2024-2025 MEB okul ders saatleri değişti mi, kısaldı mı sorusunun yanıtı son dakika açıklamalarıyla yakından takip ediliyor. Konuyla ilgili olarak İstanbul Valiliğinden önemli bir duyuru geldi. Buna göre İstanbul'da bazı okullarda ders süresi değiştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı valiliklere okulların başlama bitiş saatlerine ilişkin genelge gönderdi. Genelgede, mevzuat hükümleri uyarınca yaz saati uygulamasının devam ettirilmesi nedeniyle "kış saati" şeklinde düzenleme talebine ilişkin olarak il bazlı mesai ve ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatıldı. Okullarda ders saatleri planlanırken gün doğumu ve batımı saatleri ile toplumsal şartların göz önünde bulundurulması gerektiği bildirildi. Açıklamayla beraber gözler İstanbul, Ankara, İzmir ve 81 ilde okul saatleri değişiyor mu? sorusunun yanıtına çevrildi. Türkiye'de kalıcı yaz saati uygulamasının devam etmesi nedeniyle, öğrenciler için yeniden kış saatine geçilmesi tartışmaları kamuoyuna yansımıştı. Peki, ders saatleri kısalıyor mu, uzuyor mu? Okul başlama ve bitiş saati kaç olacak? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Ders Saatleri Değişiyor MuHaftalık ders saatleri yeni müfredatın açıklanmasıyla merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Model" kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredat ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni müfredat ile ders saatleri değişiyor mu? sorusu da gündemdeki yerini aldı. Tekin, yeni müfredatın gelecek eğitim öğretim yılından itibaren kademeli şekilde uygulanacağını söyledi. Müfredat hazırlık aşamalarının sorulması üzerine Bakan Tekin, bu konudaki çalışmaların başlangıç noktasının uzun yıllar öncesine dayandığını, 2017 müfredat değişikliğinin de bunun bir ilk adımı olduğunu anlattı. Peki, Ders saatleri 2024 artacak mı, azalacak mı?
#Ders Saatleri 2024İş değiştirmek son dönemde popülerlik kazanan bir kariyer alışkanlığı haline geldi. Özellikle Y ve Z kuşağı, bir iş yerinde üç yıldan fazla çalışmayı daha az maaşı kabul etmek, başarısızlık ve kendini geliştirememek olarak görüyor. Peki genç yeteneklerin yanı sıra uzun yıllardır çalışma hayatının içinde olan kişilerin de artık tercih etmeye başladığı bu yöntemin artı ve eksileri neler? Uzmanlarımıza ve çalışanlara ‘Sürekli iş değiştirmek iyi mi kötü mü?’ sorusunu yönelttik.
#İş DünyasıKoronavirüs yüzünden bir buçuk yıldır ailelerinin yanında kalan milyonlarca öğrencinin yanı sıra, çiçeği burnunda fakülteliler de eğitim görecekleri kentlere akın etmeye başladı. İyi bir üniversite kadar güvenli, temiz ve ekonomik bir yurt bulabilmek de öğrenci ve velilerinin en büyük sorunu. hurriyet.com.tr muhabiri, Türkiye'nin en büyük öğrenci kenti İstanbul'da, bir üniversiteli gibi "Ev ya da yurt fark etmez yeter ki güvenli barınacak bir yer bulayım" diye sokağa çıktı... İşte ortaya çıkan manzara...
#ÜniversiteMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Selçuk, 'Tatil uzayacak mı?' sorusuna "Uzaktan eğitimin uzayıp uzamaması konusu Bilim Kurulu'nun dünya ve Türkiye'deki gelişmeleri izleyip alacağı tavsiye kararlara bağlı olacak. Biz bu kararları alırken tek başımıza almıyoruz. Tüm bakanlıklar eşgüdümlü alıyoruz." yanıtını verdi. 'Tercihim sınavları ertelememek' diyen Bakan Selçuk, 3 adet sınav planlarının olduğunu söyledi. Selçuk, "Biz sınavı yüz yüze yapılan eğitimlerden yapacağız." derken EBA sisteminde eğitimlerin 23 Mart günü saat 09.00'da başlayacağını söyledi.
#Milli Eğitim Bakanı Ziya SelçukHavaların ısınmaya başlaması ve yaz mevsimine iyice yaklaşılmasıyla birlikte en çok araştırılan konulardan biri de okulların ne zaman kapanacağı oldu. Milyonlarca öğrenci ve aileleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okulların ne zaman yaz tatiline gireceğini merak ediyor ve detayları araştırıyor. Peki, 2019 yaz tatili ne zaman? Okullar ne zaman kapanacak?
#Okullar Ne Zaman Kapanacak?Sınav sonuç kâğıdını doğru okumak ve tercihte bulunmak, sınav kadar zor. Hangi bölüme, hangi puanla yerleşeceğini, üniversitelerin imkânlarını, özel şartları bilmeden, ölü tercih yapmadan bir seçimde bulunmak için sınav kâğıdınızdaki bilgilerin ne anlama geldiğini iyi bilmeniz gerekir. Tercih yaparken izlemeniz gereken 7 adım var. Bu adımları dikkatle atın ve listenizi kontrol edin.
#SınavGençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç (39) 2002 genel seçimlerinde en genç milletvekili olarak Meclis’e girmişti. Üç dönemdir milletvekilliği yapan ve son olarak bakanlık makamına oturan Kılıç, ‘genç bakan’ olmanın dışında eşi ve çocuklarına çok düşkün bir aile babası. Bugünlerde bambaşka bir heyecan yaşıyor. 10 gün sonra üçüncü çocuğunu kucağına alacak. Yine erkek bebek bekleyen Melike Nur ve Suat Kılıç çifti, bebeklerinin adını da Hürriyet’e açıkladı: Suat Melik
Zorlu maraton geride kaldı. Şimdi sıra üniversiteye adım atmakta. Bunun yolu da doğru tercihten geçiyor. Bu haftanın gündemi "tercih" olacak. Bu konuda uzmanlar, adaylara ipuçları veriyor. Tercihlerinizi yaparken, hangi yolu izlemeniz, nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda onların uyarılarını okuyun.
Çoğumuzun ne olduğunu bilmeden gün içinde defalarca tekrarladığı “Stresliyim”, “Stres altındayım”, “Stres yüzünden” gibi sözler aslında önemli bir tıbbi terim. Kelime anlamı ‘baskı’ olan stres hakkında her şeyi, İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Özkan’la konuştuk .