Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Çıralı köyü yakınlarındaki Yanartaş, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre mesafede yer alıyor. Yüzyıllardır sönmeyen alevleriyle dikkat çeken bu benzersiz doğal alan, CNN Travel editörü Pavlo Fedykovych'in keşfiyle yeniden gündeme geldi. Doğanın büyüsü ve mitolojinin derinlikleriyle dolu Yanartaş, hem yerli hem de yabancı turistler için unutulmaz bir deneyim sunuyor. İşte Türkiye'nin en sıra dışı adresi Yanartaş'ın ilginç hikâyesi...
#SeyahatCNN Travel yazarı Lisa Morrow'un geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin en sevilen yemekleri listesinde Adana kebabına yer vermemesi kent sakinleri ve kebapçılar tarafından tepkiyle karşılandı. Listeyi görünce çok üzüldüğünü kaydeden kebapçı Yaşar Aydın, "Bunu yapanların Adana'ya karşı bir husumeti olduğunu düşünüyorum. Adana kebabı bu listenin başında olmalıydı dedi.
#AdanaCNN Travel yazarı Lisa Morrow'un geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin en sevilen yemekleri listesinde Adana kebabına yer vermemesi kent sakinleri ve kebapçılar tarafından tepkiyle karşılandı. Listeyi görünce çok üzüldüğünü kaydeden kebapçı Yaşar Aydın, "Bunu yapanların Adana'ya karşı bir husumeti olduğunu düşünüyorum. Adana kebabı bu listenin başında olmalıydı dedi.
#AdanaTarih boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapan Türkiye toprakları, her bir köşesinde eşsiz hazineler barındırıyor. Bunlardan en dikkat çekenleri ise yüzyıllar öncesine ışık tutan yer altındaki büyüleyici yerler… CNN Travel de bu adreslere dikkat çekti ve ülkemizde keşfedilmeyi bekleyen 7 öneride bulundu. İşte o adresler...
#SeyahatHamur işi ve türleri dünyanın neresine giderseniz gidin sofraların vazgeçilmezidir. CNN Travel da bazı kültürlerde “ekmek” olarak nitelendirilen “Dünyanın en iyi 50 hamur işi” lezzetini seçti. Listede Türkiye’den simit, Ermenistan’dan lavaş var. Yunanistan’da yaşayan ve haberi gören gazeteci arkadaşım aradı ve dedi ki: “Hayırdır! Baklavadan sonra simidimize de mi göz diktiniz!” Onu kapadım bu kez de Adana’dan ciğerci Mehmet abimiz aradı: “E bizim lavaşa Ermenistan lezzedi demişler, bir şey yaz da demesinler.” Osmanlı’nın hayli geniş bir coğrafyada yüzyıllarca hüküm sürmesi ve akabinde yaşanan savaşlar, göçler, değişen sınırlar “Bu yemek kime ait” tartışmalarını da beraberinde getiriyor sıklıkla. Bu tartışmalara şimdi simit ve lavaş da eklendi. Simit Yunanistan, lavaş da Ermenistan’ın mı yoksa ikisi de Türklerin mi?
#CNN TravelYemek pişirmek, yazmak ve anlamak işin bahanesiydi. Asıl planı başkaydı. Hayatını, her şeyin insanlığa dair ve insanlığa dahil olduğunu kanıtlamak istercesine yaşadı. Bakış açısı daralan topluma, dünyanın aslında nasıl bir yer olduğunu göstermeye çalıştı. Geride bıraktığı “Yaşayan en iyi beyaz adamı kaybettik”, “Dünyanın en ilginç adamı artık yok” başlıkları nedense kimseyi şaşırtmadı. Bu dünyadan son sürat bir Anthony Bourdain geçti.
#Anthony Bourdain