Salgının ardından kamp tatili yeniden gözde oldu. Biz de bunlardan ikisini kıyasladık. Cunda’da ilk günü salaş bir çadır kampında geçirdik. İkinci günüyse bir karavanda, kampın lüks hali ‘glamping’i deneyimleyerek... İkisinden de notlarımız var.
#GazetehaberleriZeytin ağaçlarıyla bezeli bereketli toprakları, Kaz Dağları’ndan esen tertemiz havası, muhteşem manzaraları, çalışkan insanları, adaları ve pırıl pırıl denizi Ayvalık denince aklıma ilk gelenler. Siz de Ayvalık’ın her anını doyasıya yaşamak isterseniz hazırladığım otel önerilerime bir göz atın. Ama benden uyarması, bir kere tadına vardınız mı siz de Ayvalık tutkunları kervanına katıldınız demektir...
#SeyahatÇeşme ve Bodrum’dan sonra Antalya’ya çevirdiğimiz rotamızı bu hafta yeniden Ege’nin serin sularına döndürüyoruz. İstikamet Ayvalık-Cunda... Tarihi dokusu, efsaneleri, kültürel zenginliği, el değmemiş kıyıları ve birbirinden güzel plajlarıyla gören herkeste yerleşip kök salma duygusu uyandırıyor. Gelin sizi hayalimizdeki Ege kasabasıyla tanıştırayım.
#YazarlarKuzey Ege her mevsim sevdiğim yerleri saklar koynunda. Sahilini ayrı, dağ köylerini ayrı severim. Her zaman romantik ve sade bir havası vardır. Pandemi nedeniyle yıldızı daha bir parladı çünkü uçağa, otobüse binmekten kaçınan tatilcilerin rotası oldu. Ben de bu hafta Kuzey Ege kıyılarının en sevdiğim noktalarından ikisini anlatacağım.
#Cunda AdasıDeniz mahsulleri ve özellikle kabuklular, envai çeşit ot, tazecik sebzeler ve bir de Ayvalık mutfağının simyası zeytinyağı... Tüm bunlara Girit ve Midilli’den mübadeleyle gelenlerin yemek kültürü de eklenince, Türkiye’nin geri kalanından ayrışan bir mutfak çıkıyor ortaya. Şunu son derece net söyleyebilirim: Ayvalık’ta kötü yemek bulmak uğraş ister.
#BalıkesirDokuz günlük bayram tatilinin bitmesi ve okulların birçoğunun açılmasıyla neredeyse herkes şehre döndü. Bunaltıcı sıcaklar yerini eskilerin tabiriyle limonata gibi havalara bıraktı. Doğanın tüm renkleri de eylül ortası itibariyle sarıya dönecek. Tüm bu emareler sizi ‘bu yaz da anlamadan bitti’ diye üzmesin. Kalabalıklardan uzak, tenha bir plajda, şezlong kavgası yapmadan güneşlenme ve çarşaf gibi denize girmenin vakti geldi. Üstelik boş havaalanları, çok daha uygun uçak ve otel fiyatları, kaliteli hizmet garantisiyle...
#TatilHerkes tatilini temmuz ve ağustos gibi sıcakların en dayanılmaz olduğu zamana sıkıştırır. Oysa Ege’ye en çok yakışan mevsimdir sonbahar. Deniz sakindir ama hâlâ sıcaktır, güneş yormaz ve akşamları hafif bir serinlik rahatça uyumanızı sağlar. Büyükşehirliler ise sonbaharda sahillerden el etek çekerler. Ayvalık’tan başlayıp Bodrum’a kadar keyifli bir yolculuk yapıp Ege’nin tadını çıkarabilirsiniz. Size bu sene kaldığım tesislerden bir derleme yaptım.
#SeyahatTBMM’de anayasa maratonu, Siirt’te çocuklara tecavüz, İzmir’de seri katil, Ankara’da Gökçek derken ülke gündeminden herkes gibi bana da fenalık geldi. Bu hafta sinirlerinizi daha da germemek için farklı bir şeyler aktarmak istedim. Sözü fazla uzatmadan da konuya gireyim.
Bu sayfada daha önce balık ve balık mezesinin en iyi adreslerini seçmiştik. Bu kez konu başlığımız deniz ürünleri. Balık dışında kalan, karides, kalamar, ahtapot gibi deniz mahsullerinin en iyi yapıldığı mekanları belirledik. Büyük jürimiz her mekan için bir de yemek önerisinde bulundu.
"Rakının yanında en iyi keyifli bir sohbet gider" dense de, içki ve balık masasının vazgeçilmezi asıl mezelerdir. Anadolu topraklarında Ermeni, Rum ve Türk mutfaklarından etkilenerek zenginleşmiş, çeşitlenmiştir. İyisini buldu mu, insan ana yemekten bile vazgeçip, sadece mezeyle doyabilir.