MasterChef tantuni tarifi izleyiciler tarafından araştırılıyor. Mersin'in meşhur lezzeti tantuniyi evde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Yanında acı biber turşusu ve ayranla da enfes bir menü oluşturabilirsiniz. Kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz pratik tantuni tarifi ve malzemelerini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Tantuni TarifiMersin Tantunisi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Türkmen Sıkması, Kara kavurma, Et Sote, Sebzeli Kavurma’nın sentezinden oluşan Tantuni, Arapça yumuşak yemek manasına gelir. Peki, tantuni hayvanın neresinden yapılır? Tantuni malzemeleri ve yapım aşamaları
#Tantuni Hayvanın Neresinden Yapılır?Et türleri arasında en çok sevilenlerin başında antrikot gelmektedir. İnsanlar antrikot alarak nefis bir yemek yapmaktadırlar. İyi bir şekilde pişmiş olan antrikot oldukça lezzetli olacaktır. Antrikot seven kişiler doğru teknikleri kullanarak nefis bir yemek yiyebilirler. Antrikot nasıl pişirilir? Yumuşak dana antrikot tavada nasıl pişirilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#AntrikotMersin ilimize özgü tantuni tarifi MasterChef programı ile yeniden gündeme geldi. Etli ve tavuklu tantuni seçenekleri bulunan bu leziz sokak yemeği evde de kolay ve pratik şekilde hazırlanabiliyor. Peki, evde et tantuni nasıl yapılır? İşte evde et tantuni tarifi ve püf noktaları...
#TantuniAdını Roma mitolojisinde bereket, özgürlük, doğal hayat, ormanlar ve kaynaklar tanrıçası Feronia’dan alan Güzelçamlı’daki Feronya Restaurant, yörenin doğal ürünlerinden şef ustalığıyla hazırlanan yemekleri, olağanüstü panoramik doğa manzarası eşliğinde adeta bir bolluk festivaline dönüştürüyor.
#1HER şeyin hikayesi olur da pizzanın olmaz mı? Pizzayı İtalyanların bulduğu düşünülür. Ancak araştırmalar, Babilliler, İsrailliler, Mısırlılar ve diğer eski Ortadoğu halklarının toprak fırınlarda pişirdikleri mayasız yassı ekmekleri yediklerini gösteriyor. Böyle olmakla birlikte mozzarella peyniri ve domates birlikteliğiyle yoksul İtalyan halkının vazgeçilmez lezzeti olarak yüzyıllar boyunca tüketilmiş. Dünya çapında üne kavuşması ise 1889’da Kraliçe Margherita’nın mozzarella, domates ve fesleğenle süslenmiş pizzayı tatmasıyla olmuş. Kraliçenin kendisine sunulan pizzayı beğenip aşçı Esposito’ya teşekkür mektubu göndermesi ile zengin halkın da sofrasına girmeye başlamış. Günümüzde bu lezzeti sevmeyen yok desek abartmış olmayız. Zira, dünya çapında her yıl 5 milyardan fazla çeşit çeşit pizza satılıyor. Ben bugün sizleri İtalya’nın geleneksel köy pizzasını Çeşme’nin yerel lezzetleriyle birleştirip kendi tariflerini oluşturan Kolburano’s’a götürmek istiyorum.
#1Sevilen sokak lezzetlerimizden tantuni MasterChef programı ile yeniden gündeme geldi. Mersin mutfağında ayrı bir yeri olan tantuni evde de pratik bir şekilde hazırlanabilir. Peki, evde kolay Mersin tantuni nasıl yapılır? İşte, tantuni tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...
#Tantuni MasterchefMersin mutfağının sevilen lezzetlerinden tantuni sofralarımıza geliyor. Gelinim Mutfakta tantuni tarifi günün öne çıkan yemekleri arasında yerini aldı. Peki, GElinim Mutfakta tantuni nasıl yapılır? İşte, Mersin tantuni tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Gelinim Mutfakta TantuniBurger bir zamanlar fast food zincirleriyle ilişkilendirilse de yıllar içinde onu layıkıyla yapan gurme dükkânlarımız çoğaldı. Hayatımıza brioche ekmekler, kurumadan tam kıvamında pişmiş özel karışım köfteler, ev yapımı soslar, baharatlı, parmesanlı ve trüflü patates kızartmaları gibi eşlikçiler girdi. Haliyle lezzet beklentimiz de oldukça yükseldi. Jürimize hamburgerin en iyisini yapan mekânları sorduk.
#BurgerOn bir ayın sultanı Ramazan için geri sayım başladı. İlk sahur yarın yapılacak. 2 Nisan Cumartesi günü de ilk oruç tutulmuş olacak. Ramazan ayı gönüllere huzur, sofralara bereket getirir. Masaya yalnız oturulmaz, ikramın ardı arkası kesilmez, her bir lokmanın değeri bilinir. Sadece evlerde değil, lezzet duraklarında da 30 gün boyunca tatlı bir koşturmaca yaşanır. Bu aya özel hazırlıklar yapılır, lezzetler sunulur. Bugün sizi bu mekanlardan biriyle, Lezzet-i Alâ ile tanıştırmak istiyorum.
