Çocuklarda Ateş haberleri sayfasında Çocuklarda Ateş hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1641 Çocuklarda Ateş haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Çocuklarda ateşin her zaman dikkate alınması gerektiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Aslı Yalçınkaya “1 yaş altı bebekler her ne olursa olsun ateşlendiklerinde bir çocuk hekimi tarafından değerlendirilmelidir. Ateşe ishal, kusma eşlik ediyorsa sıvı kaybını arttırarak daha riskli hale gelebilir” dedi.
#ÇocukKış ayları özellikle çocuklar için hastalık mevsimi olarak biliniyor. Bu dönemde görülen rahatsızlıkların önemli bir çoğunluğu ise yüksek ateşe neden oluyor. Pek çok aile yükselen ateş değerleri ile karşılaştığında endişeye kapılıyor ve bilinçsizce yanlış yöntemlere başvurabildikleri için çocukların genel sağlık durumları olumsuz etkilenebiliyor.
#ÇOCUKÇocuklarda yüksek ateş belirtileri nelerdir? Ateşli çocuğa yaklaşım nasıl olmalıdır? Ateşli çocuk ne zaman doktora götürülmelidir? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Murat Doğan, çocuklarda yüksek ateş durumunda yapılması gerekenleri anlattı.
#ÇOCUKBebek ve çocuklarda yüksek ateş ebeveynlerin en çok paniklediği durumların başında geliyor. Ateşi düşürmek adına da birçok yönteme başvurdukları görülüyor. Peki çocuklarda ateş neyin işaretidir? Ebeveynler bu konuda nasıl hareket etmeli, ne zaman hekime başvurmalı? Konuyla ilgili tüm soruların yanıtlarını Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yenidoğan Uzmanı Prof. Dr. Filiz Bakar yanıtladı.
#Çocuklarda AteşSAĞLIK Bilimleri Üniversitesi Sancaktepe Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kliniği Şefi Prof. Dr. Şirin Güven, bu yıl hiç alışılmamış etkenlerle menenjit vakaları görmeye başladıklarını anlatarak önemli uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Güven, çocukluk çağı aşılamalarının, pandemi döneminde başlayan aşı kararsızlığı veya aşı karşıtlığından etkilendiğini belirterek, "Ne yazık ki şu anda aşıyla önlenebilir Hib menenjiti veya ‘streptococcus pneumonia’ menenjitlerini de görmeye başladık" dedi. Prof. Dr. Güven, ABD ve İngiltere’de endişeye yol açan Strep A vakalarının ülkemizde de görülmeye başlandığını, A tipi streptokok nedeniyle oluşan boğaz enfeksiyonlarının mutlaka doktor kontrolünde antibiyotikle tedavi edilmesi gerektiğini, aksi taktirde bu bakterinin ileride kalıcı kalp hastalıklarına yol açabileceğini kaydetti.
#MenenjitSağlık Bilimleri Üniversitesi Sancaktepe Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kliniği Şefi Prof. Dr. Şirin Güven, ABD ve İngiltere’de ölümlere yol açan Strep A vakalarının ülkemizde de görülmeye başlandığını söyledi. Güven ayrıca bu yıl hiç alışılmamış etkenlerle menenjit vakaları görmeye başladıklarını söyledi ve çok önemli uyarılarda bulundu.
#PandemiZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Etem Pişkin, son 10 günde viral enfeksiyonlarda yoğun artış olduğunu ve çocuklarda halsizlik ve eklem ağrısına dikkati çekerek şu bilgileri verdi:
#ZonguldakİZMİR Özel Can Hastanesi Çocuk Göğüs, İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Özkan Karaman, hışıltılı çocukların yaklaşık üçte birinde ilerleyen dönemde astım gelişebildiğini söyledi. Karaman, “0-3 yaş aralığında her 10 çocuktan üçünde görülür. Çocuğun göğüs kafesinden hışıltı dediğimiz ıslık çalar gibi bir ses duyulur. Özellikle genetik yakınlığın olduğu çocuklarda daha sık görülmektedir” dedi.
#1Ateş, normal hastalıklara karşı ortaya çıkan bir savunma mekanizmasıdır. Yani bir hastalığa karşı vücudu korumak için ortaya çıkar. Bazen de ortada herhangi bir hastalık bulunmaz. Çocuklarda ateş kaç olmalı ve neden çıkar sizler için derledik.
#ÇocukAnne ve babaların bebekleri ile çocukları konusunda korktukları en önemli unsurlar arasında ateş gelir. Özellikle düşmeyen ateş birçok farklı hastalığın habercisi olabilir. Peki, çocuklarda düşmeyen ateş neden olur ve ne yapılır? Çocukta ateş düşmüyorsa hangi doktora gidilir? Çocuklarda ateş üzerine detayları derledik.
