Cumhurbaşkanlığı kararnamesi, Cumhurbaşkanının görev yetki alanın içerisinde yer almaktadır. Atamalar, yürütme yetkisi gibi konularda çıkarılabilen Cumhurbaşkanlığı kararnamesi, belirli durumlarda hükümsüz hale gelebilmektedir. Peki, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi nedir? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Cumhurbaşkanlığı KararnamesiMASAK nedir, ne iş yapar sorusu gündemde yer alan haberlerle merak konusu oldu. MASAK 1996 yılında yürürlüğe giren 4208 sayılı kanun ile birlikte kurulmuş ve çalışmalarına ise 17 Şubat 1997 tarihinde başlamıştır. Haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalar hakkında yürüttüğü çalışmalar ile tanınan MASAK’ın görevleri, tarihçesi ve açılımı merak ediliyor. MASAK doğrudan Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Sosyal medyada gündem olan gelişmelerin ardından MASAK’ın tanımı, görevleri merak edilmeye başlandı. Peki MASAK nedir, ne anlama geliyor? MASAK açılımı nedir? İşte, MASAK hakkında bilgiler
#MasakUlusal yasta okullar tatil mi? sorusu yapılan son dakika açıklaması ile vatandaşların gündemine geldi. Gazze'de yaşanan saldırı sonucu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Filistin için Türkiye'de 3 günlük yas ilan edildi. 19 Ekim Perşembe okullar tatil mi? sorusu da milyonlarca öğrenci tarafından merak ediliyor. İsrail geçtiğimiz günlerde Gazze’de bir hastaneyi hedef aldı. Güvenli olduğu düşüncesiyle sığındıkları Baptist Hastanesi’nde İsrail’in attığı roket sonucu en az 500 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'in Gazze'de 500 kişinin hayatını kaybettiği hastane saldırısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 3 günlük milli yas ilan edildi. Karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ulusal yas nedir, ne anlama geliyor? sorusu da bu gelişmenin ardından merak edilmeye başlandı. Milli yas, o ülkeden veya başka bir yerden önemli bir kişinin veya kişilerin ölümü, cenazesi veya bunların yıl dönümü nedeniyle hükûmetler tarafından ilan edilir. Peki, Milli yas ilan edilince ne olur, işe gidilir mi? Milli yas resmi tatil mi? İşte yas ilen edilince gerçekleşen olaylar…
#Ulusal YasTürkiye, Gazze için 3 günlük ulusal yas ilan etti. Milli yas ilan edilince ne olur? ve milli yas ilanının ardından neler yapılmaz soruları, yayımlanan karar sonrası uyum sağlamak isteyen vatandaşların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ülkede 3 günlük milli yas başladı. Ülke içerisinde ya da dünya genelinde yaşanan elim olayların akabinde yapılan değerlendirmeler ile alınan milli yas kararı, tüm valiliklere duyurulmaktadır. Peki, milli yas nedir, milli yasta neler yapılmaz? Milli yasta düğün olur mu , eğlence mekanları açık mı ve bayrak yarıya indirilir mi? İşte, Milli yasın anlamı hakkında ayrıntılı bilgiler...
#Milli YasMASAK nedir, ne iş yapar sorusu gündemde yer alan haberlerle merak konusu oldu. MASAK 1996 yılında yürürlüğe giren 4208 sayılı kanun ile birlikte kurulmuş ve çalışmalarına ise 17 Şubat 1997 tarihinde başlamıştır. Haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalar hakkında yürüttüğü çalışmalar ile tanınan MASAK’ın görevleri, tarihçesi ve açılımı merak ediliyor. MASAK doğrudan Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Sosyal medyada gündem olan gelişmelerin ardından MASAK’ın tanımı, görevleri merak edilmeye başlandı. Peki MASAK nedir, ne anlama geliyor? MASAK açılımı nedir? İşte, MASAK hakkında bilgiler
#MASAK NedirNakdi ücret desteği başvurusu nasıl yapılır? sorusu deprem bölgesi için alınan sosyal yardım kararlarıyla gündeme geldi. Resmi Gazete'de, 'OHAL Kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Alanına İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi' yayımlandı. Buna göre, OHAL süresini aşmamak kaydıyla belirli şartları taşıyan çalışanlar İşsizlik Sigortası Fonu'ndan günlük nakdi destekten yararlanabilecekler. SGK'dan yapılan açıklamayla nakdi ücret desteğinden yararlanacak kişiler ve başvuru şartları belli oldu. Öte yandan konuyla ilgili Bakan Bilgin'den de açıklama geldi. Peki, Depremzedeye nakdi ücret desteği ne kadar, kimlere verilecek? Nakdi ücret desteği nedir? İşte, o konular hakkında bilgiler.
