MasterChef tantuni tarifi ve malzemeleri || Evde et tantuni nasıl yapılır? İşte en önemli püf noktası...
Mersin ilimize özgü tantuni tarifi MasterChef programı ile yeniden gündeme geldi. Etli ve tavuklu tantuni seçenekleri bulunan bu leziz sokak yemeği evde de kolay ve pratik şekilde hazırlanabiliyor. Peki, evde et tantuni nasıl yapılır? İşte evde et tantuni tarifi ve püf noktaları...
MasterChef tantuni tarifi programın yeni bölümünü izleyenler tarafından merak ediliyor. Tek başına bir öğün olan, besleyici ve lezzetli tantuni et ve tavuk tutkunları tarafından araştırılıyor. Daha çok dışarda esnafların maharetli teknikleriyle hazırlanan tantuni evde de pişirilebiliyor. Peki, tantuni nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, tantuni tarifi ve yapım aşamaları...
TANTUNİ TARİFİ MALZEMELERİ
Lavaş
350 gram dana antrikot
2 bardak su
1 adet soğan
Çeyrek çay kaşığı sumak
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
Yarım limon
Karabiber
Pul biber ya da kırmızı toz biber
Tuz
Zeytinyağı
EVDE TANTUNİ NASIL YAPILIR?
Öncelikle etinizi yarım parmak boyutunda, ince şeritler halinde doğrayın.
Doğramış olduğunuz eti iki bardak kadar su ile haşlamaya bırakın.
Et ilk Diriliğini bırakıp hafiften rengi dönünceye kadar pişmeye bırakın.
1 adet soğanı ince piyazlık olacak şekilde doğrayın ve küçük bir kaba alın.
Soğanınıza çeyrek çay kaşığı kadar sumak ekleyerek hafif ovup karıştırın.
Biraz pul biber ve limon ekleyip harmanladıktan sonra dinlenmeye bırakın.
Tavanızı ocağa alıp ısıtın ve bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin. Zeytinyağı yerine ayçiçeği
yağı ya da pamuk yağı da kullanabilirsiniz.
Isınan yağınızın üzerine suyunu iyice süzmüş olduğunuz etinizi ilave edin ve karıştırıp kavurun.
Biraz kavurduğunuz etin üzerine et suyunuzdan iki kepçe kadar ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çeken etinize tekrar et suyundan ekleyin. Bu işlemi etleriniz yenecek yumuşaklığa gelene
kadar tekrar edin.
İyice renk alan ve yumuşayan etinizin üzerine bir yemek kaşığı kadar yağ ekleyin ve biraz daha kavurun.
Pişen etinize damak zevkinize göre karabiber, tuz, pul biber ya da kırmızı toz biber ekleyerek
tatlandırın.
İki adet domatesi küp küp doğrayın ve ardından ete ekleyip 30 saniye kadar kavurup ocağı kapatın.
Beklemeye aldığınız soğanın içine doğradığınız maydanozu ekleyerek karıştırın.
Lavaşınızı ne kadar ince seçer ve ne kadar ıslatırsanız lezzeti o derece artar. Bir tane lavaşı alıp
tavanın üzerine kapatarak bir yüzünü etli harcınızla iyice ıslatın.
Tezgâha aldığınız lavaşın üzerine etli harcınızı uzunlamasına ekleyin.
Ardından önceden hazırlamış olduğunuz soğan ve maydanozlu karışımınız ilave edin.
Dilerseniz domatesi tavadaki etli harç ile pişirmeyip lavaşın içine çiğ halde de koyabilirsiniz.
Tüm malzemeleri eklediğiniz lavaşınızı ince bir şekilde sarın ve ardından ortadan ikiye katlayın.
Tantuniniz servis edilmeye hazır. Afiyet olsun...
TANTUNİ YAPMANIN PÜF NOKTASI
Tantuniyi yaparken en önemli püf noktası baharatları iyi ayarlamaktır,
Tantuniyi yaparken kullanılacak olan etin taze olması oldukça önemlidir,
Etin haşlanmadan yapılacağı tantunilerde baharatlar eklenip etler kızarınca az miktar su eklemeniz eti daha yumuşak hale getirir.
Tantuniye kullanacağınız olan baharat çeşitlerini kendinize göre ayarlamanız daha lezzetli olmasını sağlayacaktır,
Acılı yemekten hoşlananlar tantuni içerisine acı toz biber kullanabilir,
İyi bir tantuni yapmak için etleri küçük doğramanız gerekmektedir.
Tantuniyi yaparken kullanacağınız yağ miktarını dikkatli ayarlamalısınız.