İstanbul Boğazı’nda 14 kişinin ölümden döndüğü Arnavutköy’deki restoranın çöken iskelesinin ‘sigara’ içmek isteyenler için kaçak yapıldığı ortaya çıktı. İBB’nin restoranı daha önce 3 kez mühürlediği, iki ay önce de yıkım için binaya gittiği ancak içeride müşteriler olduğu için yıkım yapamadığı öğrenildi. Kazanın ardından restorandan yapılan açıklamada insan sağlığına önem verildiği vurgulandı...
#İstanbul BoğazıBu bayramda 1 milyondan fazla kişiyi ağırlayan Bodrum’dan yine her tatilde olduğu gibi bir adisyon düştü önümüze. ‘Önümüze’ diyorum zira yazı işleri toplantısında adisyonun şişkinliği kadar menüye yeni eklenen bir tat karşısında da şaştık kaldık. ‘Seafood (Deniz mahsullü) Lahmacun.’ Yani mutfağımızı modernleştireceğiz diye lahmacuna ahtapot, kalamar, midye koyma fikri beni dehşete düşürse de ‘Belki de fazla gelenekselim’ kaygısı ile bu işin bilenlerini aradım. Soru şu: ‘Deniz mahsullü lahmacun olur mu?
#LahmacunAşılanmanın hızlanması ve ‘normalleşme’ ile tatile rağbet arttı. Yerli turist gözünü Bodrum ve Çeşme’ye çevirdi ve her yıl olduğu gibi Bodrum ve Çeşme’de ‘Fiyatlar dudak uçuklatıyor’ sezonu da açıldı. Kelebek’te Orkun Ün yazdı; bir tas tarhana çorba 85, bir lahmacun 120 TL. Beach’lere giriş 500 liradan başlıyor, 30 bin liraya kadar loca var. Ne zaman fiyatları duysam aklıma Banker Bilo’da Şener Şen ile İlyas Salman arasındaki o müthiş diyalog geliyor: “Sor bakalım niye yaptım...” Ben de işletmecilere ve başkanlara sordum. Neden pahalı? Haksız bir eleştiri mi? Ucuza tatil hayal mi?
#YAZAR