Çocuklarda düşmeyen ateş neden olur ve ne yapılır? Çocukda ateş düşmüyorsa hangi doktora gidilir

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarda düşmeyen ateş neden olur ve ne yapılır Çocukda ateş düşmüyorsa hangi doktora gidilir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2022 18:25

Anne ve babaların bebekleri ile çocukları konusunda korktukları en önemli unsurlar arasında ateş gelir. Özellikle düşmeyen ateş birçok farklı hastalığın habercisi olabilir. Peki, çocuklarda düşmeyen ateş neden olur ve ne yapılır? Çocukta ateş düşmüyorsa hangi doktora gidilir? Çocuklarda ateş üzerine detayları derledik.

Haberin Devamı

 

 Bazı hastalıklar ve farklı sebeplerden dolayı çocuklarda ateş düşürme problemi yaşanabilir. Bu durum aynı zamanda sık ateş sorunu gibi ön plana çıkabilir. Bu ise birtakım hastalıklar ile beraber ortaya çıkar. Tabii böyle durumlarda öncelik olarak uzman bir doktora gitmek en önemli husustur. Bunun dışında ateş üzerinden belirtileri de takip etmek önemli bir potansiyel teşkil eder.

  Çocuklarda Düşmeyen Ateş Neden Olur?

  Çocuklarda düşmeyen ateş aynı zamanda tekrarlayan ateş olarak ifade edilir. Özellikle gerekli derecenin dışına çıkmak suretiyle yükselen ateş, belli başlı bazı hastalıkları anlatabilir. Böyle durumlarda ise bazı hastalıkların habercisi olarak erken zamanda doktora gitmek gerekir.

  - Kulak iltihaplanmaları

Haberin Devamı

 - Boğaz ve idrar yolu enfeksiyonları

 - Üst solunum yolu enfeksiyonu

 - Bakteri ve virüsler üzerinden ulaşan farklı enfeksiyonlar

  Bu şekilde yukarıdaki örnek rahatsızlıklar çocuklarda düşmeyen ateş ile beraber kendisini gösterir. Bu sebepten dolayı erken zamanda belirtiler üzerinden doktora başvurmak en önemli husustur. Gerçekleşen tetkik ve tedavi ile beraber çocuklarda ateş önemli oranda düşürülür.

  Çocuklarda Düşmeyen Ateş İçin Ne Yapılır?

  Doktora başvurmadan önce çocuklarda düşmeyen ateş için anne ve babaların ele alması gereken birtakım kriterler mevcuttur. Bu kriterler sıralı bir şekilde ve aşamalı olarak gerçekleşmelidir. Böylece çocuklardaki yüksek ateşin belli bir noktaya kadar düşmesi sağlanabilir.

  - Çocukların bulunduğu ortama belli bir noktaya kadar serinletilmelidir.

 - Oda sıcaklığı ortalama 21 ya da 22 derece olmalıdır.

 - Çocuğun üzerinde hafif ve gevşek giysiler olmalıdır.

 - Çocuğun üzeri kalın örtüler ile örtülmemelidir.

 - Islak ve ılık bezler ile kompleks yapılmalıdır.

 - Ateş vücutta ısı kaybı yarattığı için, ılık sıvı gıda takviyesi yapılmalıdır.

  Yukarıda verilen talimatlara doğru bir şekilde uyulmak suretiyle, çocuklarda düşmeyen ateş önemli oranda düşürebilir. Tabii bunun dışında en önemli husus şüphesiz yakın zamanda bir uzman doktora gitmektir.

Haberin Devamı

  Çocukta Ateş Düşmüyorsa Hangi Doktora Gidilir?

  Anne ve babaların en çok merak ettiği konular arasında, çocuklarda ateş düşmüyorsa hangi doktora gidilmesi gerektiğidir. Özellikle bu konuda eğer çocuğun ateşi düşmüyorsa ve 39 derecenin üzerinde ise, hemen doktora gitmek en önemli husustur. Bu konuda 3 gün beklemeden erken zamanda doktora başvurmak, ateşin düşürülmesi ve sonucun ortaya çıkarılmasını sağlar. Bu konuda çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümüne başvurmak gerekmektedir. Burada konusunda uzman doktorların ele almış olduğu tetkikler sayesinde gerekli tedavi yöntemleri sağlanır. Eğer farklı bir durum gerekli ise o vakit, çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümünden farklı bir bölüme geçiş yapılabilir.

Haberin Devamı

  Çocukta Düşmeyen Ateş İçin Doktora Ne Zaman Gidilmelidir?

  Çocuklarda eğer ateş düşmüyor ise en fazla 3 gün içerisinde doktora gitmek gerekir. Özellikle evde gerekli uygulamalardan sonra 39 derecenin üzerinde hala duruyorsa, bu durumun kritik olduğunu söylemek gerekir. O yüzden üç gün geçmeden hemen çocuk hastaneye götürmeli ve uzman doktor kontrolünde tedavi alınmalıdır.

  Çocuklarda Yüksek Ateş İçin Belirtiler Nelerdir?

  Çocuklarda yüksek ateş konusunda bazı belirtiler ön plana çıkar. Bu belirtilere dikkat etmek suretiyle yakın zamanda doktora gitmek gerekir.

  - Kusma

 - İshal

 - 39 derece üzeri Ateş

 - Boğaz ağrısı

 - Öksürük

  Bu ve benzeri gibi durumlar çok ciddiye alınmalıdır. Böylece yaşanabilecek olarak olası pek çok risk ve tehlikeye karşı erken zamanda çözüm yöntemi elde edilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!