Bebeklerde görülen ateşin normal değeri 36 olarak kabul edilmektedir. Bu değer bazı bebeklerde 36,5 olurken bazılarında ise 37 olabilmektedir. Fakat 37,5 üzeri olduğu zaman çocuklarda ateş olduğu kabul edilmektedir. Ateşin oluşma sebepleri genellikle virüslere bağlı solunum yolu enfeksiyonları olurken bazı durumlarda farklı sebeplerden dolayı da ateş görülebilmektedir. İşte bebeklerde normal ateş değerleri hakkında ayrıntıları derledik.
Bebeklerde ve çocuklarda dikkat edilmesi gereken durumlardan birisi de ateştir. Özellikle bebeklerde ateşin olup olmadığını anlamak için vücut ısılarını ölçmek gerekir. Bu nedenle ateş sınırının da bilinmesi gerekir. Peki Bebeklerde 34, 35, 36, 36.8, 37.2, 37.5, 37.7, 38 ve 38.5 ateş normal mi ve nasıl düşürülür? Sizlere bebeklerde ateş sınırları hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
#BebekKaradeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne çeşitli şikâyetlerle başvuran ve koronavirüs geçirdiği belirlenen bazı çocukların beyinlerinde apse tespit edildi. Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Gökçe Gayretli, koronavirüs sonrasında çocuklarda ağır enfeksiyon hastalıkları görüldüğünü belirterek, "Her ne kadar covid-19 pandemisi içinde çocuklar bu hastalığı hafif, semptomsuz geçiriyorlar diye bilsek de bu seyir sırasında çocuklarda eşlik eden ağır enfeksiyonlar da görebiliyoruz. Aileler koronavirüs geçiren çocuklarını yakından takip etmeli" dedi.
#KoronavirüsVücut kendinde bir rahatsızlık hissettiğinde belirtiler ile bunu dışarı yansıtmaktadır. Vücudun verdiği tepkiler arasında en yaygın olan ateştir. Ateşlenmek bir rahatsızlık değil belirtidir. İnsan ateşi nedir? İnsanlarda ateş kaç olmalıdır? Bölgelere göre normal ateş kaçtır? Çocuklarda ateş kaç olmalıdır? Çocuklarda bölgelere göre ateş kaçtır? Sizler için vücut ısılarının normal derecelerini derledik.
#İnsan Ateşi Kaç Olmalı?Doğumdan itibaren bebeklerde ateşin belirli bir değer aralığında kalması çok önemlidir. O yüzden mutlaka miktar üzerinden devamlı olarak ateş ölçümü yapılması gerektiği ifade edilmektedir. Peki, bebeklerde ateş kaç olmalı? Bebeklerin ortalama ateşi kaç olur? İşte bu konuda merak edilen bilgiler.
#Bebeklerde Ateş Kaç Olmalı?Kış aylarında yoğunlukla olmak üzere yılın her dönemi görülebilen nezle, alerjik, kısa süreli ve kronik olarak çeşitlenebilmektedir. Ayrıca nezleye burun akıntısı, öksürük ve kulak tıkanıklığı gibi şikayetler de eşlik edebiliyor. Nezleye iyi gelen doğal ve bitkisel yollar sayesinde evde çözüm üretmek mümkün. Peki nezle geçer? Evde nezleye ne iyi gelir? Nezle ve kulak tıkanıklığı nasıl geçer? Grip ve nezleyi birlikte en hızlı ne giderir? Nezle ve öksürük nasıl geçer? İşte nezleyi en hızlı gideren öneriler...
#Nezleye Ne İyi GelirCovid-19 aşılama süreci devam ederken aşı sırası geldiği halde antibiyotik gibi bazı ilaçları kullanmak durumunda olanlar, antibiyotik kullanırken covid aşısı olunur mu merak ediyorlar. Sağlık Bakanlığı, aşı portalı üzerinden, antibiyotik kullanımında covid aşısı olma konusu ve aşıların uygulanmasına engel oluşturmayan durumlarla ilgili bilgi verdi.
#AntibiyotikAteşlenme sebeplerinden, çocuklarda alt ve üst solunum yolunda enfeksiyon olması, mide - bağırsak gibi organlarda oluşan kusma ve ishal enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları, kas iltihapları, menenjit ve zatürre akla gelen ilk sebeplerdendir. İltihabın vücuda girmesi sonucunda metabolizma kendini savunmaya başladığında ateş meydana gelir.
#Sağlık YanınızdaÇocuklarda ateşin her zaman dikkate alınması gerektiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Aslı Yalçınkaya “1 yaş altı bebekler her ne olursa olsun ateşlendiklerinde bir çocuk hekimi tarafından değerlendirilmelidir. Ateşe ishal, kusma eşlik ediyorsa sıvı kaybını arttırarak daha riskli hale gelebilir” dedi.