#Nakdi Ücret Desteği BaşvurusuOHAL hangi durumlarda ilan edilir ve OHAL nedir soruları depremin ardından gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı açıklamada depremden etkilenen illerde Ohal kararı alındığını açıklamıştı. 10 il için 3 aylık OHAL kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Anayasa'nın 119. maddesine göre, Cumhurbaşkanı seferberlik durumlarına Ohal kararı alabiliyor. Deprem bölgesinde yaşayanlar ise OHAL şartları ve kapsamını merak ediyor. OHAL ile birlikte depremin etkisinin en aza indirilmesi için çeşitli adımlar atılarak kanun hükmünde kararnameler çıkarılabilecek. Peki Ohal nedir, şartları neler? Olağanüstü Hal hangi illerde ilan edildi? İşte, Resmi Gazete’de yayımlanan Ohal’in detayları
#Ohal NedirNormlar Hiyerarşisi, hukuk düzeninde, tüzük, yasalar ve yönetmelikler olarak bilinen ve işleyiş sırasına göre yapılan dizine denmektedir. Mevcut Anayasa, tüzük, yönetmelikler ve kanunlar alt alta veya üst üste düzenli olarak dizilmektedir. Normlar Hiyerarşisi denilen hukuki düzen ast, üst ilişkisine uygun olarak hazırlanmaktadır. Normlar hiyerarşisi nedir? Normlar Hiyerarşisi Piramidi ve basamakları açılımı hakkında ayrıntıları derledik.
#Normlar HiyerarşisiBirleşmiş Milletler, 2012 yılında orman kaynaklarının önemini vurgulamak amacıyla 21 Mart tarihini ‘Dünya Ormancılık Günü’, 1993 yılında da 22 Mart tarihini ‘Dünya Su Günü’ ilan etmiştir. Trakya’nın ormanlarına, suyuna, Istranca’sına, Ergene’sine, yeraltı sularına yıllardır sahip çıkan emekli öğretmen dostumuz Göksal Çidem’e her yıl “Ormanımız ve sularımız durumu nasıl?” diye sorarız. Trakya Platformu Kırklareli Dönem Sözcüsü ve Kırklareli Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı olan Çidem der ki: “Ormanın sesi, suyun rengi çok değişti artık.”
#YALÇIN BAYERTBMM Milli Savunma Komisyonu'nda, Milli Savunma Bakanlığı kadrolarında görevli personelin tecrübelerinden daha uzun süreli ve etkin şekilde yararlanılması, özlük haklarının iyileştirilmesi gibi düzenlemeleri içeren TSK Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Buna göre uzman çavuşların 55 yaşında emekli olmaları sağlanırken, 40 yaşının üzerindekiler komando birliklerinde kadrolu olarak görevlendirilecek.
#HaberCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kendisine dün yapılan koronavirüs aşısıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Şu ana kadar bir yan etki olmadı. Evvelallah sapasağlamım. 28 gün sonra ikinci aşımızı olacağız." ifadelerini kullandı. Erdoğan Yunanistan'ın 'aşı pasaportu' talebiyle ilgili de "Bizim açımızdan da değerlendirilecek bir konu. Şu anda Yunanistan böyle dedi diye böyle olacak diye bir şey yok. Bizim de dışişleri teşkilatımızla konuşmamız lazım." dedi. Erdoğan, "Savunma Sanayii'ne atacağımız adımları hiçbir ülke belirleyemez. Bu bizim atacağımız adımlara bağlıdır. S-400'lerle birinci paketi halletmiştik. 2. paket de devam ediyor. Ay sonu Rusya ile görüşmelerimiz birçok konuda olacak. Bu konularla birlikte bunu da bu arada görüşeceğiz." diye konuştu.
