Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, Uzak Doğu pazarına deri ürünleri ihracatında ilk hedefin Güney Kore'ye kürk ve deri giysi ihracatını artırmak olduğunu söyledi.
#Ege Deri Ve Deri Mamulleri İhracatçıları BirliğiÜniversite sınavında ilk 100 bine giren öğrenciler, Türkiye’de sadece Ege Üniversitesi’nde olan ve 21 öğrenci kontenjanı bulunan deri mühendisliğini tercih etmeleri durumunda, her ay net asgari ücretin yarısı ile tamamı arasında değişen tutarlarda karşılıksız burs ve iş imkanından faydalanacak.
#Deri İhracatçılarıTekstil, hazır giyim ve deri ihracatçı birlikleri ile Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası'nın (TTSİS) başlattığı "Tekstil ve Deri Mühendislerinin Sektöre Kazandırılması Çalışmaları" kapsamında, Anadolu ve fen lisesi rehber öğretmenleri ve okul müdürlerine yönelik tanıtım semineri düzenlendi.
#TekstilDünya genelinde sermayenin batıdan doğuya göçü ihracatçı sektörlerin Uzakdoğu’ya yönelmelerine yol açıyor. Deri ve deri mamulleri sektörü de önümüzdeki süreçte Güney Kore üzerinden Uzakdoğu’ya odaklanacak.
#Ege Deri Ve Deri Mamulleri İhracatçıları BirliğiDeri sektörü son günlerde mezbahalarda kalan derileri tartışıyor. Bir taraf deri ihracatına 2017’de getirilen 500 dolarlık fonun etkisi olduğunu söylerken, diğer taraf dünya çapında deriye olan ilginin azaldığını ifade ediyor. Ancak bazı mezbaha sahipleri, ellerinde kalan derileri ihraç edemezlerse çöpe atmaktan başka çareleri kalmadığını belirtiyor.
#GazetehaberleriSon 3 takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 1 milyon doların üzerinde olan mal ihracatçısı firmaların temsilcilerine, ihracat tutarlarına göre değişen sayıda hususi damgalı pasaport verilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte, ihracatçılara verilecek yeşil pasaportla ilgili detaylı bilgiler
#Yeşil PasaportRusya’daki ekonomik kriz ve Türkiye ile bu ülke arasındaki siyasi gerilim nedeniyle zorlanan ‘deri ve deri mamülleri’ ihracatçıları, yeni pazar bulmada başarılı oldu. İlk üç ayda, önceden ihracat yapılmayan Avrupa, Afrika ve AB ülkelerine ihracat patladı. Çin ve Hong Kong ise mercek altında.
#DeriRUSYA’ya ihracat yapan deri üreticilerinin son dönemlerde yaşadığı krizden çıkış formülü İtalya, Çin ve Amerika olacak. Hürriyet gazetesinin “Zeytinburnu ‘Deri’n Yaralı” haberiyle gündeme getirdiği İstanbul Zeytinburnu’ndaki kapanan deri konfeksiyonlarının biran önce yeni pazarlara yönelmesi gerektiğinin altını çizen Türkiye Deri Sanayicileri Derneği ve Deri Tanıtım Grubu Başkanı Erdal Matraş, “Sektörün büyümesi için rotayı değiştirip yeni pazarlara odaklanmalı” dedi.
#RusyaAntalya Duacı'da bir klinik otelde diyet programı uygulanırken yaşamını yitiren 143 kilo ağırlığındaki Kamil Can Koşar'ın cenazesi İstanbul'da toprağa verildi. Sağlık Bakanlığı Zayıflama merkezi adı altında ruhsatlandırdığı herhangi bir sağlık merkezi bulunmadığını açıkladı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Rusya’ya dönük rubleyle ticaret projesine Türk bankalarının desteği, tekstil ve konfeksiyon ihracatçılarının hedefini büyüttü. İTKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, rubleyle yapılan ticaretin yaygınlaşmasıyla birlikte Rusya’ya hazır giyim ihracatının önümüzdeki 5 yılda 260 milyon dolardan, 5 milyar dolara çıkartılabileceğini söyledi.
Deri sektöründe son 5-6 yıldır ihracat rakamlarının değişmediğinden yakınan İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Lemi Tolunay, "1992’de genel ihracat içinde sektörün payı yüzde 4.5’ti. Bugün yüzde 1. Gelinen noktada 4.8 milyar dolarlık ihracat yapmamız gerekirken, 1.2 milyar dolar ihracat yapıyoruz. Küresel rekabete ayak uyduramıyoruz" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de tekstilcilerle yaptığı toplantıda Merkez Bankası Başkanı'nın görev değişikliği konusundaki sözleri gündeme damgasını vurdu. Erdoğan'ın kur politikasından yakınan tekstilcilere, “Merkez Bankası Başkanı'nın değişimi ile birlikte kur politikasında da değişikliklik olacağını düşünüyoruz” dediği yolundaki haberleri işadamları kısmen doğrularken, AKP'liler doğrulamadı.