Çameli Belediyesi'nin hangi partide olduğu, 31 Mart yerel seçimleri ile merak konusu oldu. Türkiye yerel yönetimleri belirlemek için 2024 yılında sandık başına gidecek. Denizli ilçelerinden olan Çameli'de 2019 yılında toplam 15.185 seçmenden 13.784'ü oy kullandı. Peki, Çameli Belediyesi hangi partide? Denizli Çameli Belediye Başkanı kimdir? İşte, 2019 Çameli yerel seçim sonuçları...
#Çameli BelediyesiTekirdağ’da çıkan HaberTrak gazetesinde yerel sorunlarla ilgili yazan Timuçin Çınar, “Bu markalar hepimizindir” diye bir yazı kaleme almış, Tekirdağ Rakısı’nın kentlerine getirilmesi için çarpıcı bir yazı yazmış...
#TekirdağUzun zamandır düzenlenen Dünya Peynir Ödülleri’ne bu yıl da 30’dan fazla ülkenin peyniri katıldı. En çok övgüyü İsviçre ve İtalya peynirleri alırken Türkiye’den hiçbir peynirin yine listede yer almaması dikkat çekti. 150’den fazla peynir çeşidine sahip olan ülkemiz neden uluslararası arenada peynirlerini ön plana çıkaramıyor? Mercek altına aldık...
#PeynirMamak Belediyesi’nin desteğiyle üç yıl önce kurulan Mamak Kadın Kooperatifi’ndeki dokuz kadın, yerli ve milli üretimde kadın istihdamının gücünü gösteriyor. MAKKOP’lu kadınlar, diğer kadınlara da “Üretmekten, her ne olursa olsun bir şeyler ortaya koymaktan asla vazgeçmesinler” mesajı veriyor.
#Mamak BelediyesiPolatlı soğanına coğrafi işaret belgesi verildi. Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ve Ziraat Odasının katkılarıyla Polatlı soğanı için geçen yıl yaptıkları coğrafi işaret başvurusunun olumlu sonuçlandığını söyledi.
#AA-İHAEski Fransız Cumhurbaşkanı Charles de Gaulle, çok güzel ifade etmiş: “Yahu, siz 360 farklı türde peyniri bulunan bir ulusu yönetmek kolay mı sanıyorsunuz?” Bu, peynir zevki ve çeşnisi gelişmiş toplumların aslında ne kadar sofistike, zor beğenen insanlardan oluştuğunu anlatan sevdiğim veciz bir söz. Bana sorarsanız bizim de Fransa’dan geri kalan yanımız yok. Bölge bölge, şehir şehir peynir çeşitlerimizin tam sayısını çıkartmak kolay değil, ama güvendiğim bazı araştırmalarda Anadolu’da tam 193 çeşit peynirimizin olduğu, bunlardan sadece dokuzunun resmi tescil altında olduğu belirtiliyor.
#Anadolu Olan PeynirlerTarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Milas zeytinyağı"nın, AB Komisyonu tarafından tescil edilerek koruma altına alındığını belirterek, "Bu tescil işleminden sonra ülkemizin, AB'de coğrafi tescil alan ürün sayısı beşe yükseldi." ifadesini kullandı.
#Tarım Ve Orman Bakanı Bekir PakdemirliYarımada’nın en büyük üreticisi olan babası Ömer Aras’ın kendi elleriyle diktiği 4 bin mandalina ağacını yaşatmak, betona teslim etmemek için tıpkı Don Kişot gibi mücadele veren Erman Aras, mandalinadan lokum, reçel, sorbe, meyve kurusu, marmelat, gazoz, limonata ve kolonya üretiyor. Çevreci yazar, gazeteci Ahmet Aydın Akansu, bu öyküyü dinledi, yazdı.
#İzmirVenezuela’dan 1.500 ton peynir ithal edilince gözler yerli peynirlere çevrildi. Ülkemizde 200’den fazla çeşit var ama bunlardan sadece Ezine peyniri, Kars kaşarı, Diyarbakır örgü peyniri ve Van otlu peyniri gibi 14’ü coğrafi tescil almış durumda. Konuyu ‘Peynir Aşkına’ ve ‘50 Peynirli Şehir Balıkesir’ kitaplarının yazarları Berrin Bal Onur ve Neşe Aksoy Biber ile konuştuk.
#GazetehaberleriErzurum Ticaret Borsası, geçmiş yıllarda Türk Patent ve Marka Kurumu (TPE)’ye yapmış olduğu civil peynir, göğermiş peynir ve kadayıf dolması coğrafi işaret belgelerine, Erzurum su böreğini de ekleyerek ülke ile özdeşleşmiş bir ürünü daha koruma altına almış oldu.
#ErzurumAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Türkiye’nin coğrafi ürünlerinin Ankara üzerinden dünyaya pazarlanmasını amaçladıklarını belirterek, “Dünyanın gelişmiş başkentleri arayışında adı geçen ve binlerce turistin alanları doldurduğu bir başkenti ancak bu şekilde hayata getirebiliriz” dedi.
#ANKARAAnkara Ticaret Odası’nın (ATO) ev sahipliğinde, Anadolu’nun yöresel ve geleneksel ürünlerinin tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nin son gününde ‘Coğrafi İşaretlerin Gastronomi ve Yerel Turizmin Gelişmesindeki Etkisi’ başlıklı oturum düzenlendi.
#Coğrafi İşaretlerin Gastronomi Ve Yerel Turizmin Gelişmesindeki EtkisiAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Türkiye’nin coğrafi ürünlerinin Ankara üzerinden dünyaya pazarlanmasını amaçladıklarını belirterek, “Dünyanın gelişmiş başkentleri arayışında adı geçen ve binlerce turistin alanları doldurduğu bir başkenti ancak bu şekilde hayata getirebiliriz” dedi.
#2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler ZirvesiAnadolu’nun yöresel ürünlerinin tanıtılacağı ‘Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ öncesinde Ankara’nın tescilli ürünleri görücüye çıktı.ATO Başkanı Gürsel Baran zirvenin ana hedefini, “Türkiye’deki coğrafi tescil almış ürünleri Ankara’da toplamayı ve buradan dünyaya pazarlamayı arzu ediyoruz” diye özetledi.
#ANKARA