Van’da meydana gelen çığ felaketinde şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Ufuk Deniz’in Kastamonu’daki baba evine acı haber verildi. 7 aylık asker olduğu öğrenilen Şehit Ufuk Deniz’in, çığ bölgesine gittiği sırada annesini aradığı ve helallik istediği öğrenildi.
#Jandarma Uzman Onbaşı Ufuk DenizKaradeniz, yüksek dağları, zengin kültürel mirası, taş evleri ve misafirperver halkıyla her mevsim farklı bir hikâye anlatıyor. Ancak sonbaharda olağanüstü manzaralarıyla adeta başka bir dünyaya dönüşüyor. CNN Travel editörleri, Bolu’dan Artvin’e kadar uzanan bölgede, tam da şu sıralar keşfe çıkılacak 5 noktaya değinerek güzel bir rota hazırladı. İşte güz mevsiminin bölgede en çok yakıştığı adresler...
#SeyahatÇullama, çiğ dolma, uzak helva, çeşit çeşit deniz ürünleri... Bozcaada’nın kendisine özgü, Türk ve Rum kültürlerinden etkilenen, hikâyeli zengin bir mutfağı var. Son yıllarda evlerde ve restoranlarda pişen yemekler değişse de uzun süre anakaradan kopuk yaşadıkları için ada halkı mutfak kültürlerini korumayı başarmış.
#Ebru ErkeGastronomik bir et lokantasında veya yıldızlı bir restoranda hissettiren bir sofradayız. Çeşme’de bir plajın restoranında... Mekân Momo, şef ise Mert Seran. Momo’ların menüsü bir plajda olmasını beklediğimizin çok çok üzerinde.
#Ebru ErkeHava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi besin zehirlenmesi vakalarını da tetikledi. Bulantı, kusma, karın ağrısı, halsizlik ve ishal ile kendini gösteren besin zehirlenmeleri, her ne kadar hafif seyreden bir hastalık olsa da bağışıklık sistemi zayıf olanlarda, çocuklarda ve yaşlılarda ölüme kadar götürebilecek tablolara neden olabiliyor.
#Buğra BuyrukcuYaz tatilinde otellerin vazgeçilmezi, açık büfe ve sınırsız yemek. Ancak, bu yiyecekler ölümcül et yiyen bakteriden tutun listeria bakterisine kadar birçok bakteriyi içerebilir ve ölüme kadar götürebilir. Uzmanlar özellikle de iyi pişmemiş etler, süt ürünleri ile çiğ kabuklu deniz ürünlerine dikkat çekiyor.
#Yaz TatiliGünümüzde depresyon gibi düşük ruh hali ve çaresizlik semptomlarından şikayetçi olan insanların sayısı artıyor. Yapılan araştırmalar, her beş kişiden birinin depresif semptomlar yaşadığını gösteriyor. Finlandiya'da yapılan yeni bir çalışma ise depresyonun, soğuk algınlığı veya grip gibi bulaşıcı olabileceğini ortaya çıkardı. Bu durumun nasıl gerçekleştiği ve nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunu uzman Psikolog Deniz Mutlu ile mercek altına aldık.
#SağlıkKavurucu sıcaklarla birlikte gündemimize giren sağlık sorunlarından biri de yaz ishalleri. Hijyenik olmayan havuz suyunun yutulması, sıcakta bekleyip bozulan gıdalar ve seyahatler sırasında bilmediğimiz yerlerde yediğimiz içtiğimiz besinler, yaz ishallerinin oluşmasına zemin hazırlıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için hayati riski de beraberinde getiren yaz ishallerine karşı önlem almak şart.
#Buğra BuyrukçuTinos Adası’ndaki To Thalassaki lokantası bence tüm Akdeniz’in en iyilerinden. Onu benim için özel kılan sadece şefi Antonia Zarpa’nın yemek zevki ve yaratıcılığı değil, ürün kalitesi. Özellikle de sebze, meyve ve tahıl ürünleri... Olağanüstü peynirlerini de kendileri yapıyorlar.
#LokantaCHP Sözcüsü Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yaptığı ziyarette gerçekleşen görüşmelere ilişkin, "Gezi, Sinan Ateş cinayeti, Şenyaşar Davası ve kayyumlar gündeme getirildi. Genel Başkanımız, temmuz ayında asgari ücrete mutlaka zam gerektiğini iletti" dedi.
#CHPÇevredeki amber ağaçlarından aromatik özler, sous vide tekniğiyle pişirilen lagos, cibes otlu tempura… Lov Faralya mutfağında bölge malzemeleri civarda görmeye alışık olmadığımız kadar iyi tekniklerle işleniyor. Bu lezzetlerin yanına bir de Bali konseptli dekorasyon ve sanatsal etkinlikler eklenince ortaya akıllarda iz bırakan anlar çıkıyor.
#AkdenizGeçen hafta size Maçakızı’ndaki Med Bodrum festivalinden bahsettim. Sanat, müzik, sürdürülebilirlik ve gastronomi festivalin konu başlıklarıydı. Bu haftaki yazım sadece bu etkinliğin gastronomi kısmı üzerine. Dünyaca ünlü konuk şeflerin elinden tattığım lezzetlerin arasında olağanüstü bir yumurta da vardı, fermente yerelması mantı da…
#Vedat Milor