Bitki çayları sağlığımızın korunması ve keyifsizlik gibi sıkıntıların giderilmesi için kolay hazırlanan çay çeşitlerinden birisidir. Uzun yıllardır tüketilen bitki çaylarının nasıl hazırlanacağının bilinmesi de çok önemlidir. Bu nedenle bitki çayı demlemenin püf noktaları sıklıkla araştırılmaktadır. Peki, bitki çayı nasıl demlenir, nasıl kaynatılır? Demlikte bitki çayı nasıl yapılır? Bitki çayının nasıl demlendiğini sizlere detaylıca derledik.
#Nasıl YapılırKahvaltıların olmazsa olmazı çay gün içindeki molaların da vazgeçilmezi. Kimimiz güne çay içmeden başlayamıyoruz, kimimiz de akşam arkadaşlarımız ya da ailemizle vakit geçirirken çay olmadan yapamıyoruz. Peki, çayı daha lezzetli hale getirmek için neler yapabilirsiniz?
#ÇayKış soğuklarında içimizi ısıtıp şifa verecek sağlıklı ve lezzetli bitki çayları hazırlamak için şanslı bir coğrafyada yaşıyoruz. Ihlamur, adaçayı, hatmi çiçeği, kuşburnu gibi zengin endemik bitki türlerimizin yanı sıra ayva, bergamot, portakal, elma gibi meyvelerle de kış çayı harmanlarına lezzet katmak mümkün. Bazısı enerji veriyor, bazısı soğuk algınlığından koruyor, bazısıysa daha kolay uyumamıza yardımcı oluyor.
#NaneOkullar açıldı, havalar soğuyor, kapalı alanlarda geçirilen süreler artıyor. Bugünlerde virüslere maruz kalma riskimiz hayli yüksek. Ama endişe etmeyin, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek ve virüslerden korunmak için ‘doğanın eczanesi’ her zaman olduğu gibi yanımızda...
#YazarUykusuzluğa iyi gelen takke çiçeğinin faydaları ve kullanım şekilleri merak ediliyor. Baş ağrısını yatıştırmak için geleneksel olarak kullanılan takke çiçeğinin çayı ansksiyeteyi azaltıcı etkiye sahip. İşte takke çiçeğinin faydaları ve kullanım şekli!
#Uykusuzluğa İyi Gelen- CÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Koçoğlu: - "Hamilelerin bitki çaylarını fazla tüketmesi anne ve bebek sağlığı açısından sakınca yaratabiliyor. Kadının doğum ağrılarını başlatabiliyor, düşük ya da erken doğum yapmasına yol açabiliyor. Bu nedenle bitki çayı kullanımı konusunda hamileler özellikle dikkatli olmalı"