Türkiye’nin ilk yırtıcı safari parkı Gaziantep’te açılıyor. Parkta, Afrika’daki ünlü Sergengeti Milli Parkı’ndaki gibi aslanlar özgürce gezecek, 8 bin vahşi hayvan yaşayacak... Parkın sloganı da “Serengeti’ye kadar gitme, Gaziantep’e gel” olacak.
#GaziantepSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), Meksika'da ilk insan ölümü doğrulanan kuş gribinin bir alt türü olan A(H5N2) virüsüne ilişkin “Vakayla ilgili ayrıntılar, özellikle temaslılarla ilgili yapılan takipler, henüz daha sonuçlanmış değil. İlk sonuçlanan raporlarda temaslılarda benzer bir virüsün varlığına dair testler negatif çıkmış. Dolayısıyla insandan insana bulaştığına dair bir bilgi yok. Gripten korunmak için ne yapmamız gerekiyorsa onları yapmamız gerekiyor. Anormal bir durum görmüyorum” dedi.
#Prof. Dr. Tevfik ÖzlüSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), Meksika'da ilk insan ölümü doğrulanan kuş gribinin bir alt türü olan A(H5N2) virüsüne ilişkin “Vakayla ilgili ayrıntılar, özellikle temaslılarla ilgili yapılan takipler, henüz daha sonuçlanmış değil. İlk sonuçlanan raporlarda temaslılarda benzer bir virüsün varlığına dair testler negatif çıkmış. Dolayısıyla insandan insana bulaştığına dair bir bilgi yok. Gripten korunmak için ne yapmamız gerekiyorsa onları yapmamız gerekiyor. Anormal bir durum görmüyorum” dedi.
#Tevfik ÖzlüGüney Amerika gezegenimizdeki yaşamın ne kadar zengin olduğunu ve de olabileceğini gösteren bir müze gibi. Birçok ülkeyi ve bölgeyi görmüş biri olarak Ibera Milli Parkı’nda yaşadığım deneyimi rahatlıkla en üst sıralara koyabilirim. Bölgenin ikonik canlısı tabii ki jaguar. Kendiyle birlikte birçok türü ve elbette eşsiz Ibera Deltası’nı yeniden var etmiş. Yolunuz oralara düşerse yerel halkın arasına karışmayı ve köylerde vakit geçirmeyi de ihmal etmeyin.
#Güney AmerikaDünyada bulunan kuşların boyutları cinslerine göre değişebiliyor. Araştırma yapanlar en büyük kuşların cinslerini öğrenmek istiyor. Kuş cinslerini araştıranlar boyut olarak büyük olan kuşların isimlerini öğrenmek istiyor. Kişiler internet sitelerinde araştırma yaparak en büyük kuşları araştırarak doğru bilgilere ulaşmak istiyor. En büyük kuşlar nelerdir? En büyük kuş türleri ve isimleriyle ilgili tüm detayları derledik.
#En Büyük Kuşlar NelerdirDevekuşu dünyanın en özel ve aynı zamanda koruma altında olan kuş türleri içerisinde yer almaktadır. Diğer kuş türlerine göre ayrıca daha büyük bir yapıya sahip olduğunu ifade etmek mümkün. Peki deve kuşu nedir, ne yer ve nasıl beslenir? Deve kuşu neden uçamaz ve ne kadar yumurtlar özellikleri hakkında bilgileri derledik.
#Deve KuşuTaklaman çölü Dünya'nın en ünlü çöllerinden biridir. Taklaman çölü oldukça büyük bir çöldür. Hal böyle olunca çöle her yıl pek çok kişi merak ederek ziyaret etmektedir. Taklaman çölü hakkında bilgi edinmek isteyenler son aylarda en çok araştırdığı konulardan biri de Taklaman çölünün nerede olduğudur. Peki, Taklaman çölü nerede ve hangi kıtada? Taklaman çölünün sıcaklık, iklim, canlıları ve bitki örtüsü bilgileri nedir? İşte, Taklaman çölüne dair bütün detayları sizler için derledik.
#Taklamakan Çölü Nerede Ve Hangi Kıtada?Sina çölü, birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Özellikle, konumu bakımından önem taşıyan yerler arasındadır. Bu bakımdan, Sina Çölü'nün yeri, konumu, bitki örtüsü gibi birçok özelliğini öğrenebilir ve fikir sahibi olabilirsiniz. Sina Çölü'nü detaylarıyla derledik.