#1Her şeyin hikayesi olur da pizzanın olmaz mı? Pizzayı İtalyanların bulduğu düşünülür. Ancak araştırmalar, Babilliler, İsrailliler, Mısırlılar ve diğer eski Ortadoğu halklarının toprak fırınlarda pişirdikleri mayasız yassı ekmekleri yediklerini gösteriyor. Böyle olmakla birlikte mozzarella peyniri ve domates birlikteliğiyle yoksul İtalyan halkının vazgeçilmez lezzeti olarak yüzyıllar boyunca tüketilmiş. Dünya çapında üne kavuşması ise 1889’da Kraliçe Margherita’nın mozzarella, domates ve fesleğenle süslenmiş pizzayı tatmasıyla olmuş. Kraliçenin kendisine sunulan pizzayı beğenip aşçı Esposito’ya teşekkür mektubu göndermesi ile zengin halkın da sofrasına girmeye başlamış. Günümüzde bu lezzeti sevmeyen yok desek abartmış olmayız. Zira, dünya çapında her yıl 5 milyardan fazla çeşit çeşit pizza satılıyor. Ben bugün sizleri İtalya’nın geleneksel köy pizzasını Çeşme’nin yerel lezzetleriyle birleştirip kendi tariflerini oluşturan Kolburano’s’a götürmek istiyorum.
#1Antrikot İngilizceden çevrilmiş bir sözcüktür. Fransızcada ise bu kelime sığır eti kesiminden yapılan biftek için kullanılan terimdir. Kaburga bölgesinden gelen dana antrikot da tüm dünyada sevilerek yenilen et çeşididir. Elbette ki bu etin pişirilme teknikleri bulunmaktadır. Dana antrikot nasıl pişirilir, nasıl terbiye edilir, en güzel dana antrikot nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.
#Dana AntrikotToplu yemek ve catering hizmetleri konusunda uzman Lezzet Fabrikası, Mutlu Cuma adıyla ilginç bir uygulama başlattı. Bu uygulamayla hem tarımsal üretim yapan kadın kooperatiflerine destek oluyor hem de toplu yemek hizmeti verdikleri kurumsal firmaların çalışanlarına çok özel menüler sunarak o ürünle ilgili farkındalık yaratıyorlar.
#YazarBodrum Kebabı olarak da bilinen çökertme kebabı, Bodrum'a ait yöresel bir lezzet. Birkaç aşamadan oluşan çökertme kebabı, görüntüsüyle iştah kabartıyor. Peki, çökertme kebabı (Bodrum Kebabı) nasıl yapılır? Çökertme kebabı için gerekli malzemeler neler? İşte adım adım çökertme kebabı tarifi...
#Çökertme KebabıEvde tantuni yapımına hoş geldiniz! Sokak lezzeti sevenlerin bir numarası tantuniyi evde de kolayca yapabilirsiniz. Emin olun meşhur tantunicilerde yediklerinizi kesinlikle aratmayacak. İşte ev yapımı tantuninin malzemeleri ve yapılış aşamaları…
#EvdehayatKüşleme son zamanların en favori et yemeklerinden ama aslında bir yemek değil, tıpkı antrikot ya da nuar gibi hayvanın bir parçası. Yumuşacık, sinirsiz ve çok lezzetli olan küşlemenin ne olduğunu ve nasıl pişirildiğini merak ediyorsanız, sizi içeriğimize alalım. İşte küşleme hakkında merak ettiğiniz her şeyin cevabı…
#KüşlemeSahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...
#İftar MenüsüArda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerini ekran karşısındakilerle buluşturmaya devam ediyor. Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 21 Mayıs 2019 Salı günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de çökertme kebabı oldu. Peki, çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte, Arda’nın Mutfağı çökertme kebabı tarifi
#Çökertme KebabıMersin’in benzersiz yöresel lezzeti tantuni son yıllarda Türkiye’nin dört bir yanında karşımıza çıkmaya başladı. Özellikle sokak lezzeti sevenlerin bir numaralı adresi olan tantuniyi evde yapıp gönül rahatlığıyla yemek istiyor olabilirsiniz. Bunun için içeriğimiz size çok yardımcı olacak. Tantuni yapımının temel püf noktalarıyla tarifini bir araya getirdiğimiz bu yazıda “Tantuni nasıl yapılır?” diye soranlar tüm yanıtları bulabilir.
#TantuniDananın göğüs omurları üzerinden boynuna kadar olan kısımdan elde edilen ve en lezzetli etlerden biri olan antrikotun nasıl pişirildiği, kıvamı ve tadı üzerinde büyük etkiye sahip. Bu nedenle antrikot pişirirken bazı püf noktalarına çok dikkat etmek gerekiyor. Lokum gibi ve nefis bir antrikot pişirmek istiyorsanız bilmeniz gereken bazı püf noktalarını aşağıda listeledik. İşte iyi dana antrikot pişirmenin sırları ve incelikleri…
#AntrikotYılbaşı gecesini sevgilinizle evde geçirmeye karar verdiniz ve yeni yıla birlikte yaptığınız leziz tariflerle girmek istiyorsunuz. O halde sizin için hazırladığımız muhteşem menüye bir göz atın! Ana yemeğinden pastasına, salatasından pizzasına kadar her şeyi tek tek sizin için bir araya getirdik.
#Mucize Lezzetler