. Derneğin sadece eski hizmet binasına katkıda bulunmakla kalmayıp yeni hizmet binası içinde maddi manevi desteklerini esirgemiyor olmalarından minnettarlık duyulmaktadır. İhtiyaçları daha iyi karşılamak ve yeni standartlarda hizmet verebilmek için 27 Mayıs 2015 tarihinde hizmete açılan yeni hizmet binası eski hizmet binasının yanında devlet arazisi üzerinde, devlet imkanları kullanılarak inşa edilmiştir. Hastane tamamı ile eski hizmet binasından yeni binaya taşınmış olup eski bina ile hiçbir bağı kalmamış, eski binanın tasarrufu konusunda yetkililer tarafından yeni projeler için değerlendirme aşamasına geçilmiştir. Yeni hizmet binasının adının değerlendirilmesi gündeme geldiğinde Sağlık Bakanlığına Bağlı Hastaneler ile Hastanelerin Bazı Bölümlerine Ad Verilmesi Hakkında Yönergenin 2. Kısım Madde 3 b) gereğince; ’Yatırım programında yer almak kaydıyla Bayındırlık birim fiyatına göre inşaat keşif bedelinin yüzde 50 ve üzerinde mali yardımda bulunan hayırseverin ismi verilir’ denilmesinden ötürü yasal mevzuat gereği yeni hizmet binasının adı ’Çeşme Devlet Hastanesi’ olarak belirlenmiştir. Yeni binanın da hizmetleri konusunda her zaman fikir birlikteliği ve dayanışma içerisinde Çeşme halkının sağlığı ön planda tutularak hareket edilmektedir."

Haberin Devamı

ALPER ÇİZGENAKAT KİMDİR?

Alper Çizgenakat 1994 yılında Çeşme’deki evlerinin havuzunda yüzerken boğuldu. İlçede hastane olmadığı için müdahale yapılamadı ve o dönem sağlık ocağında da yeterli ekipman yoktu. Aile daha sonra ’başka ölümler olmasın’ diyerek hastane yapılması için kampanyası başlattı. İzmir’den çok sayıda hayırsever hastane projesine maddi ve manevi destek oldu. Çizgenakat’ın annesi de hastane gönüllüleri derneği kurarak bu çalışmaları uzun süre devam ettirdi. İlçenin ihtiyacını karşılayacak olan 25 yataklı hastaneye daha sonra cihaz alımları için kampanyalar düzenlendi. Hastane yenisi yapılana kadar burada hizmet verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!