#ErdoğanBazı meslekler son yıllarda çok sık araştırılmaya başlanmıştır. Bu mesleklerden birisi de validir. Vali olmak isteyen kişilerin nasıl olacağı ve iş imkanları en çok merak edilen konular arasında bulunur. Peki Vali nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Vali olma şartları, maaşları ve iş imkanları nelerdir? Sizlere vali olmak için neler yapılması gerektiği, iş imkanları ve maaşları hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
#Vali Nedir?Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe’de gençlerle bir araya geldi. "Son seçim öncesinde dikkat ederseniz batı ülkemize kur faiz enflasyon üzerinden çok ciddi baskılar uygulamaya kalktı. Tabii enflasyonda bir tırmanış söz konusu oldu. Ondan sonra faizle bu devam etti." diyen Erdoğan, "Faizde biz iyi değiliz. Ama enflasyon yavaş yavaş inişe geçmiş vaziyette. Kur şu anda sendeliyor, beklentileri çok daha yüksekti. Seçimleri atlattıktan sonra bunların oyunları bozulacak." dedi. Erdoğan, "S-400 konusunda geri adım atmak gibi bir şeyimiz kesinlikle söz konusu değil. O iş bitti." ifadelerini kullandı.
#ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 'Öğrenci Andı' kararıyla ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Beş yılda ant ile ilgili karar veriyor Danıştay. 2013'te neredeydiniz? 2013'ten 2018'e kadar neredeydiniz? 2018'e kadar niçin acaba bu konuda bir karar verilmedi de şimdi veriliyor? Şimdi mi aklınıza geldi?" dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanSüleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’nü bitirdi. Milli Güreşçi’ydi ama spor onun hayatını idame ettirmesine yetmedi. İlk olarak Devlet Demiryolları’nda işe girdi. Onu Emlak Bankası ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevleri takip etti. 2000’den fazla kez milli mayoyu giydi. “Asrın Güreşçisi” unvanını kazandı. Şimdi Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun yardımcısı, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı... Hamza Yerlikaya ile makamında buluştuk, “film yapılmalı” denen renkli yaşam öyküsünü konuştuk.
#Asrın GüreşçisiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "24 Haziran'dan sonra bu göreve devamım halinde ilk işimiz inşallah OHAL'i kaldırmak olacaktır. OHAL'i kaldırmak demek, tamamıyla yok etmek, geri dönmemek anlamında değil. Biz terörü gördüğümüzde en sert tedbir neyse onu yine alırız" dedi. Erdoğan S-400 tartışmalarına da değinerek "Rusya bize sağ olsun çok uygun şartlarda kredi verdi. Hem de işin ikinci, üçüncü kademesinde ortaklaşa bir üretime gireceğiz. Ayrıca S-500'lerin ortak yapılması konusunda Rusya'ya teklif yaptım" ifadelerini kulandı.
#ErdoğanBaşbakan Binali Yıldırım, canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yıldırım canlı yayında 24 Ağustos 2016'da başlayan Fırat Kalkanı Harekatı'nın sona erdiğini "El-Bab'ta her şey kontrol altında. Fırat Kalkanı Harekatı bitmiştir." sözleriyle duyurdu. Yıldırım, "Bundan sonra ihtiyaç olması halinde artık yapılabilecek bir hareket artık başka bir isimle anılacak." dedi.
#Başbakan Yıldırım‘‘İSTİHDAMI artırmak, işsizliği azaltmak, ekonomiye canlılık kazandırmak, üretimi artırmak vb. amaçlarla, plan ve programlardaki politika, hedef ve ilkeler doğrultusunda bazı mali teşvik (destek) tedbirlerin uygulandığı; bütçe olanakları çerçevesinde de sosyal devlet ilkesinin doğal bir sonucu olarak ülkemizdeki yoksul kesimler için sosyal yardımlar yapılmakta olduğu biliniyor.”
#ReferandumMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Konya’daki kampında Türkiye’nin çok çetin, çok çetrefilli, çok çekişmeli günlerden geçtiğini belirterek ”İç ve dış sorun alanlarımız gittikçe karmaşıklaşmakta" dedi. Bahçeli, partisindeki hayırcı milletvekilleri için de, ”Aramızda bulunuyorken miskin miskin yatıp partimizin lehine hiçbir saygıdeğer çalışma ve gayret göstermeyenlerin, şimdilerde hayır koalisyonuna katılıp çıldırmış gibi gezmeleri, bir bakıma kara mizahtır" dedi.
#Bahçeli