Yıllardır birçok projede farklı karakterlere hayat veriyor. Şimdilerde kurduğu Han Medya Yapım ile oyunculuğun yanında yapımcılık görevini de üstleniyor. Yeni bir sinema filmi için kolları sıvayan Tolgahan Sayışman’la buluştuk. Babalığı, eşi Almeda ile ilişkisini ve hayatı konuştuk: “Üç kuruş daha fazla kazanabilmek için insanlıktan çıkan çok kişi tanıdım.”
#Tolgahan SayışmanGazeteci-yazar Ali Deniz Uslu’nun yeni dünya düzeninde sömürü, yalan ve yozlaşmalar arasında sıkışan insanlara ayna tutan şiir kitabı 'Filin Düşüşü', İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini aldı. Şiirlere Kaan Kayımoğlu’nun usta çizimleri eşlik ediyor.
#Ali Deniz UsluYa kelimesi cümle içerisinde bağlaç olarak kullanılır. Örneğin: ''Ya kurallara uyarsın ya da bu evden çekip gidersin.'' Ya aynı zamanda şaşkınlık bildiren cümlelerde bir hayret ifadesi olarak kullanılır. Ya ile başlayan isimlerden bazıları şunlardır: 1- Yağmur 2- Yasin 3- Yasemin. Ya ile başlayan kelimeleri sizler için derledik.
#EğitimÇ harfinden sonra ve E harfinden önce gelen D harfi alfabenin 5. harfi olmaktadır. Dilimizde D harfi ile başlayan kelimelerin yanında Da ile başlayan pek çok kelime bulunmaktadır. Son zamanlarda en sık araştırılan konular arasında da ile başlayan Türkçe kelimeler gelmektedir. Peki da ile başlayan kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli da ile başlayan Türkçe kelimeler nelerdir? Sizlere da ile başlayan kelimeleri harf sayısına göre derledik.
#EğitimTürk Edebiyatında didaktik şiirler önemli kabul edilir. Türk Edebiyatında didaktik olarak şiir yazan birçok şair bulunduğundan okurlar tarafından didaktik şiirler merak edilebiliyor. Didaktik şiir nedir, didaktik şiirlerin özellikleri nelerdir, örnekleri hangileridir gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Didaktir Şiir Nedir Ve Özellikleri Nelerdir?Sadece kral ve kraliçenin ve parlamento mensuplarının girme yetkisi olan dünyanın en iyi korunmuş batığı Vasa’nın içine girdim, gezdim... Bu gemi zamanın en büyüğü ve hükümdarın cahilliği ve inadı nedeniyle en hızlı batanı… Demir attıktan sonra, demirin veya yelken fora ettikten sonra ana yelkenin bağlı olduğu iskota halatları bir Türk kafasına sarılıyor. Nedeniyse o zamanlar İsveç’te Türk olgusunun, kuvvet, kudret ve güvenilirlik timsali olması.
#Ayhan SicimoğluTürk edebiyatının usta yazarı Aziz Nesin’in oğlu, matematik profesörü Ali Nesin’in Atatürk’ün adını verdiği Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi binasına ilişkin yazdıkları tepkilere neden olmuştu. Binanın çirkin olduğunu yazan Nesin, duvarında Atatürk'ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözünün yazmasını da eleştirmişti. Nesin, sosyal medyadaki tepkilerin ardından yeni bir mesaj paylaştı.
#Ali NesinBundan 1 ay önce yazmış olduğum bir yazımda size ‘Impostor Sendromu’ hakkında bazı bilgiler vermeye çalışmıştım. Kısaca hatırlatmak gerekirse, bu sendroma sahip olan insanlar başarılarının, kazandıkları sınavların, mevkilerinin hatta en iyi oldukları uzmanlık alanlarının bile onların emeklerinin ya da tecrübelerinin sonucu olduğuna değil de tamamen şans eseri gerçekleştirdikleri ilizyonlar olduklarına inanırlar. Yani insanlar bir konuda çok iyi oldukları halde bile kendi başarılarını küçük görüp, tek etkenin şans olduğunu kabul ediyorlar ve buna sahip olan insanların sayısı bir hayli fazla.
#GirisimcilikvakfiSiyasette 'kan' tartışması büyüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Biz kandan değil halktan besleniyoruz' sözlerine atıfta bulunarak, "Senin kandan beslendiğin ortada. Suriye örneği ortada. O ölenlerin kanlarının tamamı senin ellerinde. Senin sadece ellerin değil dişlerin de kanlı" dedi.
#Kemal Kılıçdaroğlu