#ÇocukKış ayları özellikle çocuklar için hastalık mevsimi olarak biliniyor. Bu dönemde görülen rahatsızlıkların önemli bir çoğunluğu ise yüksek ateşe neden oluyor. Pek çok aile yükselen ateş değerleri ile karşılaştığında endişeye kapılıyor ve bilinçsizce yanlış yöntemlere başvurabildikleri için çocukların genel sağlık durumları olumsuz etkilenebiliyor.
#ÇOCUKMIS-C sendromu son yapılan araştırmalarla yeniden gündeme geldi. Uzman Dr. Binnaz Çelik, "Çocuklarda koronavirüs sırasında veya 4-6 hafta sonrasında Multifinflavotuvar Sendromu (MIS-C) sendromu gelişebiliyor. Bu sendroma yakalanan çocuklarda ateş oluyor, sonrasında ciltte döküntüler, kalple ilgili yorulmalar olabiliyor" dedi. Multisistem İnflamatuar Sendromu yani MIS-C ‘Kawasaki’ hastalığına benzer bulgularla kendisini gösteriyor. Peki, MIS-C sendromu nedir? İşte, belirtileri ve hastalıkla ilgili bilgiler.
#MIS-C Sendromu NedirKORONAVİRÜS salgınından hem ruhsal hem fiziksel açıdan etkilenen çocuklarda bazı hastalıkların arttığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Miraç Ergen, “Sırt, omuz, boyun ağrısı, hareketsizliğin yol açtığı obezite ve D vitamini eksikliği görüyoruz” dedi.
#Dr. Miraç ErgenSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, çocuklarda değişik cilt bulgularının da görüldüğünü söyleyerek, "Özellikle baş parmakta kızarıklık, şişlik gibi bulgularla değişik cilt bulguları ile gelebileceklerini de aklımızda tutmamız gerekiyor'' dedi.
#KoronavirusÇocuklarda yüksek ateş belirtileri nelerdir? Ateşli çocuğa yaklaşım nasıl olmalıdır? Ateşli çocuk ne zaman doktora götürülmelidir? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Murat Doğan, çocuklarda yüksek ateş durumunda yapılması gerekenleri anlattı.
#ÇOCUKTüm dünyayı etkisi altına alan ve şu ana kadar 4 milyondan fazla kişiye bulaşan corona virüste yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Covid-19 enfeksiyonunda en bilindik corona virüs belirtileri arasında öksürük ve yüksek ateş yer alıyor. Bilim insanlarının çalışmaları doğrultusunda "Frontiers in Pediatrics" dergisinde yayımlanan araştırma, çocuklarda ateş veya bulantı ve ishalin, Covid-19 enfeksiyonu şüphesi doğurduğunu ortaya koydu. Peki, korona virüs nasıl anlaşılır? Mide bulantısı bulantı ve ishal ilk corona virüs belirtisi mi? İşte, corona virüs belirtileriyle ilgili detaylı bilgiler...
#Corona Virüs Belirtileri NelerCorona virüsü vaka sayılarının yükselmesiyle birlikte ateş ölçümüne ilişkin bilgiler bir kez daha gündeme geldi. Vatandaşların yoğun talep gösterdiği kolonya, maske, eldiven ve dezenfektan gibi ürünlere ateş ölçerler de eklendi. Corona virüsünde ilk belirtilerinden birini yüksek ateş oluşturuyor. Peki, ateş nasıl ölçülür? Ateş ölçer nasıl kullanılır?
#Ateş Nasıl Ölçülür?Bebek ve çocuklarda yüksek ateş ebeveynlerin en çok paniklediği durumların başında geliyor. Ateşi düşürmek adına da birçok yönteme başvurdukları görülüyor. Peki çocuklarda ateş neyin işaretidir? Ebeveynler bu konuda nasıl hareket etmeli, ne zaman hekime başvurmalı? Konuyla ilgili tüm soruların yanıtlarını Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yenidoğan Uzmanı Prof. Dr. Filiz Bakar yanıtladı.
#Çocuklarda AteşBebeklerde ateş, ebeveynlerin en çok korktuğu durumlardan biridir. Yeni doğan dönemindeki bebeklerde enfeksiyonla savaşma yeteneği kısıtlı olduğundan ciddi enfeksiyonlar gelişebilir. Peki, bebeklerde ve çocuklarda ateş neden olur? Ateş hangi hastalıkların habercisidir? Bebeklerde ve çocuklarda ateş hakkında tüm merak edilen soruların yanıtlarını Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Rahmi Tuna Tekin’dan aldık.
#Bebeklerde Ateş Sınırı