#Sina Çölü NeredeEvrim bize atalarımızdan büyüleyici bir insan anatomisi bıraktı ama çeşitli kusurlar ve ufak tefek teknik sorunlar da yok değil. Kulaklarımız sağır olabiliyor, kendi boğazımız bizi boğabiliyor, derimiz yaşlandıkça hasar görüyor, dizlerimiz de vücut ağırlığımızı taşıma konusunda çok başarılı değil... Peki hayvanlar krallığındaki diğer canlılar derdimize deva olabilir mi? Anatomi uzmanı Alice Roberts, mükemmel insan bedeninin neye benzeyebileceğini araştırdı:
#BilimGünümüzde sokakta oyun oynama, sahilde oturma, mahalleden arkadaşlarla ‘bahçeye dalma’ gibi imkânlara sahip çocuklar şanslı sayılıyor. Fransız film ve fotoğrafçılar Alain Degre ve Sylvie Robert'ın kızları Tippi Degre'nin hikâyesi, bir çocuğun dış dünyayla baş başa bırakıldığında neler olabileceğiyle ilgili hayal gücünün ötesinde sonuçlar ortaya koyuyor. Bugün 27 yaşında olan Tippi Degre’nin hikâyesini okuduğunuzda çocukluğunu dışarıda oynayarak geçirmek ne demekmiş bir daha düşüneceksiniz... İşte Tippi Degre’nin ilginç hikâyesi...
#Tippi DegreRüzgâr sörfçüsü Lena Erdil, antrenmanları için yıl boyunca dünyanın dört bir yanına seyahat ediyor. Geçen günlerde Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town kentine gitti. Yedinci kez gittiği kentle duygusal bir bağ kurduğunu ifade eden sporcu Erdil, son seyahatinin izlenimlerini ve kentin bilinmeyen yönlerini Hürriyet Seyahat için yazdı. İşte Lena Erdil'in gözünden Cape Town...
#Seyahat‘Olur mu?’ demeyin, olur... Ama İzmir’de... Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli Sasalı’da kurduğu İzmir Doğal Yaşam Parkı, ‘Kara Kıta’yı, gitmek için zamanı ve imkânı olmayanların ayağına getiriyor. Üstelik sivillere 3,5, öğrencilere ise sadece 1,25 TL’ye... 0-6 yaş grubu, engelliler, gazi ve şehit yakınlarına ise ücretsiz.
#Africa SafariDevekuşları kafaları kuma gömerek saklanıyor mu? Devekuşları tehlike anında kafalarını kuma gömerek geçmesini mi bekliyorlar? Devekuşları kafalarını kuma gömüp ne yapıyorlar? İşte devekuşları neden kafalarını kuma gömdüklerinde saklandıklarını sanırlar sorusunun cevabı..
#Devekuşları Neden Kafalarını Kuma Gömdüklerinde Saklandıklarını Sanırlar?Üç kadın, Afrika ve safari... Akşam yemeğini yedik, otelin verandasında içkilerimizi içiyoruz. Nehir önümüzden usulca akıp gidiyor. Karşı kıyıda egzotik ağaçların altında aheste aheste yürüyen fillere takılıyor gözüm. Ne de düzenli yürüyorlar... İşte tüm bu ihtişamı üç kadın Afrika ve safari seyahatimizde yaşadık. Sonuç; Afrika virüs gibi... Bir kez kanınıza girerse, hep geri gelmek istiyorsunuz...
#SafariDevekuşları kafaları kuma gömerek saklanıyor mu? Devekuşları tehlike anında kafalarını kuma gömerek geçmesini mi bekliyorlar? Devekuşları kafalarını kuma gömüp ne yapıyorlar? İşte devekuşları neden kafalarını kuma gömdüklerinde saklandıklarını sanırlar sorusunun cevabı..
#DevekuşuNeden beş parmağımız var? Ölü taklidi yaparak köpekbalığı saldırısından kurtulma ihtimalimiz var mı? Bir gökdelenin boyunu nasıl ölçebilirim? Tavşanlar neden zıplar? Daha hızlı yüzmemizi sağlayacak mayo yapılamıyor mu? Kahverengi ve beyaz şeker arasındaki fark nedir? İşte bilim dünyasının ışık tuttuğu ve çok sorulan o soruların yanıtları...
#Neden Beş Parmağımız Var?Aslan, gergeden, buffalo, leopar ve fili, yani Afrika’nın ‘Büyük Beşli’sini bir arada görebileceğiniz nadir doğa parklarından Ngorongoro. Tanzanya’nın kuzeyinde, 20 kilometre çapındaki volkanik bir ovada. Okurumuz Erdoğan Özen gitti, izlenimlerini yazdı.